Niektoré energetické nápoje obsahujú škodlivé množstvo bielidla, varuje štúdia

Veda

Váš Horoskop Na Zajtra

Pre mnohých ľudí sú obľúbeným nápojom, keď potrebujú povzbudenie, ale ak konzumujete energetické nápoje, nová štúdia môže zazvoniť na poplach.



Výskumníci z Monash University varovali, že niektoré energetické nápoje obsahujú škodlivé hladiny peroxidu vodíka – chemikálie v bielidle.



Je znepokojujúce, že vedci veria, že zistenia by mohli pomôcť vysvetliť zmeny v rizikách rakoviny.



Profesorka Louise Bennettová, ktorá viedla štúdiu, povedala: Výskum naznačuje, že ľudia pijú zriedený peroxid vodíka, keď konzumujú nejaké energetické nápoje.

Dlhodobé účinky môžu vysvetliť niektoré trendy v oblasti rizika rakoviny vo vekovej skupine, ktorá konzumuje energetické nápoje.

kedy sa ronaldo pridal k mužovi u
Pitie bielidla je veľmi zlý nápad

Pitie bielidla je veľmi zlý nápad (Obrázok: Getty Images/iStockphoto)



Podľa vedcov sa peroxid vodíka používa na sanitáciu, pričom v potravinách a nápojoch sú povolené zvyšky do 5 mg/kg.

Zatiaľ čo v Austrálii ide o zákonnú úroveň, v mnohých iných krajinách sú povolené úrovne oveľa nižšie (0 – 0,5 mg/kg).



Profesor Bennett dodal: To odráža, že toxicita nie je dobre pochopená, najmä pri pravidelnej konzumácii ~ 350 ml, ako napríklad v komerčnom nápoji.

Video sa načítavaVideo nie je k dispozíciiPrehrajte kliknutím Klepnutím spustíte prehrávanie Video sa čoskoro automaticky prehrá8ZrušiťHrať teraz

Analyzovali sme hladiny peroxidu vodíka v rade komerčných nápojov a zistili sme, že niektoré chemické kombinácie prísad v energetických nápojoch môžu poháňať túto chémiu.

Dúfame, že náš výskum povedie k novým štandardom na zamedzenie produkcie peroxidu vodíka v týchto typoch populárnych nápojov, hovorí profesorka Bennettová a dodáva, že dúfa, že bude spolupracovať s jednotlivými spoločnosťami pri riešení tohto problému.

808 znamená číslo anjela

Náš súčasný výskum sa zaoberá tým, ako sa vyhnúť peroxidu vodíka alebo ako ho degradovať.

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: