Stať sa vegánom je „úplne zbytočné“, varujú vedci, keďže čísla prudko rastú

Veda

Váš Horoskop Na Zajtra

Zatiaľ čo vegánstvo býval široko neznámy, rastlinný diéta si ho v posledných rokoch osvojili státisíce Britov.



Pro-veganské dokumenty vrátane The Game Changes a Cowspiracy ovplyvnili rozhodnutia mnohých ľudí zbaviť sa živočíšnych produktov, no nové rady odborníkov naznačujú, že je to „úplne zbytočné“.



Tento týždeň na paneli v Londýne viacerí odborníci argumentovali prospešnosťou jedenia mäsa.



prečo zomrel Heath Ledger

Profesor Mike Coffey z škótskej Rural College povedal: Je úplne zbytočné stať sa vegánom.

Ak by sa každý stal vegánom, bolo by to pre životné prostredie Spojeného kráľovstva zničujúce. Zvieratá chované na jedlo pomáhajú zvyšovať biodiverzitu.

(Obrázok: Getty)



Profesor Geoff Simm, riaditeľ Globálnej akadémie poľnohospodárstva a potravinovej bezpečnosti na Edinburskej univerzite, medzitým tvrdil, že „démonizácia“ chovateľov dobytka je nespravodlivá.

Povedal, že si myslím, že (chovatelia dobytka) majú pocit, že sú démonizovaní. Často sa hovorí, že vegánstvo by minimalizovalo využívanie pôdy a modelové štúdie, ktoré boli vykonané, ukazujú, že to tak nie je.



Domnievame sa, že zatiaľ čo živočíšna výroba má celý rad ekonomických, sociálnych a environmentálnych nákladov a výhod, nákladom sa v poslednom čase možno venuje oveľa viac pozornosti ako niektorým výhodám.

Video sa načítavaVideo je nedostupnéPrehrajte kliknutím Klepnutím spustíte prehrávanie Video sa čoskoro automaticky prehrá8ZrušiťHrať teraz
Príbehy o jedle

Mäso má obrovské sociálne výhody. Je to dôležitý zdroj diétnych bielkovín, energie, vysoko biologicky dostupných mikroživín, dokonca aj malé množstvá potravy živočíšneho pôvodu majú skutočne dôležitý vplyv na vývoj detí, v rozvojovom svete na ich kognitívny a fyzický vývoj a sú skutočne dôležité.

Rady odborníkov prichádzajú uprostred návalu ľudí, ktorí konvertovali na vegánstvo.

sala telo nájdené foto

Podľa Vegánska spoločnosť V Spojenom kráľovstve je v súčasnosti viac ako 600 000 vegánov, čo je štvornásobok oproti roku 2014.

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: