Aktualizuje sa čas môjho mobilného telefónu automaticky, keď sa hodiny v októbri vrátia späť?

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Hodiny sa dnes v noci vrátia o hodinu späť, keď sa pripravujeme na nápor temnejších zimných mesiacov – ale čo urobí váš telefón?



Nechcete, aby vás zastihli zmeny času a v nedeľu ste kvôli niečomu o hodinu skôr – alebo ešte horšie – o hodinu meškali, takže budete mať záujem o to, aby váš telefón vedel, čo je čo.



Dobrou správou je, že ak máte iPhone, iPad a Mac, automaticky sa aktualizujú.



Skontrolujte, či máte zapnuté nastavenia „Dátum a čas“ pre „Nastaviť automaticky“ – a najlepšie je aktualizovať aj váš iOS.

Pre väčšinu smartfónov by sieťoví operátori mali zodpovedajúcim spôsobom zmeniť čas, aby ste nemuseli nič robiť.

význam čísla 49

Ak však máte telefón s Androidom, musíte sa uistiť, že máte v telefóne nastavené automatické aktualizácie.



(Obrázok: Getty)

rubín a sean eastenders

Koľko je teraz hodín?

Ak si nie ste istí, aké sú vaše nastavenia, a snažíte sa zistiť, koľko je hodín, toto by vám malo pomôcť.



Testujeme novú stránku: Tento obsah bude k dispozícii čoskoro

Dnes ráno sme skontrolovali tieto malé hodiny a sú správne.

Ak sa chcete dozvedieť viac o kedy a prečo sa hodiny menia , prečítajte si nášho sprievodcu.

A užite si prvú skutočne útulnú zimnú noc dnes večer - potom začnite premýšľať, kedy sa hodiny opäť zmenia, keď sa blíži leto.

Keďže mnohé školy sa po zajtrajšom polroku vrátia späť, rodičia možno budú chcieť svoje deti rýchlo dostať do nového režimu spánku. Nenechajte si ujsť odborného sprievodcu v hornej časti tohto príbehu.

A máme tipy aj pre dospelých – čítajte ďalej.

Spánok

Najlepšie tipy, ako sa vysporiadať s časovým posunom

Bensons pre postele pracoval s Škola spánku Dr Guy Meadows, aby vytvoril tieto najlepšie tipy, ako čo najlepšie pripraviť svoje telo na posun v čase, aby ste aj tak dosiahli svoj najlepší nočný spánok a cítili sa skvele aj nasledujúci deň:

  1. Užite si klamstvo – Toto je jeden deň v roku, v ktorom môžete skutočne ležať a zároveň už neskôr nevstávať, tak to využite naplno! Cieľom je udržiavať pravidelný spánkový režim pred a po zmene času, najmä čas, keď ráno vstávate, pretože to pomôže obmedziť jeho vplyv na kvalitu nočného spánku a dennú energetickú hladinu.

  2. Postupný prechod – Ak viete, že ste citliví na zmenu času, potom je najlepšie vložiť svoje telo do časového posunu. Choďte do postele a vstaňte o 20 minút neskôr tri dni pred zmenou. Týmto spôsobom budú vaše telesné hodiny už synchronizované s novým časom, keď sa tak stane. Pre jednotlivcov citlivých na čas, ako sú bábätká a batoľatá, môže byť užitočné odložiť denné zdriemnutie, jedlo, kúpanie a knihy.

    miley cyrus na drogách
  3. Dokonalé prostredie na spánok - Keďže letný čas je mimo vašej kontroly, zdokonaľte to, čo máte pod kontrolou – váš spánok. Pre najlepší spánok sa uistite, že vaša izba je tichá, chladná, tmavá a pohodlná.

  4. Odložte elektroniku - Keďže zmena času môže narušiť váš cirkadiánny rytmus, minimalizujte akékoľvek ďalšie prerušenia, ktoré vám môžu brániť v dosiahnutí dokonalého nočného spánku. Odložte mobilné telefóny a tablety alebo ich potichu prepnite, aby ste znížili prerušovanie spánku.

  5. Ísť behať - Vystavenie rannému slnečnému žiareniu pomáha synchronizovať vnútorné hodiny tela a prispôsobiť ich novému času. Opravte si svetlo tým, že si pôjdete zabehať alebo sa rýchlo prejsť von. Pridaná únava vám tiež pomôže lepšie spať ďalšiu noc.

načítavanie ankety

Mal by sa zrušiť letný čas?

DOTERAZ 17 000+ HLASOV

ÁNONIENajčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: