Ruská hackerská skupina New World Hackers tvrdí, že bola za porušením Twitteru ABC News

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

K zodpovednosti sa prihlásil ruský hackerský tím známy ako New World Hackers porušovanie účtov na Twitteri z amerických spravodajských webov ABC News a Good Morning America.



Tweety plné nadávok a nepravdivých správ boli zverejnené na účet ABC News dnes ráno okolo 10:30 GMT, zatiaľ čo tweety, ktoré tvrdili, že pochádzajú od „ruských hackerov“, ktorí „milujú“ prezidenta Donalda Trumpa, sa objavili na stránke Good Morning America.



Jeden tweet na účte ABC tvrdil, že rapper známy ako Tyler The Creator zomrel pri havárii autobusu, zatiaľ čo ďalší povedal: 'Breaking: Pozrite sa do zrkadla a na čele uvidíte nápis Savaged.'



ABC News tvrdí, že problém bol vyriešený rýchlo a chybné tweety boli teraz odstránené.

s klubom 7 členov

Teraz sa ozvali hackeri z New World Hackeri, ktorí tvrdia, že za porušením stáli.

Zakladateľ skupiny, Ownz, pre S Online povedal, že ruský hacker, ktorý vystupuje pod menom S4vage, vykonal hack, „aby dokázal pravdu a odhalil bezpečnostné chyby“ v účtoch.



„Chceli sme veľký cieľ, aby sme posolstvo dostali do celého sveta,“ povedal.

„Nič proti ABC. ABC je rodina. Chceli sme len odhaliť bezpečnostnú chybu a párkrát sa zasmiať.“



(Obrázok: Twitter / @ABC)

Spoločnosť New World Hackers, založená v roku 2012, sa popisuje ako hackerský kolektív s „šedým klobúkom“ – čo znamená, že môže niekedy porušovať zákony alebo typické etické normy, ale nemá zlý úmysel typický pre hackerov „čierneho klobúka“.

Stephen West Fred West

Skupina už predtým podnikla útoky na web BBC a Počítačové systémy NASA , ako súčasť globálnej kampane proti vládnym krytiam.

„Robíme veci, ktoré väčšina nerobí, poznám ľudí, že keby mali informácie z účtu ABC. Bola tu príležitosť napáchať oveľa väčšie škody,“ povedal Ownz.

„Momentálne máme asi 9 aktívnych členov, ale celkovo asi 70, ktorí sa skrývajú v tieni. Našou celkovou misiou je odhaľovať bezpečnosť a pomáhať.“

Ownz uviedol, že S4vage získal heslá k účtom ABC a GMA Twitter prostredníctvom útoku sociálneho inžinierstva, ktorý zahŕňa oklamanie správcu účtu, aby prezradil svoje prihlasovacie údaje.

„Jednoducho zavoláme na číslo ABC, pošleme vám e-mail, kým nespadnete do pasce,“ povedal.

„Heslo nám bolo odovzdané ako facka, nič nebolo napadnuté, pretože sme oklamali myseľ používateľa účtu.

'Toto je počet hacknutých účtov sociálnych médií.'

Dodal, že každý, kto chce chrániť svoje účty pred týmto druhom útoku, by si mal zvoliť silné heslo a pridať 2-stupňové overenie.

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: