Facebook testuje technológiu rozpoznávania tváre, ktorá vám umožní dokázať vašu identitu iba pohľadom

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Facebook začal testovať novú funkciu rozpoznávania tváre, ktorá by mohla používateľom umožniť znovu získať prístup k uzamknutým účtom jediným pohľadom.



Ako nedávno ohlásil Apple Systém Face ID , nová technológia naskenuje tvár používateľa a porovná obrázok s jeho profilovým obrázkom, ako aj fotografie a videá, na ktorých je označený.



Ak Facebook dokáže overiť identitu používateľa, jeho účet sa odomkne.



Celeb Big Brother víťazi

Podrobnosti prvýkrát zdieľal na Twitteri The Next Web's Matt Navarra , ktorému poslal screenshot novej funkcie výskumník sociálnych médií Devesh Logendran.

Facebook neskôr potvrdil, že sa na ňom pracuje rozpoznávanie tváre vo vyhlásení zaslanom na TechCrunch .

Testujeme novú funkciu pre ľudí, ktorí chcú rýchlo a jednoducho overiť vlastníctvo účtu počas procesu obnovy účtu,“ uviedol hovorca sociálnej siete.



'Táto voliteľná funkcia je dostupná len na zariadeniach, ktoré ste už použili na prihlásenie. Je to ďalší krok popri dvojfaktorovej autentifikácii prostredníctvom SMS, ktorý bol potrebný na to, aby si vlastníci účtu mohli potvrdiť svoju identitu.'

Ak sa funkcia ukáže ako užitočná a nie je náchylná na hackovanie, Facebook by ju mohol potenciálne sprístupniť viacerým používateľom.



Aplikácia SM Face 450

Nie je to prvýkrát, čo Facebook experimentoval s novými spôsobmi overovania identity používateľov. V niektorých prípadoch sú používatelia požiadaní, aby identifikovali fotografie priateľov, napríklad s cieľom odomknúť ich účty.

Spoločnosť má tiež použité rozpoznávanie tváre pre návrhy značiek fotografií v minulosti – hoci toto vyvolalo odpor používateľov keď bol prvýkrát predstavený.

TechCrunch naznačuje, že nová metóda overovania identity by mohla byť užitočná, ak je používateľ v lietadle alebo cestuje do zahraničia a nemôže prijať SMS na dokončenie dvojfaktorovej autentifikácie.

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: