Podnik majiteľa Sugar Hut Micka Norcrossa získal od poisťovacích maklérov odškodné vo výške viac ako 1 MILION £ po podozrení z podpaľačského útoku

3:00

Váš Horoskop Na Zajtra

Pondelkové rozhodnutie najvyššieho súdu proti poisťovacím maklérom získalo za podnik majiteľa Sugar Hut Micka Norcrossa odškodné vo výške viac ako 1 milión libier.



Hotspot TOWIE v Brentwoode opísal jeho šéf Michael Norcross ako „nádherné miesto plné krásnych ľudí“.



V septembri 2009 sa však vznietil v plameňoch, z ktorých vyšetrovatelia usúdili, že mohlo ísť o podpaľačský útok.



Toto „zdobené a extravagantné“ miesto, známe svojimi thajskými artefaktmi, zamatovými závesmi a exotickými kvetmi, bolo takmer rok zatvorené.

Skupina Sugar Hut je odvtedy zapletená do ostrých súdnych sporov – ktoré dnes vyvrcholili odmenou 1 090 021 libier proti poisťovacím maklérom.

barbara windsor scott mitchell

Takzvaný „efekt TOWIE“ mal vždy ústrednú úlohu v prípade, keď právnici diskutovali o hodnote zisku, ktorý Sugar Hut stratila v dôsledku požiaru.



ray quinn v potoku

Skupina pôvodne podala žalobu proti svojim poisťovateľom po tom, čo odmietli vyplatiť škody na majetku a prerušení podnikania „všetky riziká“.

Nočný klub Sugar Hut v Brentwoode.

Nočný klub Sugar Hut v Brentwoode. (Obrázok: Google)



To sa však v roku 2010 zamietlo po tom, čo poisťovatelia uviedli, že došlo k porušeniu záruky a nezverejnenie relevantných faktov predtým, ako politika nadobudla účinnosť.

Sugar Hut potom zmenila svoje zameranie na svojich maklérov, AJ Insurance, ktorých obvinila z poskytnutia nedbanlivostnej rady, vďaka ktorej politika nestála za papier, na ktorom bola napísaná.

Pán sudca Eder povedal, že makléri priznali niektoré, ale nie všetky, obvinenia z nedbanlivosti a odolali tvrdeniu Sugar Hut.

Poisťovňa AJ však nakoniec súhlasila s tým, že pokryje 65 % preukázaných strát skupiny.

Sprostredkovatelia už zaplatili Sugar Hut 813 000 libier, ale skupina sa obrátila na súd s tým, že to ani zďaleka nestačí.

Právny tím spoločnosti Sugar Hut uviedol, že za prerušenie podnikania má zaplatiť viac ako 870 000 libier. Makléri však uviedli toto číslo na niečo viac ako 250 000 £.

samantha morton eddie orol

Čo bol zmiešaný výsledok pre Sugar Hut, skupina neúspešne tvrdila, že strata záznamov o zákazníkoch a poškodenie jej „vlajkového“ klubu spôsobili, že obchodná úroveň na jej iných miestach vo Fulhame a Hertfordshire spadla z útesu.

Nakoniec pán Justice Eder vypočítal nárok skupiny na prerušenie podnikania na necelých 370 000 libier.

Hodnota väčšiny ostatných strát bola dohodnutá a Sugar Hut spolu s úrokmi získala 277 021 libier nad rámec 813 000 libier, ktoré už dostala.

Mick Norcross videný s Chloe Sims pred Sugar Hut v Essexe

Mick Norcross videný s Chloe Sims pred Sugar Hut v Essexe (Obrázok: FameFlynet)

Predtým pán Norcross opísal rady stávkarov stojacich v rade, aby sa dostali do „mimoriadne úspešného“ klubu.

Požiar vypukol rok predtým, ako sa The Only Way is Essex dostal do éteru.

Šablóna odvolania nhs

Sugar Hut však tvrdila, že miesto priťahuje „veľkých míňateľov“ a má stúpajúcu trajektóriu aj bez „efektu TOWIE“.

Richard Slade QC zo skupiny povedal, že požiar, ktorý zničil krídlo klubu, ktorého časť má stredoveký pôvod, „možno mohol byť úmyselný“.

britney spears oholenú hlavu

Nemenovaného muža si po pekle vybrala polícia, ktorá analyzovala zábery z CCTV, povedal advokát, ktorý si ho všimol „v blízkosti miesta, kde vypukol požiar“.

'Bol zatknutý a prepustený na kauciu, ale obvinenia boli zrušené,' povedal súdu.

'Takže, ak bol požiar podpaľačstvo, nevieme, či to bol vandal alebo nejaký nespokojný zákazník.'

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: