Vakcína proti koronavírusu je „dobrá správa“, pretože útok v Oxforde vyvoláva „silnú imunitnú odpoveď“

Veda

Váš Horoskop Na Zajtra

Bol označený za „predného bežca“ v boji proti koronavírus a teraz sú tu dobré správy pre vakcínu proti Covid-19 Oxfordskej univerzity.



Vakcína prešla prísnym testovaním a teraz tím z Bristolskej univerzity potvrdil, že vakcína presne dodržiava genetické pokyny, ktoré sú v nej naprogramované.



To poskytuje ešte väčšiu jasnosť a podrobnosti o tom, ako vakcína úspešne vyvoláva silnú imunitnú odpoveď.



Dr David Matthews, ktorý viedol výskum, povedal: Toto je dôležitá štúdia, pretože sme schopní potvrdiť, že genetické inštrukcie, ktoré sú základom tejto vakcíny, ktorá sa vyvíja tak rýchlo, ako je to len možné, sa správne dodržiavajú, keď sa dostanú do ľudskej bunky. .

Až doteraz táto technológia nebola schopná poskytnúť odpovede s takou jasnosťou, ale teraz vieme, že vakcína robí všetko, čo sme očakávali, a to je len dobrá správa v našom boji proti tejto chorobe.

Vakcína proti koronavírusu



V štúdii sa vedci zamerali na to, ako často a presne vakcína kopíruje a využíva genetické inštrukcie poskytnuté tímom Oxfordskej univerzity.

Tieto pokyny podrobne uvádzajú, ako vyrobiť spike proteín zo SARS-CoV-2, vírusu, ktorý spôsobuje Covid-19.



Akonáhle sa vytvorí vrcholový proteín, imunitný systém naň zareaguje a pripraví imunitný systém na identifikáciu skutočnej infekcie Covid-19.

Video sa načítavaVideo je nedostupnéPrehrajte kliknutím Klepnutím spustíte prehrávanie Video sa čoskoro automaticky prehrá8ZrušiťHrať teraz
Vakcína proti koronavírusu

To znamená, že keď je očkovaná osoba konfrontovaná so SARS-CoV-2, jej imunitný systém je vopred vycvičený a pripravený naň zaútočiť.

Sarah Gilbert, profesorka vakcinológie na Oxfordskej univerzite a vedúca oxfordskej štúdie vakcíny, povedala: Toto je úžasný príklad medzidisciplinárnej spolupráce, ktorá využíva novú technológiu na skúmanie toho, čo presne vakcína robí, keď sa dostane do ľudskej bunky.

Štúdia potvrdzuje, že veľké množstvá koronavírusového spike proteínu sú produkované s veľkou presnosťou, a to je dlhá cesta k vysvetleniu úspechu vakcíny pri indukcii silnej imunitnej odpovede.

najlepší derma valček uk
Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: