Recenzia Google Daydream View: Najlepší vstupný bod do VR – ale zatiaľ si ho nekupujte

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Náhlavná súprava Daydream View od Google Dnes sa konečne začne predávať vo Veľkej Británii a je toho veľa, čo by som mohol odporučiť.



The samotný headset stojí 69 libier a dodáva sa s diaľkovým ovládačom citlivým na pohyb, ktorý možno použiť na navigáciu alebo hranie, keď ste pripútaní.



Je to drahšie ako Súper Gear VR od Samsungu za 60 libier , ale tvrdil by som, že tých deväť libier navyše sa oplatí zaplatiť. Môžete si ho vyzdvihnúť priamo od spoločnosti Google alebo od spoločnosti EE alebo Carphone Warehouse.



Predtým, ako zložíte hotovosť, si však dávajte pozor, že budete potrebovať správny smartfón, aby ste z toho dostali to najlepšie. To znamená, že momentálne ste uviaznutí Pixel od Googlu za 599 GBP .

Nový telefón Google Pixel sa zobrazí po udalosti produktu

Nový telefón Google Pixel sa zobrazí po udalosti produktu (Obrázok: AP Photo/Eric Risberg)

Keďže softvér Daydream je skutočne integrovaný do operačného systému Android 7, budete potrebovať telefón so systémom Android 7 (a aplikáciu Daydream, ktorá je dnes k dispozícii v Obchode Play), aby ste z neho dostali to najlepšie.



Ostatné telefóny so systémom Android 7 prídu v roku 2017, ale zatiaľ sú to len Pixel a Pixel XL. Je zrejmé, že neexistuje žiadna podpora pre telefóny iPhone, ale nič vám nebráni v jeho používaní ako pri akomkoľvek inom „hlúpom“ prehliadači VR s príslušnými aplikáciami tretích strán.

Dizajn

(Obrázok: Google Daydream)



veľkonočné vajíčko so syrom sainsburys

Headset Daydream View je míľovými krokmi pred Google Cardboard, pokiaľ ide o prispôsobenie a pohodlie. Na začiatok má popruh na hlavu.

Namiesto toho, aby boli vyrobené z plastu ako iné náhlavné súpravy, sú vyrobené z látky, ktorá sa viac podobá športovému oblečeniu. Google hovorí, že Daydream View je o 30 % ľahší ako podobné náhlavné súpravy a možno ho dokonca umývať, aby zostal čistý.

Je k dispozícii v troch rôznych farbách: karmínová, bridlicová a snehová. Čo znamená červená, šedá a biela. Je to dobre premyslený a atraktívny dizajn, ale aj tak som zažil, že do headsetu preniká svetlo z okolia nosa. Najlepšie výsledky dosiahnete, ak počas používania stlmíte svetlá okolo vás.

Ako už bolo spomenuté vyššie, Daydream View sa dodáva s malým diaľkovým ovládačom, ktorý funguje trochu ako diaľkové ovládače pre Nintendo Wii. Sleduje ovládanie pohybu a možno ho použiť na navigáciu v ponukách a hranie hier. Vnútri náhlavnej súpravy je šikovný háčik, do ktorého si ju môžete uložiť, keď sa nepoužíva.

Obsah a použiteľnosť

Pohľad na denný sen

(Obrázok: Google)

Vlastná stajňa aplikácií Google vrátane YouTube a Street View už bola nakonfigurovaná na prácu s platformou a na prácu s aplikáciami môžete použiť diaľkové ovládanie.

Jedným z veľkých „zážitkov“ tretích strán je prepojenie VR s filmom Fantastic Beasts and Where to Find Them od JK Rowlingovej. Umožňuje vám pomocou diaľkového ovládania čarovať, ktoré zase riešia hádanky.

Existuje tiež niekoľko rôznych hier, s ktorými sa dá hrať. Vyskúšal som jednu s názvom Wonderglade, ktorá obsahuje sadu mini hier, ako je pohyb diaľkového ovládača na naklonenie a vedenie lopty okolo virtuálneho stola.

Pohľad na denný sen

Pohľad na denný sen (Obrázok: Google)

Ďalšou skúsenosťou je vstúpiť do Prírodovedného múzea, aby ste sa dozvedeli o dinosauroch žijúcich v mori.

Mimo prísnej virtuálnej reality budú Netflix a Google Play Movies spolupracovať s headsetom a umožnia vám sledovať štandardný 2D obsah na veľkej obrazovke pred vašimi očami.

360-stupňová vízia Daydream VR nie je taká bezproblémová alebo ostrá ako HTC Vive alebo Oculus Rift, ale potom je o niekoľko stoviek libier lacnejšia, takže na to pamätajte. Telefón Pixel sa počas používania tiež dosť zahrial a - ako by ste očakávali - používanie VR znižuje batériu.

Čo sa týka použiteľnosti, v porovnaní s Dizajn čelenky PlayStation VR náhlavná súprava Daydream bola ťažká pripútaná k mojej tvári so smartfónom vo vnútri. Aj keď sú to jedny z najľahších dostupných slúchadiel (a oveľa pohodlnejšie ako množstvo plastových slúchadiel naokolo), stále trvalo niekoľko sekúnd, kým som sa prispôsobil hmotnosti, ktorá ťahala moju tvár dopredu.

Jediná ďalšia vec, ktorú som zistil, je, že zvuk je trochu tichý, ak ho používate bez slúchadiel. Spárujte ho však s dobrou sadou bezdrôtových slúchadiel a môžete na chvíľu šťastne zablokovať skutočný svet. Nie príliš dlho, inak sa ocitnete v bolesti hlavy a namáhaní očí.

Dodávaný ovládač je majstrovským ťahom od spoločnosti Google, pretože vám umožňuje referenčný bod vo virtuálnom svete.

Náhlavná súprava Google Daydream VR

(Obrázok: Google Daydream)

Sledovanie nebolo 100% na mieste, ale je to oveľa lepší systém, ako sa pokúšať vyberať ponuky pomocou akcelerometra v telefóne.

Samotné diaľkové ovládanie je o niečo menšie ako diaľkové ovládanie Roku alebo Amazon Fire Stick, ale vo vašej ruke je ľahké a pohodlné. Rovnako ako mnoho iných novších zariadení sa nabíja cez USB Type-C.

Záver

Náhlavná súprava Google Daydream VR

(Obrázok: Google Daydream)

Ak používate telefón s Androidom a máte záujem o VR, potom je získanie Daydream View hračkou. Odporúčam však odložiť jeho kúpu hneď z dôvodu nedostatku dostupných telefónov.

Vývojári na ňom pracujú už od mája, takže o veci na ňom nebude núdza. Stále si však myslím, že sa oplatí počkať do roku 2017 a pozrieť sa, čo s tým urobia iní výrobcovia telefónov na vlastných telefónoch.

Samozrejme, ak patríte k ľuďom, ktorí sa ponáhľali von a hneď si zaobstarali Pixel, potom vám už nič nebráni v získaní headsetu Daydream View.

Očividne nepatrí medzi skutočných veľmocí virtuálnej reality, ako sú Vive alebo Rift, ale za 69 GBP (plus telefón) je to lákavá kúpa.

Cena, funkcie a obsah slúžia na to, aby sa z neho stal najlepší vstupný bod pre každého, kto sa zaujíma o virtuálnu realitu.

Náhlavnú súpravu Daydream View od spoločnosti Google si môžete kúpiť tu

Virtuálna realita
Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: