Kruh je čarovná skrinka, ktorá dáva rodičom kontrolu nad internetovým zvykom ich rodiny

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Existuje množstvo rôznych spôsobov, ako chrániť svoju rodinu online. Od rodičovskej kontroly na konkrétnych zariadeniach na jednom konci spektra až po ISP poskytovanú ochranu na druhom konci.



Kruh with Disney je nový produkt, ktorý ponúka pohodlie aj ovládanie bez potreby inštalácie softvéru na každé zariadenie. Tiež prichádza za jednu cenu 99 £ (alebo 99 dolárov v USA) bez mesačného predplatného ako iné služby.



Zapnite malý (ironicky) kváder Circle a pripojíte sa k vašej sieti Wi-Fi. Potom vyberiete každé zariadenie a priradíte ho rôznym členom rodiny.



eurovízia 2019 britský čas

Aplikácia Circle pre iOS potom informuje o ich aktivite online a umožňuje vám nastaviť časové limity pre konkrétne stránky, ako sú YouTube, Pinterest, Snapchat alebo hry ako Roblox. Všetko, čo robia online, sa zobrazuje a môže byť obmedzené alebo zablokované.

Aj keď váš poskytovateľ internetových služieb ponúkne možnosť blokovať určité stránky a nastaviť časové limity, bude to pre každého v dome. Vďaka používaniu používateľských profilov a jednoduchej aplikácii Circle na zmenu nastavení je oveľa vhodnejší pre rodiny.

Ostatné služby ako Qustodio sú možnosťou. Tieto inštalujú softvér do každého zariadenia a ponúkajú monitorovanie a limity pre ich aktivitu. To však prichádza s predplatným, ktoré by pre moju rodinu vyžadovalo 10 zariadení za 58,95 GBP ročne. Za túto cenu získate dôkladnejšie prehľady, ale je to komplikovanejšie na nastavenie.



Keďže Circle nepotrebuje inštaláciu žiadneho softvéru, môže fungovať aj na akomkoľvek zariadení v domácnosti. Používam ho na sledovanie a kontrolu prístupu k nášmu Xboxu, PlayStation, Switch a dokonca aj Apple TV, ako aj k počítačom, tabletom a telefónom.

Nastavenie limitu na YouTube pre deti potom platí pre všetky zariadenia, či už pozerajú na televízore, Xboxe alebo smartfóne. Znamená to tiež, že môžete vidieť všetku aktivitu a čas strávený na obrazovkách, aj keď po uplynutí času migrujú z tabletov na konzoly.



chlapec nájdený na m6

Upozornenia Circle sú tiež naozaj dobré. Nastavte si inteligentné hodinky na svojom iPhone a po dosiahnutí časového limitu alebo keď sa na Wi-Fi prihlási nová osoba, môžete okamžite pingnúť na zápästie.

Je to naozaj užitočné, keď majú deti priateľov, pretože do nášho profilu hosťa môžem okamžite pridať akékoľvek zariadenia na návštevu. Nielenže ich udržiava v bezpečí, ale znamená to, že viem, čo robia s technológiou, ktorá nie je naša.

Najväčšou výhodou služby Circle a ďalších služieb je, že dávajú rodičom späť kontrolu nad rodinným používaním internetu.

Pri zakladaní Kruhu v našom dome sme diskutovali o časových limitoch a mysleli sme si, že náš syn pravdepodobne cez víkendy pozerá niekoľko hodín YouTube denne. Circle rýchlo zistil, že v skutočnosti pozeral viac ako 5 hodín a klepnutím na tlačidlo sme to mohli obmedziť na rozumnejšiu dobu.

929 anjelské číslo láska

Neznamená to len, že môžete potlačiť bludné správanie, ale vytvára to príležitosť diskutovať o tom, ako dlho je vhodné s deťmi. Keď vyprší čas, rodičia sa tiež môžu opýtať detí, čo to musia tak hrozne pozerať – a je pravdepodobnejšie, že sa zapoja a budú to sledovať s nimi.

Aj keď Circle nie je dokonalý – momentálne zápasí s prechodom na BST v Spojenom kráľovstve a nie je to najlacnejšie riešenie na začiatok – pre moju rodinu to bola revolúcia.

Funguje to preto, že neexistuje žiadne mesačné predplatné ani obmedzenie počtu zariadení, má vlastnú aplikáciu, ktorá dokáže okamžite upraviť nastavenia, potrebuje softvér nainštalovaný na každom zariadení a funguje dokonca aj na PlayStation a Apple TV.

Snáď najlepšou funkciou je tlačidlo okamžitej pauzy, ktoré dokonale funguje na to, aby sa deti dostali na večeru. To a možnosť nastaviť čas spánku a voľno, aby sa deti dostali von do školy, znamená, že naša technológia má pocit, že pomáha, nie brzdí rodinný život.

Ak máte pocit, že strácate kontrolu nad tým, ako vaše deti používajú internet, Circle je jednoduché riešenie, ktoré funguje veľmi dobre.

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: