The Council: Episode 1 – The Mad Ones review: Talk a good game

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Hry, ktoré tvrdia, že obsahujú rozvetvené dialógy meniace príbeh, nie sú v dnešnej dobe žiadnou novinkou.



víťazi prémiových dlhopisov august 2013

Či už ide o to, aby ste hráčovi dodali pocit naliehavosti medzi akčnými sekvenciami, alebo aby ste mu vštepili emocionálne spojenie so svetom a jeho postavami, keď musíte počas rozhovoru s NPC – ak sa to urobí správne – vybrať vhodné reakcie, pridá to úroveň ponorenia. že bitky so zbraňami a výbuchy nemusia nevyhnutne priniesť.



Vstúpte do epizodického titulu The Council s jeho prvým dielom The Mad Ones, mysterióznym dobrodružstvom, v ktorom je rozprávanie hlavnou vecou dňa.



Niektoré voľby sú časovo citlivé (Obrázok: Veľký zlý vlk)

V duchu receptúry Telltale riadeného dialógom hry , konverzácia s inými postavami a využívanie týchto informácií vo svoj prospech tvoria väčšinu hry.

Odohráva sa v 90. rokoch 18. storočia a hráte za Louisa de Richeta, člena tajnej kabaly zvanej Zlatý rád, ktorá sa vsunie do každej úrovne spoločnosti v štýle iluminátov. Louis je povolaný do sídla lorda Mortimera na odľahlom ostrove po tom, čo mu oznámili, že tam zmizla jeho matka.



Na základe stránky z Assassin's Creed a jeho záľuby v alternatívnej tajnej histórii hra obsahuje skutočné historické postavy, vrátane Napoleona Bonaparta a Georgea Washingtona.

Rezidencia lorda Mortimera je dobre zrealizovaná (Obrázok: Veľký zlý vlk)



No zatiaľ čo sa The Council na prvý pohľad javí ako jednoduchý pohľad na už dobre zavedený formát Telltale, francúzski vývojári Big Bad Wolf pridali do konceptu ďalšie vrstvy. Aby sme použili iné hry ako príklady, je to, ako keby niekto vzal LA Noire a zbavil sa boja a prieskumu, pričom pridal systém postupu RPG takmer podobný Falloutu.

Zložitosť prichádza vo forme schopností a výhod, ktoré určujú nielen to, čo môžete povedať, ale aj efektivitu vašich rozhodnutí.

Na začiatku sú na výber tri triedy, z ktorých každá obsahuje súbor zručností. Diplomat využíva etiketu a diplomaciu, ako aj lingvistiku, ktorá vám umožňuje prekladať správy do iných jazykov.

Medzitým je okultista tým správnym, ak máte chuť klamať cez zuby, no zároveň vám poskytne pochopenie vedy a umenia – užitočné pri skúmaní určitých predmetov.

robert spencer elliott spencer

Niektoré postavy sú vyslovene strašidelné (Obrázok: Veľký zlý vlk)

Nakoniec, trieda Detektív vám pomôže preniknúť cez podvody iných ľudí a zároveň vám umožní ľahšie odhaliť skryté body záujmu v prostredí.

Použitie určitých schopností vyčerpáva body z merača úsilia, čo znamená, že ich budete musieť používať uvážlivo.

cestovateľské a geografické kvízové ​​otázky

Celkovo je to skvelý koncept, ktorý je solídne prevedený. Každá konverzácia pôsobí ako súboj rozumu, keď sa snažíte získať vitálny prehľad a manipulovať s ľuďmi pre svoje vlastné ciele a zároveň zisťovať, komu dôverovať. V určitých bodoch dokonca vstúpite do verzie súboja s bossom od The Council – nazývanej Konfrontácia – s viacerými fázami konverzácie, ktoré môžu prejsť alebo zlyhať.

Vaše voľby môžu mať veľké následky (Obrázok: Veľký zlý vlk)

Budete sa cítiť ako Varys alebo Littlefinger z Game of Thrones a budete hrať na špecifickú zraniteľnosť každej postavy, aby ste ju prinútili rozliať fazuľky bez toho, aby ste sa príliš prezradili.

Od opulentného prostredia sídla s strašidelnými maskovanými sluhami až po vypočítavých a záhadných hostí, The Council je nabitý atmosférou a jeho zastrešujúce tajomstvo je určite presvedčivé.

Najnovšie herné recenzie

Hra je však sklamaná občasným hlasovým prejavom, spojeným s drsnou synchronizáciou pier v bodoch, čo znamená, že medzi dialógmi a dianím na obrazovke môže byť niekedy cítiť nesúlad, ako pri zle dabovanom filme.

Maskovaní sluhovia sú znepokojujúci

Zdá sa, že najmä Louisova matka Sarah vyceňuje svoje obrie zuby až príliš často a možno sa pristihnete, že sa krčíte pri príšerne falošne znejúcom smiechu alebo zvláštnej kadencii.

Emmerdale páry zo skutočného života

Niektoré riadky sú podané takým robotickým spôsobom, že to začne škrípať, zatiaľ čo slabšie momenty animácie tváre (na inak detailných tvárach) môžu pôsobiť rušivo, čo je škoda vzhľadom na to, koľko lesku sa do hry dostalo.

Ale ak dokážete prekonať neohrabané hlasové prejavy, The Mad Ones je slušný úvod do sveta The Council. Nová mechanika a pútavý dej sú zrelé na ďalšie skúmanie v ďalších štyroch epizódach.

Plošina: Xbox One , PS4 , PC
Cena: 1. epizóda 5,79 £ – 6,39 £ / sezónny lístok (2. – 5. diel) 19,99 £ / kompletná séria (všetky epizódy) 23,99 £ – 25,99 £

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: