Recenzia Nvidia Shield TV (2017): 4K TV streamer, ktorý funguje aj ako herná konzola

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Set-top box Shield od spoločnosti Nvidia sa do značnej miery dostal pod radar ako gadget veľkých mien ako Chromecast od Google alebo hráči Roku ukradnúť všetku pozornosť.



Ale spoločnosť, ktorá je známa predovšetkým výrobou grafických čipov vo vnútri notebookov, zrevidovala a znovu uviedla na trh svoj hybridný televízny streamer/herná konzola. A páči sa mi, čo vidím.



Shield TV, ktorý beží na operačnom systéme Android TV s otvoreným zdrojovým kódom, má prístup v podstate ku každému poskytovateľovi obsahu, na ktorého si spomeniete: Netflix, Amazon, iPlayer a YouTube sú prítomné a správne. Potom je tu tiež možnosť načítať si Kodi a Plex, aby ste získali ešte viac obsahu.



Nvidia Shield TV sa zmestí do dlane (Obrázok: Jeff Parsons)

rosie huntington whiteley prúžok

To je jedna polovica rovnice, druhá polovica je schopná herná konzola poháňaná grafikou Nvidia s radom titulov ako Batman's Arkham Series, Borderlands a Just Cause 2.

Nvidia Shield je dodávaný s herným ovládačom, ktorý trochu pripomína ovládač Xbox One, a má tiež prístup k exkluzívnej knižnici hier – ako aj všetkým tým, ktoré sú už dostupné na Google Play.



Takže je to takmer všetko, čo by ste pod televízorom mohli potrebovať. Aké sú nevýhody? Cena jedného je 189,99 GBP, čo je ťažké na žalúdok, keď si uvedomíte, že Chromecast Ultra od Google stojí 69 GBP.

(Obrázok: Nvidia)



Po druhé, Shield nerobí veľa toho, čo by ste nemohli získať z Xboxu alebo PS4 za trochu vyššie výdavky. A tieto dve konzoly majú celý rad exkluzívnych AAA hier, ktoré výrazne prevyšujú to, čo ponúka Shield.

To znamená, že ak ste spotrebiteľom obsahu, ktorý chce možnosti, Nvidia Shield ich má veľa. Tu je návod, ako sa tento malý gadget rozpadá.

Dizajn

Zabudnite na pohodlný hokejový puk Chromecastu alebo iného tenký Fire TV Stick v štýle USB , Štít je o uhloch. Vyzerá to trochu ako niečo, čo by sa Picasso mohlo ukázať po ukončení školy produktového dizajnu.

Nvdia zachovala dizajn rovnaký ako minulý rok Shield TV, ale čo je najdôležitejšie, zmenšila to celé o 40 %. Má priemer asi 8 palcov a zmestí sa do dlane.

Na Shield TV je k dispozícii množstvo obsahu (Obrázok: Jeff Parsons)

Herný ovládač aj diaľkové ovládanie sú dobre premyslené a druhé vám umožňuje používať hlasové povely na vyhľadávanie obsahu. Samotný ovládač je pohodlný a okamžite ho spozná každý používateľ konzoly Xbox alebo PlayStation. Jedinou kritikou herného príslušenstva je, že mu chýba veľkosť ponuky Sony alebo Microsoftu.

Ako už bolo povedané, Nvdia teraz štandardne dodáva ovládač s každým Shield TV, čo je užitočné.

Obsah

Obsah je miesto, kde Štít skutočne žiari, a je ho veľa. Používateľské rozhranie je zostavené s tými najväčšími menami, ktoré sú najviac viditeľné – Netflix, iPlayer, YouTube a prekvapivo aj Amazon Prime Video.

Nvidia Shield TV je skvelá na hranie – podložka vydrží 60 hodín na jedno nabitie (Obrázok: Nvidia)

Ale pre majstrovských nadšencov je tu svet obsahu, ktorý sa dá odomknúť vďaka ako Plex a Kodi, ktoré vám umožňujú hostiť streamy z vašej vlastnej zbierky alebo webu vo všeobecnosti na Shield.

Russell značka Usáma bin Ládin

Ak sa príliš nezaoberáte hĺbkami internetu, aby ste si niečo mohli pozrieť alebo zahrať, uspokojte sa s tým, že Shield vynecháte. Ale ak chcete za svoje peniaze čo najväčší výber, ignorujte to na vlastné nebezpečenstvo.

Vlastnosti

Ako som už povedal, veľká časť Shield TV je hranie hier a prichádza so vstavanou službou Nvidia GeForce Now. Tento cloudový obchod funguje trochu ako Steam – hry si môžete buď kúpiť priamo, alebo si ich predplatiť mesačne. staršie tituly ako Tomb Raider.

Ak máte doma počítač vybavený Nvidia, môžete streamovať akékoľvek hry, ktoré máte, na Shield TV a hrať ich priamo na svojom veľkom HDR TV. Podobne aj Shield TV má plné možnosti Chromecastu (koniec koncov, beží na Androide), takže môžete čokoľvek z telefónu alebo tabletu zavesiť priamo do malej zelenej krabice.

Ovládač Nvidia Shield TV (Obrázok: Nvidia)

pavel o grady zena

Keďže je Shield TV postavená na najnovšom softvéri Google pre Android, bude plne podporovať aj Google Assistant, keď bude dodaný prostredníctvom aktualizácie koncom tohto roka. Aj keď vlastníte starší model z roku 2015, aktualizáciu získate. Hlasové vyhľadávanie funguje na diaľkovom ovládači aj na ovládači.

Záver

Ak ste len miernym konzumentom televíznych relácií a už máte inteligentnú televíziu alebo nejaký druh streamovacieho zariadenia a hernú konzolu ako PlayStation 4 alebo Xbox One, nemusíte míňať svoje ťažko zarobené peniaze na Shield TV.

A napriek tomu je to určite najvzrušujúcejší mediálny streamer, aký som kedy recenzoval. Existuje veľa rôznych možností pre tých, ktorí sú ochotní stráviť trochu času prezeraním jej ponúk a aplikácií.

Ak ste počítačový hráč, potom sa Shield TV stane oveľa atraktívnejšou vďaka svojim schopnostiam streamovania hier. Ale v podstate je to skôr jack-of-all-traves.

Herné konzoly ponúkajú lepší herný zážitok a základné streamovanie je možné mať oveľa lacnejšie. V skutočnosti väčšina televízorov v súčasnosti prichádza so zabudovanými základmi.

Ale pre nadšencov gadgetov, ktorí hľadajú dokonalého spoločníka k vášmu novému nablýskanému televízoru HDR, by mal byť Shield TV hneď na začiatku vášho zoznamu želaní.

Recenzie modulov gadget
Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: