Konečný diétny plán jeho 'n' jej - jednoduchý, ale účinný plán na formovanie postavy pre dvoch

Životný Štýl

Váš Horoskop Na Zajtra

Oveľa úspešnejšie sú podľa najnovších štúdií páry, ktoré zároveň chudnú.



Americkí vedci, ktorí skúmali dominový efekt stravy, zistili, že keď jeden partner začne chudnúť, druhý vo všeobecnosti tiež skončí chudnutím.



Štúdia z University of Connecticut zistila, že tento účinok platí aj vtedy, ak druhý partner na začiatku neplánoval diétu.



Či už ide o kopírovanie zdravších návykov alebo jednoduché jedenie menších jedál, dobré stravovacie úmysly sa často prenesú na vašu milovanú osobu.

Keď sa obaja partneri vedome snažia spoločne zhodiť kilá, pozitívne účinky môžu byť ešte pôsobivejšie.

Nedávna britská štúdia zistila, že snaha schudnúť v rovnakom čase ako váš manželský partner má trikrát väčšiu šancu na úspech.



Mnohé predchádzajúce štúdie ukázali, že vaše šance na chudnutie – a na udržanie si hmotnosti – sa výrazne zlepšia, ak vy a váš partner spoločne zmeníte stravu a cvičebné návyky, súhlasí odborníčka na výživu Linda Foster.

A dáva to zmysel – môžete spolu zjesť jedno zdravé jedlo bez starostí s prípravou dvoch samostatných tanierov, môžete cvičiť v rámci spoločného času a samozrejme sa navzájom povzbudzovať, keď motivácia upadá.



Ak si teda vy a váš drahý vystačíte so zhodením niekoľkých kíl, prečo to nespraviť spolu s naším jednoduchým, no chutným plánom pre dvoch?

Plánovač jedla páru

Ako to funguje

Najzdravší a najefektívnejší spôsob, ako schudnúť, je jesť veľa chudých bielkovín, ako je kuracie mäso, ryby, vajcia a orechy, spolu s celozrnnými sacharidmi vrátane sýpky a veľa ovocia a zeleniny.

Táto vyvážená strava vám zaistí stratu telesného tuku, no zároveň si udržíte čistú svalovú hmotu a tiež k tomu pomáha

udržujte stabilnú hladinu cukru v krvi a zažeňte svoje chute na jedlo.

Náš plán zahŕňa s každým jedlom a občerstvením nejaké bielkoviny, ktoré sú nevyhnutné na udržanie hladu na uzde, spolu so zdravými tukmi, ako sú mastné ryby a avokádo.

Jedlá sú jednoduché, chutné a rýchle na prípravu, takže nemusíte tráviť hodiny v kuchyni.

A čo je ešte lepšie, pri tejto diéte nie je potrebné počítať kalórie – všetko, čo musíte urobiť, je držať sa nižšie uvedených jednoduchých veľkostí mužských a ženských porcií, aby ste za dva týždne zhodili veľkosť džínsov.

Ako ručne odmerať zdravé porcie

Zabudnite na nešikovné počítanie kalórií, všetko, čo potrebujete na kontrolu veľkosti elixíru, je vaša ruka!

 1 bielkovinová porcia mäsa, rýb, vajec alebo fazule by mala byť veľká približne ako vaša dlaň (bez prstov)

 Vaša zavretá päsť medzitým zhruba predstavuje veľkosť 1 porcie zeleniny

 A rozumná porcia sacharidov – zemiakov, ryže alebo cestovín – by sa vám mala zmestiť do dlane

Pre mužov

Veľkosti porcií pri tejto diéte

 2 kúsky bielkovín veľkosti dlane s každým jedlom

 2 päste zeleniny s každým jedlom

 2 šálky sacharidov s väčšinou jedál

Pre ženy

Veľkosti porcií pri tejto diéte

 1 kúsok bielkovín veľkosti dlane s každým jedlom

 1 päsť zeleniny s každým jedlom

 1 šálka sacharidov s väčšinou jedál

Váš plánovač jedál

Vyberte si z nižšie uvedených raňajok, obedov a večerí s možnosťou dvoch denných občerstvenia a uplatnením pravidiel pre porcie pre mužov a ženy

Raňajky

(Obrázok: Banka obrázkov)

 Zeleninová omeleta (vyrobená z 2 vajec pre mužov, 1 pre ženy), plus hrsť nakrájanej červenej papriky a šampiňónov

 Sýpkový toast s arašidovým alebo mandľovým maslom (2 plátky pre mužov, 1 pre ženy) plus malá satsuma

 Varené vajcia (2 pre mužov, 1 pre ženy) s dvoma plátkami toastu, plus polovica nakrájaného avokáda a 1 jablko

 Jahodovo-banánový mliečny kokteil vyrobený z polotučného mlieka a 1 malého banánu, hrsť jahôd. Plus, 1 hrniec bez pridaného cukru jogurt

 Kaša vyrobená z akéhokoľvek druhu mlieka a doplnená hrsťou rozmixovaného bobuľového ovocia a 1 lyžicou nasekaných orechov a semienok

Obedy

(Obrázok: Getty)

 Šalát z avokáda a slaniny, s 1 grilovanou slaninkou (2 pre mužov), polovicou avokáda nakrájaným na plátky, zmiešanými zelenými listami, citrónovou šťavou a čiernym korením, plus 1 hruška

 Celozrnná pitta plnená houmousom a polovicou nakrájanej červenej papriky, 1 malý hrniec bez pridaného cukru a jogurtu

 Sladký zemiak s 1 malou konzervou tuniaka, zmiešaný s 1 polievkovou lyžicou cukrovej kukurice, 1 polievkovou lyžicou prírodného jogurtu a 2 slivkami

 Šalát z údenej makrely s natvrdo uvarenými vajíčkami (2 pre mužov, 1 pre ženy) a listami baby špenátu pokvapkané balzamikovým octom. Nasleduje 1 malý banán

 Jedna konzerva sardiniek v paradajkovej omáčke na hrianke zo sýpky, bez masla (2 plátky pre mužov, 1 pre ženy). A jablko

Večere

(Obrázok: Getty Images)

 Chudý steak, grilovaný a podávaný s restovanými šampiňónmi, červenou paprikou a brokolicou

 Filet z lososa pečený v alobale s citrónovou šťavou, s paradajkovým a uhorkovým šalátom, plus polovica nakrájaného avokáda

 Kuracie prsia nakrájané na plátky a plnené 1 ČL nízkotučného syra Boursin, zabalené v plátku parmskej šunky, podávané so zeleným šalátom

 Filet z tresky zapečený s kúskom mozzarelly veľkosti škatuľky v alobale s nasekanou bazalkou, podávaný s novými zemiakmi, mrkvou, brokolicou a zelenými fazuľkami

 Pečený pstruh s 1 ČL lúpaných mandlí, stredomorská zelenina pečená v rúre – paprika nakrájaná na plátky, cuketa, paradajky a červená cibuľa, pokvapkaný 1 ČL olivového oleja varený na podnose 20 minút

Občerstvenie

(Obrázok: Getty)

 Nakrájané jablko s jednou polievkovou lyžicou arašidového masla

 Malý hrniec obyčajný jogurt

 1⁄2 nakrájaného avokáda na jeden plátok šunky

 Hrsť cherry paradajok s kúskom mozzarelly vo veľkosti zápalkovej škatuľky

 Mrkvové tyčinky s 1 polievkovou lyžicou houmous

 Dva ovsené koláče so smotanovým syrom

 Malá hrsť mandlí, arašidov alebo para orechov

Strata váhy

5 spôsobov, ako sa vyhnúť nástrahám dvojitého stravovania

1 Neočakávajte rovnakú rýchlosť chudnutia

Jednou z najčastejších nevýhod chudnutia vo dvojici sú biologické rozdiely medzi mužmi a ženami.

Muži vo všeobecnosti chudnú na začiatku rýchlejšie, pretože ich telá sú prirodzene naprogramované tak, aby ukladali menej tuku a mali tendenciu nosiť viac svalov, čo im dáva rýchlejší metabolizmus.

Pre ženy to môže byť zúrivé, ale nenechajte sa odradiť, ak sa zdá, že váš muž zhadzuje kilá rýchlejšie ako vy. Stanovte si svoje vlastné ciele a držte sa ich a snažte sa navzájom podporovať a povzbudzovať bez porovnávania.

2 Cvičte správnym tempom

Ak spolu držíte diétu, je veľká šanca, že budete spolu aj cvičiť. Výskum však ukazuje, že kým intenzívna aktivita pomáha mužom schudnúť, u žien môže vyvolať hlad a následne jesť, aby nahradili všetky kalórie, ktoré práve spálili.

Ak však chcete cvičiť spolu, existuje riešenie: Výskumníci z University of Toronto zistili, že ženy, ktoré cvičia s nižšou intenzitou, nemajú rovnakú snahu skonzumovať všetky spálené kalórie.

Čo znamená, že rýchla chôdza, tanec alebo joga sú lepšou stávkou na spoločné tréningy ako power run alebo spinning!

Len sa uistite, že si spoločne naplánujete aspoň 150 minút aktivity v miernom tempe týždenne, aby ste pomohli zvýšiť chudnutie pre vás oboch.

chelsea vs arsenal aký kanál

3 Dohodnite sa, že sa zbavíte nezdravých pochutín

Keď sa vo dvojici snažíte robiť zdravšie rozhodnutia, je dôležité, aby ste sa obaja dohodli, že si do domu nebudete nosiť nezdravé jedlá, ako sú lupienky, sušienky a nealkoholické nápoje.

Ak sú nezdravé jedlá v nedohľadne, je menej pravdepodobné, že sa do nich zahryznete, vďaka čomu budete ľahšie držať krok.

4 Prestaňte jesť pred televízorom

Pre páry je ľahké zvyknúť si na televízne večere. Problém je v tom, že výskumy ukazujú, že sledovanie televízie pri jedle vás odvádza od signálov, ktoré vám hovoria, že ste sýti, takže prejedanie je oveľa jednoduchšie.

Skúste si namiesto toho vychutnať večeru pri stole spolu, aby ste sa mohli sústrediť len na jedlo – a samozrejme jeden na druhého.

5 V slabých chvíľach sa navzájom motivujte

Ak jeden z vás bojuje s motiváciou, pripomeňte mu všetky dôvody, prečo chcete obaja schudnúť a viesť zdravší životný štýl. Využite maximum z toho, že sa o seba môžete oprieť a získať oporu.

A ak spadnete z vagóna a občas si spolu preženiete večeru, nebuďte na seba príliš tvrdí – vráťte sa k diéte nasledujúci deň a čoskoro sa vrátite na cestu k štíhlejšiemu a zdravšiemu partnerstvu. .

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: