Recenzia Legend of Mana Remaster: Skvelé oživenie, ktoré si zachováva celé svoje pôvodné čaro

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Square Enix pomaly prináša späť svoju klasickú sériu JRPG na najnovšie konzoly, aby ich mohla zažiť nová generácia. Hráči mali možnosť prvýkrát zažiť sériu SaGa a prežiť epické momenty z Final Fantasy VII.



Ďalšou sériou, ktorá bola vrátená späť, je séria Mana. Od kolekcie prvých troch titulov až po úžasný 3D remake Trials of Mana zaznamenala pomerne veľké oživenie. Najnovšou oživenou hrou zo série Mana je Legend of Mana v remastrovanej verzii.

Legend of Mana je štvrtou hrou zo série Mana a zároveň prvým titulom, ktorý doteraz nebol na konzole Nintendo.



Stephen urobiť alebo zlomiť

Upravené pozadie vyzerá úžasne (Obrázok: Square Enix)



Hry sa odohrávajú v rôznych svetoch, pričom niektoré tituly sa údajne odohrávajú v rovnakej časovej osi ako ostatné.

Tentoraz sa Legend of Mana odohráva vo svete Fa'Diel, ktorý je v troskách. Storočia pred udalosťami súčasnej hry strom Mana vyhorel, čo vyústilo do vojny medzi rôznymi rasami.

Keď vojna skončila, strom Mana znovu vyrástol a niektoré civilizácie boli uložené v artefaktoch. Teraz je na hlavnej postave, ktorá môže byť muž alebo žena, aby pomocou artefaktov prebudovala svet tak, ako uzná za vhodné.



Príbeh sa potom v podstate rozdelí na tri rôzne oblúky pozostávajúce z mnohých úloh. Nemusí tam byť jedna hlavná dejová línia, ale to pridáva väčšiu hĺbku s toľkými zvratmi v každom oblúku.

Postavy a bossovia si stále zachovávajú svoj 32-bitový vzhľad (Obrázok: Square Enix)



Môže sa to líšiť od toho, na čo sú ľudia zvyknutí, ale iné je dobré.

Legend of Mana vyzerala úžasne, keď pôvodne vyšla na Playstation, ale remaster určite zvýšil latku. Nové ručne kreslené predrenderované pozadia vyzerajú úžasne s vylepšenými farbami, vďaka ktorým skutočne každé miesto vyskočí z obrazovky.

Postavy si stále zachovávajú svoje drzé 32-bitové modely postáv, čo pomáha hre zachovať si trochu šarmu oproti originálu.

flash video amanda todd

Ovládacie prvky sa dajú ľahko vybrať (Obrázok: Square Enix)

Dizajn postáv je skvelý, s pekným množstvom detailov venovaných NPC a nepriateľom.

Môže byť ťažké rozlúštiť, kde sú východy a kľúčové miesta v rámci úrovní, pretože všetko má tendenciu krvácať do seba.

Pôvodný soundtrack produkovaný Yoko Shimomurou, ktorá je známa aj svojou prácou na Kingdom Hearts a Final Fantasy, sa vracia v dvoch rôznych verziách.

Hráči si môžu vybrať medzi pôvodnou a remastrovanou verziou. Skladby veľkého orchestra znejú v remastrovanej verzii oveľa jasnejšie, ale originál znie stále rovnako dobre.

Hráči si môžu vytvoriť svoje vlastné dobrodružstvo vďaka systému Land Make, ktorý je o krok ďalej od bežného príbehu v minulých tituloch. Tu hráči umiestnia artefakty na mapu sveta, aby vytvorili „Krajinu“, ktorú môžu preskúmať.

Každá nová krajina bude obsahovať hlavnú úlohu, ktorá vás odmení novým artefaktom atď.

Môže to byť dosť zložité, pretože mapa sveta je akosi na izometrickej mriežke a v závislosti od toho, ako ďaleko umiestnite artefakt od svojho domova, určí, ktoré príšery a predmety sa objavia. Získajú tiež rôzne elementárne atribúty.

Je potrebné dokončiť množstvo úloh (Obrázok: Square Enix)

Krajiny sa môžu líšiť od dlhých dungeonov s bossom alebo mestom plným NPC, ktoré sa k vám môžu pripojiť alebo vám môžu rozdávať úlohy.

Systém Land Make môže byť na začiatku mätúci a bude si vyžadovať niekoľko pokusov a omylov, aby ste sa dostali do swingu vecí, ale keď si hráči zvyknú, je to dobre premyslený systém s veľkým množstvom výziev s veľkou hodnotou opakovania.


Variácia pátrania je plne vítaná, pričom každý priebeh hry Lands je výrazne odlišný. Aktivácia niektorých z týchto úloh však môže byť zložitá, pretože pokyny v tejto hre môžu byť veľmi nejasné a vyžadujú si veľa pokusov a omylov.

Zistil som, že hovoriť s každým je kľúčové, pretože neviete, kto alebo čo by mohlo spustiť quest alebo koľkokrát s nimi musíte hovoriť.

Systém zbraní môže byť zložitý (Obrázok: Square Enix)

Existuje niekoľko pekných doplnkov, ako napríklad možnosť vypnúť stretnutia s nepriateľmi, oveľa jednoduchšie spätné sledovanie a funkcia automatického ukladania, vďaka ktorej sú uložené sochy zastarané.

Je toho veľa, čo sa dá prehrýzť, ale keďže nemusíte dokončiť všetky oblúky, aby ste sa dostali na koniec hry, nie je to také frustrujúce, ak vám pár vecí unikne.

Hráči vytvoria trojčlennú partiu s dvoma extra slotmi pre ďalšiu postavu a skrotené zvieratko. Týchto príšerných spoločníkov možno nájsť po celej krajine a pridať ich do vašej skupiny.

Hráči ich budú môcť vychovávať aj na svojej farme a dokonca si zahrať kedysi exkluzívnu minihru Ring Ring Land pre Japonsko. Toto bola vrecková hra pre Playstation, ktorá hráčom umožňovala zvyšovať úroveň svojich miláčikov.

svadba laily rouassovej a ronnieho o sullivana

Amazingly Legend of Mana umožňuje dvom hráčom zvládnuť dobrodružstvo, pričom druhý hráč ovláda ďalšiu postavu. To je obrovský rozdiel, pretože A.I. riadiace postavy možno v boji zasiahnuť a minúť, pričom sa zdá, že ani nevedia, ako zbierať kryštály XP.

Každý dungeon je plný nepriateľov, ktorí sú strategicky umiestnení v určitých oblastiach a hráči budú často musieť bojovať s nimi a s bossmi.

Svet je jednoducho veľmi krásny a dobre realizovaný (Obrázok: Square Enix)

Bitky prebiehajú v reálnom čase a hráči budú musieť použiť rôzne zručnosti a schopnosti, aby porazili nepriateľov. Každá postava bude mať prístup k rýchlemu a silnému útoku, pričom každá má svoje silné a slabé stránky.

Hráči si budú môcť priradiť aj obranné manévre, ktoré je možné odomykať pri postupe. Postavy môžu meniť zbrane, kedykoľvek chcú, na výber je obrovské množstvo, ktoré je vhodné pre rôzne štýly boja.

Každá zbraň sa naučí jedinečné schopnosti, ktoré po zvládnutí povedú k tomu, že sa hráč naučí špeciálnu techniku.

Tento systém sa môže spočiatku zdať pre nováčikov ohromujúci, pretože existuje toľko možností na vytvorenie tej najlepšej postavy. Mám však pocit, že celková hrateľnosť je dostatočne jednoduchá na to, aby sa do nej druhý hráč uvoľnil.

benidorm star wars show
Najnovšie herné recenzie

Verdikt


Legend of Mana Remaster je skvelá hra, ktorá ide proti tradičným formám rozprávania a vytvára jedinečné dobrodružstvo.

S krotením príšer a rozmanitosťou v rámci systému Land Make je dokončenie tejto hry kolosálnym výkonom a bude vyžadovať niekoľko prehratí, aby ste videli všetko. Pridanie režimov pre dvoch hráčov z neho robí nevyhnutnosť pre fanúšikov JRPG aj pre nováčikov.

Legend of Mana Remaster je teraz vonku pre Nintendo Switch, Playstation 4 a PC

Čítaj viac

Čítaj viac

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: