Recenzia Sony Xperia XZ2: veľmi potrebná zmena dizajnu a impozantný fotoaparát robia z tohto telefónu Sony, ktorý si vyberiete

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Ekosystém smartfónov Sony môže byť trochu mätúci, ak mu pravidelne nevenujete pozornosť.



Všetky telefóny spadajú pod značku Xperia, existujú však podrozdelenia na základe ich úrovne úžasnosti. Rad XZ je na vrchole, nasleduje rad XA a potom je tu cenovo výhodný telefón L1 z augusta 2017.



Aj keď XZ1 vyšiel až v decembri a XA2 a XA2 Ultra boli odhalené v januári - teraz máme XZ2 a XZ2 Compact.



Stále so mnou? Správne, takže XZ2 Compact je menšia 5-palcová verzia XZ2, o ktorej dnes budeme hovoriť.

oslavy narodenín kráľovnej 2019

Oba telefóny boli odhalené na Mobile World Congress v Barcelone vo februári a vo Veľkej Británii sa začnú predávať 6. apríla.

XZ2 je všetko spievajúce a tancujúce slúchadlo od Sony a japonská spoločnosť urobila niekoľko kľúčových zmien, vďaka ktorým je tento telefón jedným z najlepších telefónov Xperia, ktoré som na chvíľu používal.



Tu je návod, ako sa to skladá.

Dizajn

(Obrázok: Jeff Parsons)



Ako už bolo spomenuté, Sony posunulo dizajn týchto dvoch nových telefónov a je to jedna z mála oblastí, kde sa skutočne líšia.

XZ2 Compact je vrecková 5-palcová verzia väčšieho 5,7-palcového vlajkového zariadenia. Oba telefóny majú pomer strán 18:9 pre celú obrazovku dôsledne pre telefóny v roku 2018. A, žiaľ, oba stratili 3,5 mm konektor pre slúchadlá – čo znamená, že budete musieť investovať do páru bezdrôtových slúchadiel alebo žiť s pribaleným kľúčom pripojeným k vášmu obľúbenému páru.

Nikdy som sa príliš nezaujímal o telefóny Xperia s ostrými hranami, ktoré pripomínajú dosky, takže pre mňa je tento nový dizajn veľkou výhrou.

Rámy sa dramaticky zmenšili a Sony pokrylo XZ2 sklom Gorilla Glass 5 na prednej aj zadnej strane. Japonská spoločnosť zadnú stranu mierne zaoblila, takže vám padne do dlane pohodlnejšie ako ktorýkoľvek predchádzajúci telefón Xperia.

Na zadnej strane telefónu je kruhový odtlačok prsta, ktorý je vždy zapnutý a čaká na váš dotyk. Dizajnérski puristi by mohli radi vedieť, že šošovka fotoaparátu, snímač odtlačkov prstov a LED blesk sú na zadnej strane dokonale symetrické.

Zatiaľ čo väčší XZ2 má lesklý, reflexný sklenený vzhľad, XZ2 Compact sa rozhodol pre matný povrch. Za moje peniaze je Compact v skutočnosti z týchto dvoch lepší.

Oba telefóny sú dostupné v rôznych farbách. XZ2 je dostupný v čiernej, bielej, modrej a ružovej farbe, zatiaľ čo XZ2 Compact je dostupný v čiernej, striebornej, zelenej a ružovej farbe.

Výkon a špecifikácie

Sony Xperia XZ2 má HDR displej (Obrázok: Jeff Parsons)

Sony sa spojilo s výrobcom čipov Qualcomm na vývoji procesora, ktorý je tentokrát prispôsobený pre jej telefóny. Spoločnosť tvrdí, že nové komponenty podporujú výkon fotoaparátu – ale o tom neskôr.

Xperia XZ2 používa operačný systém Android od Google, ale Sony pridalo svoj vzhľad navrch, aby sa cítili odlišne od ostatných telefónov s Androidom. Niektoré z vecí, ktoré sú predinštalované v telefóne, nebudete potrebovať, ale nezdá sa, že by to ovplyvnilo výkon. Xperia XZ2 bola taká rýchla, ako by ste od úplne nového kúsku gadgetu očakávali.

Skutočným vrcholom je tu displej, ktorý zobrazuje obsah vo vysokom dynamickom rozsahu (HDR) – famózny marketingový termín na zlepšenie reprodukcie farieb v celom obraze.

V podstate to znamená, že tmavšie, tieňované časti vyzerajú černejšie, zatiaľ čo svetlé, farebné veci vyzerajú živšie a zabezpečujú, aby jedna nepretiekla do druhej.

aldi kevin mrkvové hračky 2019

Aj keď obsah, ktorý sledujete, nie je v HDR, XZ2 ho dokáže automaticky upscalovať.

Skutočný displej na telefóne je len Full HD panel, nie 2K alebo 4K - Sony hovorí, že kvalita je to, čo sa počíta.

fotoaparát

Objektív fotoaparátu so snímačom odtlačkov prstov priamo pod ním (Obrázok: Jeff Parsons)

Zdá sa, že fotoaparáty sú (opäť) veľkým bojiskom pre telefóny v tomto roku. Samsung hovoril o sile Galaxy S9, zatiaľ čo Huawei práve predstavil telefón s tromi šošovkami na zadnej strane.

Ale Xperia XZ2 sa s nimi môže krok za krokom vyrovnať. A má špeciálne fyzické tlačidlo spúšte.

Robí niekoľko veľmi pekných obrázkov a ak chcete, existuje veľa možností, ako vyladiť vyváženie bielej alebo ISO. Pomocou pribalenej aplikácie editora môžete vykonať veľké množstvo následného spracovania v samotnom telefóne.

Rovnako ako pri minuloročnom XZ1 bude XZ2 snímať superspomalene rýchlosťou 960 snímok za sekundu, ale teraz je schopný to robiť vo vysokom rozlíšení 1080p.

Krátke klipy (tri sekundy) získate iba stlačením veľkého tlačidla spomalenia, keď ste v aplikácii fotoaparátu – ale John Woo by bol na to hrdý.

A nakoniec, fotoaparát obsahuje nový režim „3D selfie“, v ktorom si prednou kamerou naskenujete vlastnú hlavu a vytvoríte 3D avatara vo vnútri telefónu, ktorý možno umiestniť do hier alebo iných aplikácií rozšírenej reality. Facebook nedávno predstavil možnosť nahrať 3D selfie, aby ste ich mohli zdieľať so svojimi kamarátmi, ak chcete.

wladimir klitschko hayden panettiere

Špeciálne vlastnosti

(Obrázok: Jeff Parsons)

Snáď najzaujímavejšou funkciou je nový efekt spätnej väzby sily podobný ovládaču DualShock 4, ktorý Sony vyrába pre svoju konzolu PlayStation.

chyna a jordánska víkendovka

Efekt je dosiahnutý dramatickým zväčšením ovládača vo vnútri telefónu, aby poskytoval väčší rachot pri jeho zapnutí. Sony to nazýva „Dynamic Vibration System“ a analyzuje zvuk akéhokoľvek filmu, hry alebo nahraného videa, ktoré prehrávate na telefóne, a vydáva rachot, aby sa tento efekt ešte zvýšil.

Funkcia je len vo väčšom telefóne (XZ2 Compact ju nemá z dôvodu úspory miesta) a dá sa nakonfigurovať na celý rad nastavení pomocou lišty, ktorá sa zobrazí nad ovládačom hlasitosti, keď potiahnete zhora nadol.

Je ťažké vidieť, koľko ľudí to skutočne použije, pretože by to mohlo byť po chvíli nepríjemné. Ak však telefón pravidelne používate na sledovanie filmov alebo hranie hier, možno sa vám táto možnosť bude páčiť.

Záver

(Obrázok: Jeff Parsons)

Sony Xperia XZ2 je jedným z najlepších telefónov od Sony za dlhú dobu.

Zameriava sa na správne veci – fotoaparát a dizajn – bez toho, aby ho zaťažoval zbytočnými vecami, ako je 4K obrazovka, ktorá by len rýchlejšie vybíjala batériu.

Celkovo by som asi radšej uprednostnil menší XZ2 Compact, a to tak z hľadiska vhodnosti do vrecka, ako aj z dôvodu nedostatku skla, ktoré na zadnej strane priťahuje odtlačky prstov. Nenechajte sa však pomýliť, ak hľadáte surovú silu (nehovoriac o vynútenej spätnej väzbe), väčšia Xperia vás upúta.

Existuje celý rad príslušenstva od Sony, vrátane puzdier, ktoré sú všetky v rovnakých farbách ako slúchadlá.

Oba telefóny sú v predaji 6. apríla a budú stojí 699 GBP pre XZ2 a 529 GBP pre XZ2 Compact .

Cenovo dostupný predajca telefónov Fonehouse ich v súčasnosti predáva o 10 £ lacnejšie, na adrese 689 £ ako aj niektoré ďalšie rovnako slušné mesačné ponuky.

43 £ mesačne za 16 GB dát, plus neobmedzené minúty a textové správy na Vodafone, žiadne poplatky vopred a cashback 65 £ (spolu 967 £ ).

45 libier mesačne za 32 GB dát plus neobmedzené minúty a textové správy na EE bez poplatkov vopred a cashback 25 GBP (celkovo 1055 £ ).

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: