Aplikácia Babee on Board vyzýva sebeckých cestujúcich, aby ponúkli svoje miesta tehotným ženám

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Transport for London výrazne uľahčil život budúcim mamičkám, keď predstavil svoj oficiálny odznak „Baby on Board“, ktorý prinútil pasažierov metra, aby ponúkli svoje miesta.



Cestujúci sú však často takí zaujatí svojimi smartfónmi, že si nevšimnú, keď do vlaku nastúpi tehotná žena.



Londýnska inovačná firma 10x teraz vyvinula aplikáciu s názvom Babee na palube , ktorý by mal pomôcť tehotným ženám získať pozornosť ostatných cestujúcich.



Babee on Board vyžaduje na fungovanie dve aplikácie. „Požiadať o miesto“ je pre tehotné ženy, ktoré chcú požiadať o miesto na sedenie, a „Ponúkať miesto“ pre osoby dochádzajúce do práce, ktoré chcú svoje miesto ponúknuť.

marcus brigstocke a hayley tamaddon

Cestujúci sú často takí zaujatí svojimi smartfónmi, že si nevšimnú, keď do vlaku nastúpi tehotná žena (Obrázok: 10x)

Keď tehotná žena nastúpi do vlaku, stačí, ak stlačí tlačidlo v aplikácii Vyžiadať miesto na sedenie a tá odošle upozornenie komukoľvek v okruhu 15 stôp, kto má vo svojom smartfóne nainštalovanú aplikáciu Offer Seat.



Upozornenie hovorí: „Pozor! V blízkosti je tehotná osoba, ktorá by mohla potrebovať miesto. Tehotné ženy majú tiež možnosť nosiť originálny odznak Transport for London „Baby on Board“, ktorý im pomôže identifikovať sa.

fearne bavlnená ľalia allen

Aplikácie fungujú pomocou technológie Bluetooth, takže fungujú pod zemou bez potreby signálu alebo WiFi.



„Pred rokom 80-ročná žena, ktorá sedela vedľa mňa na rušnej stanici metra, vstala a ponúkla svoje miesto ťažko tehotnej žene. Bol som ponížený. Bol som príliš pohltený svojím smartfónom, aby som si niečo všimol,“ povedal Hew Leith, výkonný riaditeľ spoločnosti 10x.

Aplikácia Request Seat odošle upozornenie komukoľvek v okruhu 15 stôp, kto má nainštalovanú aplikáciu Offer Seat (Obrázok: 10x)

„Takže hneď, ako som nechal staršiu ženu sedieť, začal som lámať hlavu nad riešením. V čase, keď vlak metra vstúpil na nástupište v Moorgate, ma napadlo použiť majákové bluetooth upozornenia, aby tehotné osoby mohli dať dochádzajúcich vedieť, že by chceli miesto.

„Babee on Board je jednoduchý spôsob, ako pomôcť tehotným ženám dostať sa na miesto vo verejnej doprave a odstrániť všetky nepríjemnosti pre cestujúcich.“

V roku 2015 bola tehotná cestujúca s odznakom Baby on Board ponížená po spolucestujúcej v metre. žiadala, aby dokázala, že očakávala .

Raayan Zafar, 32, bola v ranom štádiu tehotenstva a ešte sa u nej nevytvoril viditeľný hrbolček.

Odznak Dieťa na palube

Odznak Dieťa na palube (Obrázok: PA)

Svetové úspešné príbehy chudnutia 2013

„Je oveľa jednoduchšie zaujať miesto, keď máte veľkú, zjavnú hrču, ale v skutočnosti je sedadlo najviac potrebné v skorých štádiách tehotenstva,“ povedala Sally Daviesová, londýnska dochádzajúca šesť mesiacov po tehotenstve.

„Je to vtedy, keď sa cítite najviac nevoľno a všetko vás bolí, ale cítite sa sebavedome a žiadate si miesto, pretože nemáte viditeľný hrbolček. Možnosť poslať diskrétne upozornenie ľuďom, ktorí sa radi vzdajú svojho miesta, by všetko zmenila.“

Táto technológia je teraz v pilotnej fáze v Londýne, predtým ako bude uvedená na trh po celom svete. Obe aplikácie Babee on Board sú už teraz dostupné pre iOS, pričom verzie pre Android majú byť vydané začiatkom roka 2017.

Aplikácia Offer Seat je bezplatná a aplikácia Request Seat stojí 3,99 £, pričom 100 % zisku sa venuje Projekt Zdravé deti .

žiadne sacharidy pred marbs

Aplikácie fungujú na zariadeniach so systémom iOS vrátane Apple Watch

Samozrejme, nevýhodou systému je, že vyžaduje od cestujúcich, aby mali na svojom smartfóne nainštalovanú aplikáciu Request Seat, aby mohli byť upozornení.

10x teraz hovorí s množstvom značiek o integrácii technológie do svojich aplikácií a operačných systémov. To by umožnilo miliónom zariadení počúvať upozornenia Babee on Board.

Aplikácie ako Google Maps, Apple Maps a Citymapper a Uber by mohli do svojich nastavení jednoducho zahrnúť možnosť Babee on Board, aby sa viac tehotných žien mohlo usadiť vo verejnej doprave.

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: