Recenzia Livelock: Zábavná mechanizovaná masakra, ktorú brzdí nudné rozprávanie

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Vo filme Short Circuit 2 je kúsok, ktorý ma dodnes dokáže rozveseliť.



Je to vtedy, keď múdreho, rýchlo čítajúceho robota Johnnyho 5 bijú násilníci vyzbrojení páčidlami a sekerami. Počas trýznivej scény naše sladko naivné mechanické dieťa prosí svojich útočníkov, aby prestali, keď sa ho pokúšajú rozbiť na kusy.



Práve v tomto momente – aspoň pre mňa – sa filmu skutočne darí vtlačiť svoje posolstvo. Ako jeho kovové telo leží rozbité, uvedomujeme si, že Johnny 5 – zúfalo lipnúci na živote – je oveľa ľudskejší ako muži, ktorí sa ho bezcitne pokúšali zničiť. *čuchať*



Bohužiaľ, keď príde na Livelockov pokus vtlačiť trochu ľudskosti do jeho mohutných robotov, moje oči zostali dosť suché.

Livelock

Paľba zo zbraní je pôsobivo živá

Strieľačka s dvojitou pákou zhora nadol v postapokalyptickom svete, Livelock vás stavia do kybernetických topánok jedného z troch robotických ‚podvozkov‘ naprogramovaných predtým organickým ľudským vedomím.



Predrenderované filmové intro odhaľuje, že pred blížiacou sa kataklizmou sa ľudstvo rozhodlo digitalizovať a nahrať mysle miliónov ľudí do veľkého starého počítača, aby prečkalo búrku.

Nie je prekvapením, že sa s týmto odvážnym plánom niečo hrozne pokazilo a množstvo AI sa stalo rozhodne nepoctivým. Po stiahnutí do tela robota sa stane vašou úlohou zastaviť bludné stroje a obnoviť ľudskú rasu.



Livelock

Livelockov dej sa nedarí uchopiť

Hra sa snaží vniesť do celého snaženia zmysel pre ťažkopádny pátos, zmiešaný s dosť ošúchaným mysticizmom založeným na robotoch. Dialógy však väčšinou vychádzajú z toho, že ide o druh generického žartovného zmätku z ľubovoľného počtu fantasy RPG, pričom reči o mágii sa jednoducho vymenili za technobláboly.

Budete tiež musieť vydržať hlúposti SATCOM, superpočítača, ktorý rozdáva ciele misie a prezentačné nezmysly hlasom, ktorý strúha rovnako pohotovo ako čedar pri izbovej teplote.

Odložte však príbehový vtip a pod kapotou nájdete relatívne solídnu – aj keď lineárnu – akčnú hru. Každý „podvozok“ má svoje vlastné schopnosti a jedinečné zbrane, pomocou ktorých si môžete prispôsobiť svoj náklad a ktoré sa odomykajú typickým spôsobom, keď získavate XP. Postupne získate prístup k veciam, ako sú míny na blízko, raketomety a orbitálne satelity, z ktorých použitie vo videohre nikdy nie je zábavné.

Výber postavy predstavuje vašu základnú kombináciu DPS/tank/liečiteľ. Hex je o strelných zbraniach stredného až dlhého dosahu, Vanguard uprednostňuje riešenie problémov päsťami a Catalyst rozdáva zdravie pomocou veží.

Livelock

Boj môže byť hektický

Existuje slušná škála nepriateľov a boj je nekomplikovaný, čo sa scvrkáva na rozumné používanie tlačidla uhýbania a riadenie časovačov ochladzovania vašich schopností. Upokojte sa však medzi veľkou skupinou nepriateľov a vaša regeneračná zdravotná lišta vám na záchranu nebude stačiť.

Kooperácia – lokálna aj online – je našťastie súčasťou balíka a je tu určite vzrušenie, keď sa stretnete s hordou kovových agresorov s kamarátom alebo dvoma. Keď už hovoríme o „horde“, je tu aj režim prežitia, ktorý je vhodný na mieru, aj keď to, ako veľmi si ho užijete, závisí od vašej lásky k vysokým skóre.

Zatiaľ čo Livelockove pokusy o naratív upadajú, ak máte túžbu po odstrelových robotoch, keď ste obklopení rozpadajúcimi sa zvyškami civilizácie, mohli by ste dopadnúť aj horšie.

Priznajme si to, príbeh Johnnyho 5 o boji môže ťahať za srdce, no nepristihol by ho mŕtveho pri vybíjaní plazmovej pušky na citlivú chodiacu nádrž.

Plošina : Xbox One , PS4 , PC

cena : 14,99 GBP – 15,99 GBP

Najnovšie herné recenzie
Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: