Tisíce fanúšikov Pokémon GO sa zišli v Madride pri pokuse o svetový rekord

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Tisícky Pokemon GO fanúšikovia sa dnes večer zhromaždili v Madride, aby sa pokúsili prekonať rekord v doteraz najväčšom love Pokémonov.



Na madridské Puerta del Sol sa o 19:00 miestneho času (18:00 BST) zišlo 5 000 až 7 000 ľudí, aby spolu chytili Pokémonov a bojovali s ostatnými hráčmi.



Miesto podujatia bolo presunuté z parku Retiro po tom, čo madridská mestská rada varovala, že takéto rozsiahle podujatie môže poškodiť životné prostredie.



Mladý muž hrá mobilnú hru s rozšírenou realitou

Mladý muž hrá mobilnú hru s rozšírenou realitou „Pokemon Go“ od Nintenda na námestí Puerta del Sol v Madride, Španielsko (Obrázok: Reuters)

Dieťa pózuje s vlajkou aplikácie Pokemon Go počas masového stretnutia hráčov v Madride

Dieťa pózuje s vlajkou aplikácie Pokemon Go počas masového stretnutia hráčov v Madride (Obrázok: Getty)

Organizátori na svojej webovej stránke vysvetlili, že na Puerta del Sol je lepšie mobilné pokrytie a námestie má dve „telocvične“, kde môžu hráči trénovať a bojovať so svojimi Pokémonmi.



„Bude tu tiež nainštalovaná návnada na zachytenie najväčšieho možného počtu Pokémonov,“ povedal organizátor podujatia Fever španielskym novinám. Krajina .

Ľudia hrajú mobilnú hru s rozšírenou realitou

Ľudia hrajú mobilnú hru s rozšírenou realitou „Pokemon Go“ od Nintenda na námestí Puerta del Sol v Madride, Španielsko (Obrázok: Reuters)



Mladá žena hrá mobilnú hru s rozšírenou realitou

(Obrázok: Reuters)

Mnoho hráčov sa však údajne rozhodlo ignorovať rady rady a aj tak zamierili do parku Retiro.

V parku Retiro sa už uskutočnilo niekoľko neoficiálnych stretnutí hráčov Pokémon Go bez povolenia mestskej rady.

Mladá žena hrá mobilnú hru s rozšírenou realitou

Mladá žena hrá mobilnú hru s rozšírenou realitou „Pokemon Go“ (Obrázok: Reuters)

Dievča športujúce a

Dievča s klobúkom „Pikachu“ sa pozerá na svojho priateľa, keď používa aplikáciu Pokemon Go (Obrázok: Reuters)

Rita Maestre, hovorkyňa mestskej rady, povedala, že hráči, ktorí zamieria do Retiro, by si mali dávať „zvláštnu starostlivosť“, keďže park je chránený priestor kultúrnych atrakcií.

Pokemon GO je bezplatná hra s rozšírenou realitou, ktorá vám umožní zachytiť virtuálnych Pokémonov skrytých v reálnych lokalitách.

Ukázalo sa, že je veľmi populárny medzi hráčmi na celom svete - a dokonca sa to plánuje urobiť z toho hollywoodsky film .

Minulý týždeň sa ním stal tréner z New Yorku Nick Johnson prvý človek na svete, ktorý „chytil všetkých“ , po prejdení 153,2 km (95,1 míľ) s cieľom zabezpečiť všetkých 142 dostupných znakov.

jake quickenden tanec na ľade partner
Pokémon GO
Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: