S Online a sesterské tituly sa prihlásili do projektu The Trust Project ako uvedení partneri – čo to znamená pre čitateľov

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Čitatelia S Online budú od dnešného dňa lepšie informovaní ako kedykoľvek predtým, pretože webová stránka sa stáva spúšťacím partnerom projektu The Trust.



V čase, keď sú používatelia internetu zaplavení informáciami, no často im chýba kontext a slovníky označujú slovom roka „falošné správy“, cieľom projektu Trust je pomôcť čitateľom urobiť informované rozhodnutia o tom, či je spravodajský článok dôveryhodný, a kvalitná žurnalistika. môže dôverovať.



Naša žurnalistika sa nemení – teraz sme vám však uľahčili zistiť viac kto sme, v čo veríme a ako pracujeme .



The NEWSAM minulý rok spolupracoval s hlavnými spravodajskými organizáciami z celého sveta, aby pomohol vyvinúť signály, ktoré čitateľom okamžite umožnia posúdiť kvalitu príbehu, ktorý čítajú – aj keď túto webovú stránku nikdy predtým nenavštívili.

Medzinárodná iniciatíva založená Univerzitou Santa Clara a podporovaná spoločnosťami Google, Facebook a Twitter spojila mediálne organizácie v celej Európe a Amerike, aby vytvorili ľahko použiteľný systém.

Google, Facebook, Twitter a Bing

Hlavné platformy Google, Facebook, Twitter a Bing chcú projekt využiť na to, aby čitateľom poskytli relevantnejší obsah



Medzi kľúčové zmeny na S Online patria

  • a list od redaktora vysvetlenie našich priorít pokrytia, záznamov z kampane a politického postavenia vľavo od stredu
  • an rozšírená stránka O nás stanovenie našich novinárskych hodnôt, kľúčových redaktorov, našich vlastníctvo a financovanie a spätná väzba a korekčné mechanizmy
  • viac informácií o našich autoroch v článkoch aj na profilových stránkach autorov získate kliknutím na mená zobrazené červenou farbou v hornej časti článkov
  • jasnejšie označenie typu príbehu, ktorý čítate – dávajte pozor na štítky zvýrazňujúce príbeh ako Analýza, Recenzia, Pozadie, Názor, Satira alebo Sponzorované

Medzi ďalších partnerov pri spustení patria Washington Post, The Economist, Globe and Mail, La Stampa a naše sesterské webové stránky Trinity NEWSAM vrátane Daily Record, Liverpool Echo, Manchester Evening News, Wales Online a Birmingham Mail.



Šéfredaktor NEWSAM Lloyd Embley

Šéfredaktor NEWSAM Lloyd Embley stanovil naše priority v online liste čitateľom (Obrázok: Philip Coburn/)

man UTD vs Watford

S Online výkonný redaktor Ann Gripper , ktorý na projekte pracoval posledný rok, povedal: Sme hrdí na žurnalistiku, ktorú robíme naprieč všetkými našimi titulmi – regionálnymi, celoštátnymi, printovými aj online.

Súčasťou našej redakčnej misie je pomôcť našim čitateľom pochopiť rýchlo sa meniaci svet a my vám v tom môžeme pomôcť poskytnutím ďalších informácií o sebe, príbehoch, ktoré píšeme, a o tom, ako pracujeme.

Prihlásenie sa do projektu Trust nebol obrovským skokom. Z veľkej časti išlo o to, aby veci, ktoré sme ako spoločnosť poznali a ktoré čitatelia tlače chápu ako súčasť našej DNA, boli pre našich online čitateľov jasnejšie.

Dúfame, že ako medzinárodná spolupráca podporovaná najmocnejšími svetovými novinovými stánkami Google a Facebook, ktorí sa pokúšajú riešiť problém s „falošnými správami“, môže práca The Trust Project pomôcť sprehľadniť publikovanie a pomôcť čitateľom prijímať informované rozhodnutia.

Od dnešného spustenia projektu Trust, mediálne spoločnosti zastupujúce desiatky spravodajských stránok začali vo svojich online príbehoch zobrazovať indikátory dôvery.

Indikátory dôvery na mnohých partnerských stránkach

Poskytovanie ďalších informácií o tom, kto píše príbehy, čo znamenajú spoločnosti, pre ktoré pracujú, a aký druh článku sa číta, umožňuje čitateľom robiť informovanejšie rozhodnutia

anjel číslo 747 význam

Tieto indikátory, vytvorené lídrami z viac ako 75 spravodajských organizácií ako súčasť nestranného projektu Trust, poskytujú hĺbkové informácie o tom, aký typ informácií ľudia čítajú – správy, názory, analýzy alebo reklama; kto a odkiaľ informácie pochádzajú – ich odbornosť a princípy, za ktorými stoja; a v prípade investigatívnych správ, ako bol príbeh vytvorený.

Okrem toho ukazovatele pomôžu vyhľadávačom a sociálnym médiám rozlišovať medzi spravodajskými webmi, ktoré dodržiavajú najlepšie štandardy žurnalistiky, a tými, ktoré ich nedodržiavajú. Google, Facebook a Bing súhlasili s používaním indikátorov a skúmajú a testujú nápady, ako najlepšie využiť informácie z projektu Trust.

Andrej Tenzer , šéf insightu v materskej spoločnosti S Online Trinity NEWSAM, tento rok uskutočnila hĺbková štúdia o dôvere v značky a reklamu .

Zdôraznil dôležitosť získania dôvery čitateľa alebo zákazníka.

Povedal: Nárast faktorov vedúcich k nedávnym politickým udalostiam, ako je Brexit a všeobecné voľby, sú také seizmické, že majú oveľa širší ohlas v celej spoločnosti.

V skutočnosti sme svedkami pokračujúceho spoločenského posunu v zmýšľaní ľudí.

S pocitom britského spotrebiteľa, ktorý nemôže dôverovať takmer ničomu, nie sú značky a reklama imúnne voči narušeniu dôvery v Spojenom kráľovstve.

Náš výskum odhalil, že všetko (a každý) musí tvrdšie pracovať, aby získal dôveru. Keď sú prezentované nové informácie, predvolená pozícia je skeptická a dokonca cynistická.

skvelá britská pečená candice hnedá

Projekt viedol novinárka Sally Lehrman v Markkula Center for Applied Ethics University v Santa Clara.

Povedala: V dnešnom digitalizovanom a sociálne prepojenom svete je ťažšie ako kedykoľvek predtým povedať, čo sú dezinformácie, reklama alebo presné správy.

Čoraz skeptickejšia verejnosť chce poznať odbornosť, podnikanie a etiku za každým príbehom. Indikátory dôvery vkladajú moc do rúk ľudí a poskytujú im nástroje na rozhodnutie, či správy pochádzajú zo spoľahlivého zdroja, na ktorý sa môžu spoľahnúť.

Projekt financujú Craig Newmark Philanthropic Fund, Google, John S. and James L. Knight Foundation, Democracy Fund a Markkula Foundation. Zistite viac na thetrustproject.org .

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: