Recenzia Rage 2: Veľké zbrane a úžasné technológie prinášajú bolesť

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Ak neviete, čo je Rage 2, musím sa opýtať, žili ste v zapečatenom trezore? Všade vidím plagáty k hre, vrátane vnútra mojich očných viečok.



sexuálna páska jennifer lopez

Rage 2 je strieľačka pre jedného hráča v otvorenom svete s obrovským pieskoviskom na preskúmanie a výbuch. Je to pokračovanie strieľačky Rage od ID Software z roku 2011.



Ale teraz s Bethesda Softworks na čele série prešla vážnym vylepšením.



Svet sa nenapraviteľne zmenil po tom, čo dopad meteoru zničil väčšinu života na našej planéte. Niektorí preživší stále žijú v malých komunitách a mestách, hoci väčšina ľudí sa stala nebezpečnými násilníkmi. Hráte ako Walker, vychovávaný militaristickou skupinou preživších vo Vinelande.

Snímka obrazovky Rage 2

Hnev 2 (Obrázok: Bethesda Softworks)

Po brutálnom útoku sa však stanete jedným z posledných preživších Rangerov, ktorí sú elitnou skupinou bojovníkov využívajúcich pokročilé technológie a ktorí sú schopní robiť zdanlivo nemožné veci. Ale ani to nezachráni Strážcov po útoku kybernetických hláv s názvom The Authority takmer vyhladí váš domov a zabije vášho mentora pred vami.



Počas niekoľkých prvých minút hry ste svedkami toho, ako pred vami strašlivo zomiera Strážca, a potom vám hra ukradne jeho luxusné hi-tech brnenie a začnete sa brániť.

Odtiaľ musíte preskúmať, čo zostalo zo sveta, nájsť spojencov a loviť pokročilé technológie starého sveta ukryté v archách. Archy obsahujú nano-boty, ktoré si vstreknete do tela, aby ste získali špeciálne schopnosti.



Niektoré zo schopností, ktoré získate, zahŕňajú rýchlosť vpred, odstreľovanie brnenia z cieľov, schopnosť dvojitého skoku a dokonca aj resuscitáciu po tom, čo ste boli neschopní, a to je len niekoľko. Svet je nebezpečný mutantmi, besnými banditmi a samozrejme desivou autoritou, ale vy ste armáda jedného muža alebo ženy.

Temná budúcnosť v Rage 2

Temná budúcnosť v Rage 2 (Obrázok: Bethesda Softworks)

Grafika

Graficky je hra vizuálnou cukrárňou, všetko nielenže vyzerá skvele, ale je tu aj viac farebných pestrofarebných dielikov, výbuchov a závadových efektov, keď použijete svoje schopnosti alebo utrpíte poškodenie.

Rage 2 výrazne zlepšuje nevýrazné béžové podnebie svojho predchodcu, čo nám dáva viac než len pochmúrne hnedé a sivé. Hra je hneď filmová, vtiahne vás priamo do akcie a sú tu rôzne prostredia, ako sú močiare, jaskyne, kanalizácie, cesty a opustené mestá.

A hoci sú na vašom pestrofarebnom HUDe počty neónových zabití a trasové body, kontrastuje to s uspokojivým vyskakovaním hlavy nad najvyššími úrovňami násilia a špinavosťou tohto drsného realistického sveta.

Hudba a zvukový dizajn


Zbrane znejú primerane mäsité a silné s energetickými zbraňami, ktoré znejú odstrašujúco. Hlasové herectvo je dobré, čo je skutočne dôležité vzhľadom na obrovské množstvo expozície, v ktorej ste od začiatku zaplavení.

A prečo auto hovorí? Chápem, že je to budúcnosť, ale auto s bizarným prízvukom, ktoré prináša koketné línie a narážky, je... naozaj, naozaj zvláštne.

Zamierte a strieľajte

Zamierte a strieľajte (Obrázok: Bethesda Softworks)


Hrateľnosť


Rage 2 je do značnej miery cvičením, ktoré vám ponúka množstvo hračiek vo forme zbraní a schopností. Hra je nabitá akciou, v ktorej sa sám často postavíte proti veľkému počtu nepriateľov. Ale s vaším arzenálom, elegantným brnením, superschopnosťami a tankom sa cítite ako Batman z pustatiny.


Hra dáva do kontrastu prvky pochmúrneho prežitia a zjazveného sveta s jasnými farebnými prvkami, explóziami a špičkovou fantasy technikou a kresleným násilím.

Rage 2 obsahuje ohromujúce množstvo zbraní, schopností a vozidiel, ktoré môžete vylepšovať a vylepšovať s každou zbraňou, schopnosťou spojenca a vozidlom, ktoré má vlastnú podponuku vylepšení. Aj keď je zábavné vidieť, ako sa zo seba stávate ešte väčším nezastaviteľným hlupákom, môže chvíľu trvať, kým sa zorientujete v ponukách vo viacerých ponukách.

So všetkou výbavou a schopnosťami sa môžete stať tak výkonnými tak rýchlo, že hra, hoci občas predstavuje výzvu, rýchlo stratí záujem.

Ďalšou funkciou vrátenou z predchádzajúcej hry sú vozidlá a okamžite získate úžasné, opraviteľné a vylepšiteľné auto, ale môžete tiež ukradnúť jazdy nepriateľov a nechať ich napospas.

Hra so zbraňami je veľmi vycibrená a pripomína Dooma – pôsobí robustne, silne a kineticky, pričom niektoré zo schopností, ktoré získate, skutočne menia spôsob, akým bojujete a interagujete s prostredím. Každá schopnosť, ktorú objavíte, trochu oživí hrateľnosť. Tiež je naozaj uspokojujúce, keď spájate kombináciu schopností, aby ste úplne zničili vlny nepriateľov.

Vaši nepriatelia vypustia niečo, čo sa nazýva plsť, ktorá vás lieči, ale nezostane dlho na zemi. To vás núti stať sa menej opatrnými a agresívnejšími pri boji a rýchlo premýšľať a byť stále v pohybe.

Celkovo hra vyzerá a hrá sa ako zmes Madmaxu, Falloutu, Borderlands a Dooma, a hoci nemám problém vidieť vplyvy hry, naozaj som dúfal, že ich Rage 2 posunie ďalej. To znamená, že ide o zbesilé hasenie ohňa, keď hra skutočne príde na svoje.

kanál indickej letnej školy 4
Svište okolo Rage 2 vo svojom motore

Svište okolo Rage 2 vo svojom motore (Obrázok: Bethesda Softworks)

Nikdy som nebol investovaný do zápletky Rage 2, ktorú prináša s množstvom expozícií. Napriek tomu, že Walker sledoval, ako okolo neho horí jeho dom a jeho mentor zabíjal a bojoval proti nenapraviteľnému darebákovi s Nietzscheho posadnutosťou vytvoriť silnejšiu ľudskú rasu, v zápletke nebolo nič, čo by som predtým nevidel alebo čo by ma prinútilo mať môj názor. pomsta.

Misie sa môžu skutočne opakovať s ďalšími úlohami typu „choď sem, zabite všetkých a vyzdvihni vec“.

A hoci je tu obrovský svet na preskúmanie, zdá sa mi, že je väčšinou prázdny a ja mám len veľmi malú motiváciu ho skúmať. Existujú aj mestá, ktoré môžete nájsť a ktoré vám pomôžu vybaviť sa, dajú vám vedľajšie úlohy a budú pokračovať v zápletke.

Postavy, s ktorými sa stretávate v mestách, sú z väčšej časti zabudnuteľné rozdávače questov a žiadna z nich nevyvíja ani nie je presvedčivá interakcia s Walkerom, s výnimkou úžasného šialeného vedca doktora Kvasira.

Záver

Boj je solídny, hra vyzerá skvele a Rage 2 má dosť lesku, žiari ako úplne nové brnenie Rangerov, ale zápletka je dosť sklamaním a nič, čo by sme ešte nevideli.

Svet je dosť prázdny a aj keď vyzerá cool, neponúka veľa na objavovanie. Nechápte ma zle – akcia v hre je zábavná, chaotická a bláznivá, no mne to nestačí.

Rage 2 bol vydaný 14. mája a je k dispozícii za 39,99 £ na Steame a v obchode Bethesda Game, ako aj na konzolách Xbox one a PS 4.

Recenzie videohier
Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: