iPhone SE: Dátum vydania, cena a špecifikácie uvedenia nového 4-palcového iPhonu od Apple

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Apple predstavil svoj najnovší iPhone na r podujatie v Kalifornii 21. marca - a nebolo telefón, ktorý mnohí ľudia očakávali .



Spoločnosť tradične aktualizuje svoje iPhone linka raz za rok, na podujatí v septembri, ale klebety sa množili už mesiace a naznačovali, že Apple vyvíja nové zariadenie.



Aj keď je ich dosť šíria sa fámy o iPhone 7 , toto NIE JE ten telefón. Očakáva sa, že iPhone 7 bude uvedený na trh v septembri 2016 - podľa obvyklého harmonogramu.



Telefón, ktorý spoločnosť Apple uviedla na trh v pondelok, sa nazýva iPhone SE - menšie a lacnejšie zariadenie, ktoré sa bude predávať spolu so zariadením Apple iPhone 6s a modely 6s Plus.

(Obrázok: Getty)

Tu je všetko, čo vieme o novom „mini“ iPhone SE od Apple:



Špecialna edícia

Po týždňoch klebiet, ktoré naznačovali, že nadchádzajúci smartfón od Apple sa bude nazývať iPhone 6c , a potom iPhone 5se, sa kalifornská spoločnosť rozhodla nazvať ho iPhone SE.

Správa v 9 až 5 Mac pred udalosťou tvrdil, že spoločnosť Apple sa rozhodla nepomenovať nový telefón po radoch 5s a 5c z roku 2013, zo strachu, aby zmiatol zákazníkov.



Ide o prvú inováciu pre iPhone bez čísla v názve a logicky by sa tým odstránil z ročného cyklu aktualizácií – čo naznačuje, že môže ísť o jednorazové zariadenie.

Prípona „SE“ bola údajne opísaná zamestnancami Apple ako „špeciálna edícia“ variácie veľkosti obrazovky iPhone.

studne cezmíny a hroby Jessica chapman

(Obrázok: Getty)

Veľkosť obrazovky

Apple v súčasnosti predáva tri modely iPhone – 4,7-palcový iPhone 6s a 5,5-palcový 6s Plus, ktoré boli uvedené na trh v septembri 2015, a 4-palcový iPhone 5s, ktorý bol uvedený na trh v septembri 2013.

iPhone SE nahradí iPhone 5s, čím sa 4-palcový iPhone od Apple aktualizuje s ďalšími dvoma zariadeniami. iPhone 5s bude ukončený.

Čítaj viac: OVEĽA LACNEJŠÍ nový iPhone od Apple má výkon ako iPhone 6s a cenu 5s

Špecifikácie

(Obrázok: Getty)

iPhone SE je dodávaný s rovnakým 64-bitovým čipom A9 iPhone 6s a iPhone 6s Plus, ktoré podľa Apple ponúkajú „ohromujúce rýchlosti“.

Má tiež rovnaký pohybový koprocesor M9, čo znamená, že je schopný podporovať graficky náročné mobilné hry.

Zariadenie sa môže pochváliť aj Retina displejom s vysokým rozlíšením, dlhšou výdržou batérie, 4K videom, rýchlejšou 4G a Wi-Fi konektivitou a Touch ID s Apple Pay.

„Každý, kto chce menší telefón, bude milovať iPhone SE,“ povedal hlavný viceprezident celosvetového marketingu spoločnosti Apple Phil Schiller.

Fotoaparáty

iPhone SE má 12-megapixlový zadný fotoaparát s technológiou rýchleho zaostrovania, procesor obrazového signálu navrhnutý spoločnosťou Apple, pokročilú redukciu šumu a lepšiu detekciu tváre – to všetko vedie k ostrejším a detailnejším fotografiám.

Hoci iPhone SE neobsahuje technológiu Apple 3D Touch citlivú na tlak, používatelia môžu na zariadení stále zachytávať živé fotografie.

(Obrázok: Getty)

hodnotenie hráčov manchester united

To znamená, že po nasnímaní fotografie môžu používatelia „znovu prežiť spomienku“ dotykom na obrazovku, aby odhalili momenty bezprostredne pred a po zhotovení záberu.

Medzi ďalšie vylepšenia fotoaparátu patrí schopnosť natáčať 4K video a osvetľovacia technológia „True Tone“, vďaka ktorej je displej na chvíľu trikrát jasnejší pre jasnejšie selfie pri slabom osvetlení.

Farby

Nový 4-palcový iPhone od Apple príde v ružovej farbe , alebo „ružové zlato“, ako to Apple nazýva, ako aj vesmírne šedé, strieborné a zlaté.

cena

(Obrázok: Getty)

iPhone SE sa bude predávať spolu s iPhone 6s a 6s Plus , ale bude výrazne lacnejšie za cenu začínajúcu na 359 £.

To znamená, že bude lacnejší ako iPhone 5s, ktorý momentálne začína na 379 £. Očakáva sa, že po uvedení iPhone SE bude cena 5s znížená viac-menej na polovicu.

Ak uprednostňujete kúpu telefónu na zmluvu, existuje množstvo ponúk dostupných od operátorov v Spojenom kráľovstve vrátane Virgin Media , O2 , Vodafone , EE , Tri a Giffgaff .

Čítaj viac: Najlepšie kontrakty na iPhone SE v Spojenom kráľovstve, pretože nový telefón od spoločnosti Apple je dostupný na predobjednávku

Video sa načítavaVideo nie je k dispozíciiPrehrajte kliknutím Klepnutím spustíte prehrávanie Video sa čoskoro automaticky prehrá8ZrušiťHrať teraz

Dátum vydania

Zákazníci v Spojenom kráľovstve si budú môcť iPhone SE predobjednať od štvrtka 24. marca, pričom dostupnosť začína vo štvrtok 31. marca.

Každému zákazníkovi, ktorý si kúpi iPhone SE od spoločnosti Apple, bude ponúknuté bezplatné osobné nastavenie v obchode alebo online, ktoré mu pomôže prispôsobiť si svoj iPhone nastavením e-mailu, zobrazením nových aplikácií z App Store a podobne.

Reakcie

Reakcia na iPhone SE bola zatiaľ pomerne dobrá. Zdá sa, že analytici si myslia, že vydanie menšieho a lacnejšieho iPhonu je šikovným krokom spoločnosti Apple a veria, že by to mohlo spustiť novú vlnu upgradov.

(Obrázok: REUTERS)

Menej výkonný procesor by bol v lacnejšom iPhone úplne prijateľný,“ povedal Stephen Ebbett, globálny riaditeľ poisťovne Protect Your Bubble.

'Ale s procesorom a grafikou na rovnakej úrovni ako iPhone 6s čudujete sa, aké funkcie Apple obmedzil, aby znížil náklady? Zdá sa, že okrem veľkosti obrazovky ich nie je veľa.“

Ernest Doku, odborník na telekomunikácie zo spoločnosti uSwitch.com, uviedol, že iPhone SE bol určený pre Millennials s menším rozpočtom, pričom ponúka plne sformovaný iPhone za približne 170 libier lacnejšie ako jeho vlajková loď.

„Prevzatie ikonického dizajnu 5s a jeho preplňovanie útrobami 6s, zatiaľ jeho najlepšieho iPhonu a za výrazne nižšiu cenu, by malo vyvolať strach v srdciach značiek, ktoré si už konkurujú na trhu mobilných telefónov strednej triedy,“ povedal. .

čierne zrkadlo james norton

Čítaj viac: Prečo by mohol iPhone SE rozpadnúť zarytých fanúšikov Apple

Video sa načítavaVideo nie je k dispozíciiPrehrajte kliknutím Klepnutím spustíte prehrávanie Video sa čoskoro automaticky prehrá8ZrušiťHrať teraz

Jefferson Wang, senior partner v IBB Consulting, dodal, že Apple to umožní súťažiť na rozvíjajúcich sa trhoch, akými sú India a Južná Amerika:

„Apple čelí oveľa vyššej cenovej citlivosti v niektorých rozvojových regiónoch. Výrobcovia ako Huawei, Lenovo a ZTE nemajú problém s predajom telefónov masám mimo USA,“ povedal.

„Apple nemôže prehrať veľké straty s týmito spoločnosťami a iPhone SE to vracia späť do hry s kupujúcimi, ktorí si uvedomujú cenu, ktorým nevadí zaplatiť za značku Apple o niečo viac, aj keď to znamená obetovať veľkosť obrazovky a najnovšie požiadavky. -mať vlastnosti.'

Video sa načítavaVideo nie je k dispozíciiPrehrajte kliknutím Klepnutím spustíte prehrávanie Video sa čoskoro automaticky prehrá8ZrušiťHrať teraz
Apple
Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: