BT vyzýva verejnosť, aby nevandalizovala stožiare telefónov uprostred tvrdení, že „5G spôsobuje koronavírus“

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Tvrdí, že 5G spôsobuje koronavírus sú nepodložené, BT Generálny riaditeľ varoval po tom, čo bolo tento týždeň zničených niekoľko stožiarov 5G.



Bizarná konšpiračná teória sa v posledných mesiacoch šíri, pričom mnohí to naznačujú 5G ‘príčiny koronavírus ‘ tak, že ‚vysáva kyslík z pľúc‘.



Hoci neexistuje žiadna veda, ktorá by dokázala takéto prepojenie, táto teória viedla k tomu, že niekoľko stožiarov 5G bolo tento týždeň zničených alebo dokonca spálených.



Teraz generálny riaditeľ BT, Marc Allera, potvrdil, že tvrdenia sú „nepodložené“, a vyzval verejnosť, aby nechala telefóny spoločnosti na pokoji.

Pán Allera tweetoval: Telefónne stožiare nás všetkých v tomto výnimočnom čase udržiavajú v spojení. A napriek tomu vidíme správy o vandalských stožiaroch kvôli konšpiračnej teórii spájajúcej technológiu 5G so šírením Covid-19. Toto tvrdenie je nepodložené.

Musíme sa starať o infraštruktúru a ľudí, ktorí s nami udržiavajú kontakt.



Jeho tweet sa spájal aj s dlhším vyhlásením spoločnosti BT, ktorá tvrdí, že niekoľko jej inžinierov bolo zneužitých.

Vyhlásenie vysvetľuje: Neexistujú žiadne vedecké dôkazy o spojení medzi 5G a koronavírusom. Fakt.



Nielenže sú tieto tvrdenia nepodložené, ale sú škodlivé pre ľudí a podniky, ktoré sa spoliehajú na kontinuitu našich služieb.

(Obrázok: Birmz Is Grime / SWNS)

Prechádzanie koronavírusu

Tiež viedli k zneužívaniu našich inžinierov a v niektorých prípadoch zabránili vykonaniu nevyhnutnej údržby siete.

Medzitým jeden vedec prirovnal poškodzovanie stožiarov telefónu k ‚vyrážaniu dier do záchranných člnov, keď sa vaša loď potápa‘.

Profesor Adam Finn, profesor pediatrie na Univerzite v Bristole, povedal: Vírusy a elektromagnetické vlny, vďaka ktorým fungujú mobilné telefóny a internetové pripojenia, sú rôzne veci. Také odlišné ako krieda a syr.

Internetové pripojenia, ktoré nám tieto siete poskytujú, sú jedným z najdôležitejších nástrojov, ktoré používame na koordináciu našej reakcie na epidémiu a úsilia o výskum na jej prekonanie. Poškodenie stožiarov telefónu je ako vŕtanie dier do záchranných člnov, keď sa vaša loď potápa.

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: