Mapy Google: prekabáte rýchlostné radary a už nikdy nebudete mať blesk s týmito novými funkciami

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Google testuje novú funkciu v Mapy ktoré používateľom umožnia hlásiť nehody a rýchlostné radary. Táto funkcia sa už objavuje vo Waze vlastnenom spoločnosťou Google, ale nikdy neprešla do vlastnej aplikácie spoločnosti.



Táto funkcia sa zavádza pre niektorých používateľov systému Android po tom, čo sa pred niekoľkými mesiacmi prvýkrát objavila v kóde aplikácie. Android polícia . Ak ste vybraní na testovanie funkcie, v bubline reči v ľavom dolnom rohu obrazovky uvidíte znamienko „+“.



Jeho stlačenie vám umožní nahlásiť buď rýchlostný radar alebo nehodu. Tieto informácie potom Google použije na generovanie hromadných informácií o vašej miestnej oblasti.



Z toho vyplýva, že dáta budú následne použité na upozorňovanie ostatných vodičov na rýchlostné radary. Pretože tieto informácie sa aktualizujú tak rýchlo, mohli by dokonca prijať dočasné policajné rýchlostné pasce.

Aktuálne informácie o nehodách by tiež umožnili Google maps zmeniť vašu trasu, ak existuje rýchlejšia trasa.

Google vás môže zachrániť pred chytením do dočasnej rýchlostnej pasce (Obrázok: Evening Gazette/Newcastle Chronicle)



Aj keď Google neobjasňuje, ako tieto údaje používa, je pravdepodobné, že na potvrdenie ich platnosti potrebuje viacero správ. To zabraňuje jednému používateľovi spôsobovať problémy v aplikácii nahlasovaním rýchlostných kamier tam, kde žiadne nie sú.

Aplikácia musí byť momentálne v navigačnom režime, aby sa funkcia zobrazila. Takže aj keď poznáte trasu, kam idete, oplatí sa ju zadať do Máp, aby ste zistili, či sa zobrazí nové tlačidlo.



Aj keď je táto funkcia už vo Waze, existuje veľa ľudí, ktorí používajú a možno aj uprednostňujú mapy Google, takže je celkom dobrá správa, že túto funkciu dostanú používatelia oboch.

/0.jpg' data- onerror='this.parentElement.classList.add('video-thumbnail--unavailable');this.style.display='none'' />/0.jpg' />Video sa načítavaVideo nie je k dispozíciiPrehrajte kliknutím Klepnutím spustíte prehrávanie Video sa čoskoro automaticky prehrá8ZrušiťHrať teraz

Nie je jasné, či sa údaje nahlásené v Mapách Google objavia vo Waze a naopak, ale táto funkcia by dávala veľký zmysel, pretože by zvýšila zdroje informácií pre obe aplikácie.

S funkciami, ako je táto, sú samozrejme zjavné problémy. Rozhodujúce je, že nie je legálne používať telefón počas jazdy, aj keď je správne namontovaný pomocou slušného držiaka na telefón.

Nedotýkajte sa telefónu počas šoférovania, hovorí zákon (Obrázok: E+)

lisa riley prírastok hmotnosti

Ak chcete legálne používať telefón počas jazdy, musíte zastaviť a vypnúť motor.

Samozrejme, veľa ľudí toto pravidlo ignoruje, no je to nebezpečné a môže vám to spôsobiť prísnu pokutu a body do vášho preukazu. Je to fixný trest, takže budete mať šesť bodov a pokutu 200 libier (viac, potenciálne, ak jazdíte nebezpečne).

Google Mapy
Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: