Samsung plánuje predávať „repasované“ Galaxy Note 7 s novými batériami, ktoré tentoraz URČITE nevybuchnú

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Technický gigant Samsung plánuje predávať renovované verzie smartfónov Galaxy Note 7, uviedla spoločnosť v pondelok neskoro, čím signalizuje návrat modelu stiahnutého z trhov minulý rok kvôli batériám náchylným na horenie.



Note 7 od Samsungu boli v októbri natrvalo vyradený po tom, čo sa niektoré telefóny samovznietili, čo si vyžiadalo celosvetové stiahnutie z trhu zhruba dva mesiace po uvedení zariadení na trh.



význam čísla 60

Následné vyšetrovanie zistili výrobné problémy v batériách dodávaných dvomi spoločnosťami – Samsung SDI Co a Amperex Technology.



Analýza od spoločnosti Samsung a nezávislých výskumníkov nenašla v zariadeniach Note 7 žiadne ďalšie problémy okrem batérií , čo vyvolalo špekulácie, že Samsung si časť strát vráti predajom renovovaných Note 7.

Samsung Note 7 začal horieť

(Obrázok: Ariel Gonzalez/YouTube)

Osoba oboznámená so záležitosťou v januári agentúre Reuters povedala, že zvažuje možnosť predaja renovovaných verzií zariadenia alebo opätovného použitia niektorých častí.



Oznámenie spoločnosti Samsung, že vylepšený Note 7 sa vráti do predaja, však niektorých prekvapilo načasovaním – iba niekoľko dní pred uvedením svojho nového Smartfón S8 v stredu , jeho prvý nový prémiový telefón od minuloročného debaklu.

Pod tlakom, aby zmenil svoj imidž po škandále s horiacimi batériami, Samsung predtým nekomentoval svoje plány na obnovené telefóny.



„Pokiaľ ide o zariadenia Galaxy Note 7 ako renovované telefóny alebo telefóny na prenájom, ich použiteľnosť závisí od konzultácií s regulačnými orgánmi a operátormi, ako aj od náležitého zváženia miestneho dopytu,“ uviedol Samsung vo vyhlásení.

Zákazník používa svoj Samsung Electronics' Galaxy Note 7, keď čaká na výmenu v sídle spoločnosti

(Obrázok: Reuters)

Juhokórejské noviny Electronic Times s odvolaním sa na nemenované zdroje v utorok uviedli, že Samsung začne predávať renovované Note 7 vo svojej domovskej krajine v júli alebo auguste a bude sa snažiť predať 400 000 až 500 000 Note 7 s použitím bezpečných batérií.

Spoločnosť Samsung vo vyhlásení uviedla, že spoločnosť nestanovila podrobnosti o plánoch predaja renovovaných Note 7, vrátane toho, na ktorých trhoch a kedy sa začnú predávať, hoci tiež uviedla, že neplánuje predávať renovované Note 7 v Indii alebo Spojených štátoch.

značka burton operátor kamery

Spoločnosť uviedla, že renovované Note 7 budú vybavené novými batériami, ktoré prešli novými bezpečnostnými opatreniami spoločnosti Samsung.

zoe ball treba dvoch

„Cieľom zavedenia renovovaných zariadení je výhradne znížiť a minimalizovať akýkoľvek vplyv na životné prostredie,“ uvádza sa v správe.

Muž drží svoj mobilný telefón Samsung Galaxy Note 7

(Obrázok: REUTERS/Kham)

Spoločnosť odhadla, že za tri štvrťroky dosiahla zisk 5,5 miliardy dolárov kvôli problémom Note 7. Pred stiahnutím modelu z trhu predala viac ako 3 milióny telefónov.

Samsung tiež plánuje obnoviť a použiť alebo predávať opakovane použiteľné komponenty, ako sú čipy a moduly fotoaparátov, ako aj vzácne kovy ako meď, zlato, nikel a striebro zo zariadení Note 7, ktoré sa rozhodne nepredávať ako renovované produkty.

Ekologická skupina Greenpeace a ďalší vyzvali Samsung, aby prišiel s ekologickými spôsobmi, ako sa vysporiadať s obnovenými Note 7.

Organizácia Greenpeace v pondelok v samostatnom vyhlásení uviedla, že víta rozhodnutie Samsungu a že spoločnosť by mala svoje plány uskutočniť overiteľným spôsobom.

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: