Odhalilo sa, koľko času strácajú rodiny snahou urobiť dokonalú dovolenkovú fotografiu

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Snap-šťastní Briti prichádzajú o päť hodín kvality rodinná dovolenka Prieskum zistil, že je čas odfotiť dokonalú fotku na zverejnenie na sociálnych sieťach.



S našim smartfóny trvalo pripevnený k našim rukám, nikdy nebolo jednoduchšie nasnímať rodinný portrét resp selfie .



Ale pozerať sa na život cez objektív znamená, že počas každej prestávky strácame až päť hodín klikaním, čo má za následok stratu vzácneho rodinného času.



A s tlakom na zachytenie každej šťastnej spomienky a jej následné zverejnenie na internete rodiny prichádzajú o to, aby si ich skutočne vytvorili.

Vo výskume realizovanom spoločnosťou Butlinovej , rodičia priznali, že urobili v priemere 24 fotiek denne – pričom každý desiaty (11 percent) priznal, že urobil viac ako 50 denne!

šťastnú rodinnú dovolenku

Niektoré rodiny urobia až 50 fotografií denne, odhalil Butlinsov prieskum (Obrázok: Getty)



A keďže každá fotografia nasníma v priemere štyri zábery a viac ako štyri minúty k dokonalosti, nie je divu, že jeden z 13 rodičov tvrdí, že ich fotenie znamenalo, že ich rodina vynechala spoločné aktivity.

Okrem toho jeden z 25 rodičov tvrdí, že získanie správnej kompozície trvá viac ako 15 minút – počas tejto doby si ich rodina mohla užiť v priemere sedem jázd na výstavisku.



Tiež je šokujúce, jeden zo 14 rodičov priznáva, že si v skutočnosti nepamätajú rodinné chvíle, pretože boli príliš zaneprázdnení fotením.

A nie sú to len rodičia, ktorým to uniká, keďže sedem percent tvrdí, že aj ich deti sa sťažujú, že fotenie im ničí spoločné chvíle.

Na otázku, prečo sa fotenie stalo takým dôležitým, rodiny označili sociálne siete za osobitný tlak.

Prieskum tvrdí, že rodiny sa kvôli sociálnym médiám cítia pod tlakom, aby urobili dokonalé fotografie

S priemerne 58 miliónmi nahraných fotografií Instagram každý deň obrovské dve tretiny (66 percent) ľudí priznáva, že im záleží na tom, čo si ostatní myslia o tom, čo zdieľajú.

Iba štvrtina zhotovených fotografií sa považuje za vhodnú sociálne médiá “, pričom jeden z ôsmich priznal, že ich hlavným dôvodom na uverejnenie príspevku bolo získať lepšie postavenie oproti priateľom.

V skutočnosti sedem percent rodičov priznáva, že pociťujú tlak, aby pokračovali v uverejňovaní príspevkov, len aby ukázali ostatným, ako sa „skvele“ zabavia, a rovnaké množstvo cíti tlak na zdieľanie „dokonalých“ fotografií.

To môže byť dôvod, prečo jeden z 10 hovorí, že to, čo zdieľajú, neodráža realitu ich rodiny.

Viac ako dve tretiny tiež tvrdia, že väčšine ich fotografií vždy chýba jedna, keďže sú za objektívom – mamičkám chýba dvakrát viac ako otcom (50 percent v porovnaní s 28 percentami).

Rodinná dovolenka

Odborníci varujú, že rodiny môžu prísť o vytváranie skutočných spomienok, keďže sú tak zaneprázdnené fotením (Obrázok: Getty)

To vedie k tomu, že jeden z ôsmich si želá, aby mu pomohli s fotografovaním, aby ho mohli oslobodiť spoza fotoaparátu – pretože 82 percent tiež tvrdí, že fotografie ich rodiny sú jednou z najvzácnejších vecí, ktoré vlastnia.

Toto zameranie sa na sociálne zdieľanie by mohlo byť dôvodom, prečo výskum odhalil aj odklon od tradičnejších fotografií „na krbovej rímse“, ktoré sa tlačia a uchovávajú, pretože 20 percent tvrdí, že netlačia žiadne rodinné fotografie zhotovené cez prestávky – napriek tomu, menej ako polovica (45 percent) tiež priznala, že stratili vzácne spomienky v dôsledku pokazených alebo stratených digitálnych zariadení.

Profesor antropológie Sir Cary Cooper z Univerzity v Manchestri povedal: „Prázdniny sú pre rodiny vzácne, preto je potrebné klásť dôraz na trávenie kvalitného času opätovným spájaním sa a vytváraním spoločných zážitkov – nielen Facebook alebo iných sociálnych médií, ale v reálnom svete.

„Fotografie sú, samozrejme, dôležité, nemali by sa však uprednostňovať pred kvalitným časom stráveným s rodinou, najmä keď sa tak často nevytlačí a zabudne.

'Fotografie by mali byť vyhradené pre špeciálne rodinné spomienky, ktoré si budete chcieť navždy zapamätať - aby ste sa na ne mohli s láskou pozerať v nasledujúcich rokoch.'

načítavanie ankety

Cítite sa pod tlakom, pokiaľ ide o sociálne siete?

DOTERAZ 0+ HLASOV

ÁNONIENajčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: