Recenzia Nintendo Labo VR: Späť do virtuálnej reality s touto jednoduchou, ale veľmi šikovnou súpravou

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Najnovšie vydanie hybridnej kartónovej hračky/hry od spoločnosti Nintendo build it yourself ukazuje jedinečný pohľad na VR. Súprava VR Toy-Con je 4. v sérii Labo. Súprava obsahuje päť rôznych hračiek, ktoré si môžete poskladať a použiť na interakciu s rôznymi minihrami. To nezahŕňa okuliare VR, ktoré tiež podporujú 64 mini hry .



Ak nie ste oboznámení, Labo je súprava brilantne navrhnutých, zložitých kartónových hračiek a doplnkov pre Nintendo Switch zamerané predovšetkým na deti. Tieto DIY vecičky vám umožňujú hrať mini hry a interagovať s Joy-Cons Switch novými a zaujímavými spôsobmi.



sexuálna páska colin Farrell

S touto súpravou sa Switch sám stane náhlavnou súpravou VR. Naozaj im to musíte dať za to, že s týmto dizajnom nielen premýšľali mimo škatuľky, ale vzali škatuľu a vyrobili z nej okuliare. Koncept je tak šikovným využitím hardvéru Switch a Joy-Con.



Labo obracia svoju pozornosť na virtuálnu realitu (Obrázok: Nintendo)

Toto nie je prvý vstup Big N do virtuálneho sveta. Nintendo Ambiciózne sa pokúsil dobyť VR celú cestu späť v roku 1995 pomocou Virtual Boy, ale bohužiaľ to skončilo neúspechom. Avšak o 24 rokov neskôr to mohli rozlúsknuť. Urobiť zo zariadenia VR hračku Labo je skvelý nápad, a hoci to nemôže byť kompletné s úplnou silou zariadení ako Vive, Oculus, PSVR a Gear, je to oveľa lepšie, ako som očakával, a využíva maximum toho, čo dokáže hardvér. robiť.

Vytvorenie Labo VR

Súprava Labo je jednoduchá a zábavná na zostavenie, no hoci je určená predovšetkým mladším hráčom, odporučil by som im, aby im s montážou pomohol dospelý, pretože niektoré časti sa môžu ľahko poškodiť. Všetko, čo však skutočne musíte urobiť, je postupovať podľa pokynov na obrazovke, ktoré sú podrobné a ľahko pochopiteľné.



Zostavenie okuliarov VR mi trvalo asi 20 minút, ale zostavenie väčších a komplikovanejších predmetov, ako je blaster, mi trvalo niečo vyše dvoch hodín. Je to spôsobené niektorými zložitejšími pohyblivými časťami. Zostavenie všetkých prvkov v súprave trvá približne 8 hodín v závislosti od vašej trpezlivosti a zručnosti.

Celá súprava obsahuje výber hračiek na zostavenie (Obrázok: Nintendo)



Grafika

Jedna vec, o ktorej som si myslel, že spôsobí problémy, je relatívne nízke rozlíšenie 720p obrazovky prepínača. Niektoré hry vyzerali trochu rozmazane – najmä pri veľkom pohybe – bol som však príjemne prekvapený. Grafika nie je ohromujúca, ale všetko vyzeralo dobre s jasnými farbami a jednoduchými štylizovanými svetmi.

Modely a pozadia boli základné, ale v skutočnosti nepotrebujú veľa podrobností, pretože ide skôr o vašu interakciu so svetom prostredníctvom Toy-Cons. Použitie skutočných kartónových hračiek v interakcii s virtuálnym priestorom je geniálne, pretože pomáha vytvárať skutočne magický pocit.

Výsledok je jednoduchý, ale účinný (Obrázok: Nintendo)

Hračky

Kompletná súprava VR obsahuje:

Blaster – Najlepší Toy-Con zo sady. Hlavne pre strieľačku na koľajniciach, má pumpovací pohyb a mierne stlačenie spúšte a jednoducho vyzerá a pôsobí skvelo.

fotoaparát – Ide o fotenie pod vodou. Zistil som, že táto hra je naozaj relaxačná a bol som tiež prekvapený detailmi na rybách. Bolo to zábavné a pohlcujúce.

Vták – Ako už názov napovedá, tento vás vidí lietať okolo. Bolo to príjemné, ale cítil som sa trochu zle z pohybu

Pedál - Toto je pre hru na skákanie a použitie s vtákom. V skutočnosti ma to veľmi rozosmialo, keď som to prvýkrát použil, pretože bolo také zvláštne lietať v hre a cítiť vietor na tvári.

Slon – Malo to dve hry, z ktorých jedna zahŕňala navádzanie mramoru do diery manipuláciou s potrubím a prostredím. K dispozícii je tiež režim doodle, ktorý je vďaka použitiu oboch Joy-Conov až prekvapivo presný.

Hračky a minihry sú veľmi rozmanité (Obrázok: Nintendo)

V porovnaní s akýmkoľvek zážitkom vo VR je taký drastický rozdiel, ak máte akúkoľvek fyzickú spätnú väzbu, ako je natiahnutie a vystrelenie blastera, vietor z pedálu počas letu a dokonca aj pohyb pri priblížení kamery. Výsledok je nesmierne uspokojujúci a pomáha stierať hranicu medzi virtuálnym a skutočným svetom.

Kartón je prekvapivo robustný, s naozaj dobrou kvalitou spracovania. Vďaka šikovnému dizajnu je držanie okuliarov VR na tvári jednoduché a pohodlné. Tento dizajn skutočne podporuje myšlienku krátkeho hrania a zdieľania skúseností s priateľmi, na rozdiel od izolačnej povahy iných zariadení VR.

Dobre premyslený dizajn znamená, že šošovky sa menej zaparia alebo budú nepríjemne horúce ako iné zariadenia. Okuliare nedržia na hlave tesné popruhy a drôty, vďaka čomu sa dajú ľahko a okamžite zložiť. Jedinou nevýhodou toho je, že som zistil, že ich ruky budú unavené.

Držanie vecí na tvári môže trochu unaviť ruky (Obrázok: Nintendo)

Jedným sklamaním je nedostatok vhodného multiplayeru alebo akéhokoľvek spôsobu, ako ukázať ostatným ľuďom to, čo počas hry vidíte na televíznej obrazovke, ale Labo vás povzbudzuje, aby ste sa pri hraní v skupine s priateľmi striedali, čo funguje vzhľadom na veľkosť hry. hry.

Väčšina hier je trochu základná, ale zábavná. Príjemným doplnkom je, že niektoré hry možno dokonca používať aj bez VR Google, čo, aj keď sa zdá kontraproduktívne, v skutočnosti uľahčuje hranie, ak ste trochu unavení, a udržiava súpravu prístupnú pre ľudí so zrakovým postihnutím. Môžete dokonca rozobrať súpravu pre jednoduchšie skladovanie, ale nebol som dosť odvážny, aby som riskoval poškodenie súpravy alebo stratu vzácnych súčiastok.

Pomocou VR Garage si tiež môžete vytvoriť svoje vlastné hry. Tieto sú založené na už existujúcich v súprave, ale môžete upravovať a upravovať hodnoty. Nástroje na úpravu vyzerajú veľmi odstrašujúco a komplikovane na používanie, existuje však súbor podrobných návodov, ktoré vás naučia, ako ich používať.

Dizajn znamená, že displej sa nezahmlieva v takej miere ako iné zariadenia VR (Obrázok: Nintendo)

Verdikt

Súpravu Labo VR je zábavné stavať a hrať sa s ňou naozaj zábavné. Pôvabné hry vytvárajú veľa radostných momentov, keď sa nahlas zasmejete, ale sú veľmi krátke, jednoduché a nehrajú veľa prekážok. Existuje určité ponorenie a hoci je to pôsobivé, je to prinajlepšom základné. Táto kartónová súprava však skutočne tlačí na obmedzenia hardvéru Switch a súprava je skvelý spôsob, ako zažiť lacnú, ale efektívnu VR. Aj keď nie je nič otrasné, je to skutočne príjemný zážitok a jednoducho najlepšie využitie Labo, aké Nintendo doteraz pripravilo.

Dve z najväčších prvých párty hier pre Switch, The Legend of Zelda: Breath of the Wild a Super Mario Odyssey, budú podporovať VR, čo znie úžasne. Odyssey bude mať dokonca aj niektoré špecifické oblasti navrhnuté pre nový režim. Som veľmi zvedavý, ako si Switch poradí s VR v týchto graficky náročnejších hrách. Táto funkcia bude dostupná od 25. apríla a najlepšie na tom je, že nebudete musieť spúšťať novú hru.

Platforma: Switch

justin edinburgh príčina smrti

Cena: Kompletná súprava – 69,99 GBP. Štartovacia súprava (iba okuliare a Blaster) – 34,99 GBP

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: