Používatelia Androidu by mali odstrániť týchto 10 aplikácií, inak budú čeliť „hrozivým“ následkom, varujú odborníci

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Sú navrhnuté tak, aby vám pomohli vytvoriť bezpečné pripojenia cez internet, ale odborníci varovali Android používateľov o niekoľkých nebezpečných aplikáciách VPN.



Výskumníci z VPNPro objavili hlavné zraniteľnosti v desiatich najobľúbenejších bezplatných aplikáciách VPN na serveri Google Obchod Play vrátane bezplatného klienta VPN SuperVPN.



Je znepokojujúce, že aplikácia už bola stiahnutá viac ako 100 miliónov krát.



V blogu o zisteniach Jan Youngren, výskumník z VPNPro, vysvetlil: Naša analýza ukazuje, že táto aplikácia má kritické zraniteľnosti, ktoré ju otvárajú nebezpečným útokom známym ako hacky typu man-in-the-middle (MITM).

Tieto zraniteľnosti umožnia hackerom ľahko zachytiť všetku komunikáciu medzi používateľom a poskytovateľom VPN, čo hackerom umožní vidieť všetko, čo používateľ robí.

Sieť VPN alebo virtuálna súkromná sieť má udržiavať vaše online aktivity v súkromí. Zdá sa však, že klient SuperVPN Free VPN v skutočnosti robí pravý opak.



(Obrázok: Getty Images/Cultura RF)

Pán Youngren vysvetlil: To, čo urobila táto aplikácia VPN, je nechať svojich používateľov, ľudí, ktorí hľadajú extra súkromie a bezpečnosť, v skutočnosti menej súkromia a bezpečnosti, ako keby vôbec nepoužívali žiadnu sieť VPN.



billie piper chris evans

Podľa vedcov môžu byť dôsledky používania aplikácie „dosť hrozné“.

Pán Youngren dodal: Na základe nášho výskumu môže byť viac ako 105 miliónom ľudí práve teraz odcudzené údaje o ich kreditnej karte, únik ich súkromných fotografií a videí alebo ich predaj online, záznam každej minúty ich súkromných rozhovorov a ich odoslanie na server v tajné miesto.

Mohli by prehliadať falošnú škodlivú webovú stránku zriadenú hackerom a pomocou týchto nebezpečných aplikácií VPN.

Znepokojujúce je, že klient SuperVPN Free VPN nie je jedinou nebezpečnou aplikáciou, ktorú odborníci identifikovali – podobné chyby zabezpečenia našli aj v 10 ďalších aplikáciách VPN (úplný zoznam nájdete v zozname nižšie).

Na základe zistení výskumníci vyzývajú používateľov, aby odstránili aplikácie zo svojich smarthponov.

Predpoveď počasia pre Spojené kráľovstvo na 30 dní

Pán Youngren poradil: Ak ste si nainštalovali niektorú z týchto nebezpečných aplikácií VPN, mali by ste ich okamžite odstrániť.

Video sa načítavaVideo nie je k dispozíciiPrehrajte kliknutím Klepnutím spustíte prehrávanie Video sa čoskoro automaticky prehrá8ZrušiťHrať teraz
Kyber ochrana

Nebezpečné aplikácie VPN

Bezplatný VPN klient SuperVPN

TapVPN Bezplatná VPN

Najlepšia Ultimate VPN - Najrýchlejšia bezpečná Unilimited VPN

Kórea VPN - Plugin pre OpenVPN

Wuma VPN-PRO (rýchly, neobmedzený a bezpečný)

VPN Unblocker Bezplatne neobmedzene Najlepšie Anonymné Zabezpečenie

Sťahovanie VPN: Najlepšie, rýchle a odblokované stránky

robbie williams voľné ženy

Super VPN 2019 USA - bezplatná VPN, odblokovanie proxy VPN

Bezpečná VPN - rýchla VPN zadarmo a neobmedzená VPN

Power VPN Bezplatná VPN

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: