Štúdia tvrdí, že muži s hlbokým hlasom častejšie podvádzajú svoju partnerku

Veda

Váš Horoskop Na Zajtra

Je to vlastnosť, ktorú mnoho žien považuje za príťažlivú, ale ak má váš partner hlboký hlas, môže to byť pravdepodobnejšie podvádzať na teba.



Výskumníci z Juhozápadná univerzita v Chongqing v Číne tvrdia, že výška mužského hlasu môže byť použitá na predpovedanie úmyslu nevery.



V štúdii tím skúmal 116 študentov a 145 študentiek, ktorí mali relatívne krátke vzťahy.



Účastníci boli zaznamenaní, ako hovorili rovnaké frázy, čo umožnilo výskumníkom posúdiť hĺbku ich hlasu.

Tiež sa ich pýtali, aká je pravdepodobnosť, že budú podvádzať vo vzťahu.

Analýza výsledkov odhalila, že muži s hlbokými hlasmi najčastejšie podvádzali.



simon cowell čisté imanie

Muž je neverný (Obrázok: Getty Images)

Výška ženského hlasu však nesúvisela s pravdepodobnosťou, že bude neverná.



Vo svojej štúdii publikovanej v r Osobnosť a individuálne rozdiely Vedci pod vedením Jing Zhang povedali: Naše zistenia preukázali, že mužskí muži sa častejšie dopúšťajú nevery a menej sa oddávajú svojim romantickým vzťahom v porovnaní so ženskými mužmi. Tento efekt však u žien neexistoval.

Zatiaľ čo dôvod zostáva nejasný, vedci majú niekoľko možných teórií.

Dodali: Tento výsledok by mohol naznačovať, že mužské hlasy a rozvoj nevery u mužov majú rovnaký biologický základ, to znamená, že ich ovplyvňuje hladina testosterónu.

Video sa načítavaVideo je nedostupnéPrehrajte kliknutím Klepnutím spustíte prehrávanie Video sa čoskoro automaticky prehrá8ZrušiťHrať teraz
Sexuálne príbehy

Ďalším pravdepodobným dôvodom, prečo majú muži s mužským hlasom silnejší úmysel spáchať neveru a kladný postoj k nevere, je zvýšený prístup k partnerkám.

Mužské hlasy medzi mužmi sú významne spojené s dlhodobou zdravotnou a sociálnou dominanciou a je pravdepodobnejšie, že budú vnímané ako dosahovanie vyšších sociálnych pozícií, ktoré boli všetky cenné pre ženy počas evolučnej histórie.

Vzhľadom na to je pravdepodobnejšie, že vzťah medzi vokálnymi charakteristikami mužov a zámermi nevery je sprostredkovaný zvýšeným prístupom k ženám. Pre budúce štúdie je potrebné tento vzťah preskúmať.

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: