Správy pre iOS 10: Neviditeľný atrament, predpovede emotikonov a ručne písané poznámky v aktualizácii Apple pre iPhone

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Ak ste si mysleli, že Správy od Apple sú v porovnaní s inými chatovacími aplikáciami, ako sú WhatsApp a Facebook Messenger, celkom jednoduché, pripravte sa na to, že vás to prekvapí.



Spolu so spustením iPhone 7 , Apple oznámil dátum vydania svojho nového operačného systému, iOS 10 , ktorý obsahuje úplne nový rad funkcií, ktoré zmenia vaše chatovanie z nudného textu na multimediálne výstrelky.



najhoršia škola v Británii

Tie siahajú od animácií, ktoré prevezmú celú vašu obrazovku, a automatických návrhov emotikonov až po „neviditeľný atrament“, ktorý sa odhalí, len keď po ňom prejdete prstom, a ručne písané poznámky.



Spoločnosť predviedla nové funkcie na svojom Celosvetová konferencia vývojárov (WWDC) v San Franciscu v júni s tvrdením, že ponúknu „expresívnejšie a animovanejšie spôsoby posielania správ priateľom a rodine“.

Tu je prehľad nových funkcií, ktoré prichádzajú do vašej aplikácie Správy:

Animácie

S iOS 10 budete môcť do správ pridávať animácie – ako sú balóny, konfety alebo ohňostroje.



Tieto animácie nakrátko zaberú celú obrazovku a môžu byť dobrým spôsobom, ako niekomu zablahoželať k narodeninám alebo osláviť špeciálnu príležitosť.

iPhone iOS 10

iPhone iOS 10 (Obrázok: Apple)



Neviditeľný atrament

Ak odošlete správu pomocou neviditeľného atramentu, text alebo obrázok v správe sa zobrazí ako séria víriacich častíc vo vnútri textovej bubliny.

Príjemca bude môcť správu zobraziť až po prejdení prstom po nej.

Apple povedal, že ľudia to môžu použiť, keď chcú povedať niečo osobné alebo zdieľať prekvapenie - napríklad fotografiu zásnubného prsteňa.

Apple iPhone 7

Ručne písané poznámky

Pre väčšiu personalizáciu vám nová aplikácia Správy umožní odosielať rukou písané poznámky. Slová sa zobrazia na obrazovke, ako keby boli napísané atramentom.

Používatelia môžu tiež posielať náčrty a komentované fotografie a videá pomocou technológie „digitálneho dotyku“ spoločnosti Apple.

iPhone iOS 10

iPhone iOS 10 (Obrázok: Apple)

Predpovede emodži

Automatické návrhy uľahčujú nahradenie slov emoji.

Ak napíšete slovo, ktoré má zodpovedajúci znak, Apple ho zvýrazní a dá vám možnosť „emojifikácia“ textu jednoduchým klepnutím na slovo.

Emoji sú tiež zvýraznené a v prepise sú trikrát väčšie.

iPhone iOS 10

iPhone iOS 10 (Obrázok: Apple)

Bohaté odkazy

Bohaté odkazy vám umožňujú vidieť obsah v rade a prehrávať médiá bez toho, aby ste opustili konverzáciu.

To znamená, že ak zdieľate odkaz na webovú stránku, Správy prevezmú umelecké diela z webovej stránky a zobrazia odkaz ako rámček v texte.

Ak zdieľate odkaz na video, budete si ho môcť pozrieť aj v rade bez toho, aby ste museli opustiť aplikáciu Správy.

čo znamená 97
iOS 10

Bublinové efekty

Nové bublinové efekty vám umožňujú zmeniť spôsob, akým sa vaša správa zobrazuje, aby sa zdôraznil tón toho, čo hovoríte.

Napríklad, ak chcete „povedzte to nahlas“, text nakrátko vyskočí, zatrasie a bude sa zdať väčší, a ak to chcete „povedzte jemne“, text sa na chvíľu zmenší v textovej bubline.

iPhone iOS 10

iPhone iOS 10 (Obrázok: Apple)

Tapback

Tapback vytvára rýchly a jednoduchý spôsob, ako odpovedať na správy jediným klepnutím.

S aktualizáciou iOS 10 bude v Správach tlačidlo, ktoré vám umožní poslať rýchly palec hore, srdce alebo ikonu „haha“ ako odpoveď na správu.

aplikácie iMessage

Apple otvára Správy pre vývojárov so systémom iOS 10, aby si mohli vytvárať svoje vlastné miniaplety, ktoré fungujú v rámci aplikácie Správy.

Vývojári môžu napríklad vytvárať nálepky alebo prispôsobené súbory GIF, ktoré možno pridávať do konverzácií, alebo platobné aplikácie na rýchle prevody peňazí.

Apple tiež ukázal, ako si používatelia môžu prehrať skladbu na Apple Music alebo pridať svoju objednávku do skupinového odberu bez toho, aby museli opustiť konverzáciu.

iOS 10 bude k dispozícii ako bezplatná aktualizácia softvéru pre iPhone 5 a novší, všetky modely iPad Air a iPad Pro, iPad 4. generácie, iPad mini 2 a novší, iPod touch 6. generácie.

Apple

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: