Pozeranie na červené svetlo tri minúty denne môže „výrazne zlepšiť váš zrak“

Veda

Váš Horoskop Na Zajtra

Vedci tvrdia, že malá LED baterka, ktorá vyžaruje tmavočervené svetlo a jej výroba stojí len 12 libier, by mohla pomôcť zlepšiť zhoršujúci sa zrak.



Štúdia od University College London , ktorá zahŕňala malú vzorku 24 ľudí, ukázala, že pozeranie sa do svetla s dlhou vlnovou dĺžkou počas troch minút každý deň môže „výrazne zlepšiť videnie“ u ľudí vo veku 40 a viac rokov.



Big Brother celebrity 2013 súťažiacich

Vedci sa domnievajú, že objav publikovaný v Journals of Gerontology by mohol pripraviť cestu pre nové očné terapie, ktoré sú cenovo dostupné a pacient si ich môže robiť doma.



Bunky v sietnici oka sa začínajú zhoršovať vo veku okolo 40 rokov.

Podľa vedcov je tempo tohto starnutia čiastočne spôsobené úbytkom bunkových mitochondrií, ktorých úlohou je produkovať energiu a posilňovať funkciu buniek.

Vedúci autor profesor Glen Jeffery z Inštitútu oftalmológie UCL povedal: „Ako starnete, váš zrakový systém výrazne klesá, najmä po 40 rokoch.



Vedci tvrdia, že malá LED baterka, ktorá vyžaruje tmavočervené svetlo a jej výroba stojí len 12 libier, by mohla pomôcť zlepšiť zhoršujúci sa zrak.

'Vaša citlivosť sietnice a vaše farebné videnie sú postupne podkopávané a so starnúcou populáciou je to čoraz dôležitejšia otázka.



11 11 anjelské číslo význam

'Aby sme sa pokúsili zastaviť alebo zvrátiť tento pokles, snažili sme sa reštartovať starnúce bunky sietnice pomocou krátkych zábleskov dlhovlnného svetla.'

Výskumníci prijali 24 ľudí vo veku od 28 do 72 rokov, ktorí nemali žiadne očné ochorenie, aby sa zúčastnili na ich štúdii.

Účastníci dostali špeciálne LED baterky, ktoré si odniesli domov, a boli požiadaní, aby hľadeli do jeho tmavočerveného 670nm svetelného lúča tri minúty denne počas dvoch týždňov.

Potom boli znovu testované na farebné videnie, ako aj na videnie pri nízkej úrovni osvetlenia.

dean gaffney som celebrita

Schopnosť rozpoznať farby sa u niektorých ľudí vo veku okolo 40 a viac rokov zlepšila až o 20 %, uviedli vedci.

Video sa načítavaVideo je nedostupnéPrehrajte kliknutím Klepnutím spustíte prehrávanie Video sa čoskoro automaticky prehrá8ZrušiťHrať teraz
Najnovšia veda a technika

Schopnosť vidieť pri slabom osvetlení sa tiež výrazne zlepšila v rovnakej vekovej skupine, dodali, hoci zlepšenia neboli také dramatické ako zisky pozorované pri farebnom videní.

Účinok sa nepozoroval u mladších jedincov, ktorí mali menej ako 40 rokov.

Profesor Jeffery povedal: „Naša štúdia ukazuje, že je možné výrazne zlepšiť videnie, ktoré sa u starších jedincov zhoršilo jednoduchým krátkym vystavením svetelným vlnovým dĺžkam, ktoré dobijú energetický systém, ktorý klesol v bunkách sietnice, skôr ako dobitie batérie.

nie je frank skinner v poriadku? 2017

„Technológia je jednoduchá a veľmi bezpečná, využíva tmavočervené svetlo špecifickej vlnovej dĺžky, ktoré je absorbované mitochondriami v sietnici, ktoré dodávajú energiu pre bunkovú funkciu.

'Výroba našich zariadení stojí približne 12 libier, takže táto technológia je pre verejnosť vysoko dostupná.'

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: