Zákazníci Vodafonu môžu teraz požiadať Alexu, aby telefonovala cez ich reproduktory Amazon Echo

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Vodafone oznámil, že zákazníci môžu teraz uskutočňovať a prijímať hovory prostredníctvom svojich reproduktorov Amazon Echo pomocou hlasového asistenta Alexa.



Jednoduchým prepojením svojho mobilného telefónneho čísla s účtom Alexa budú môcť zákazníci Vodafone volať komukoľvek zo svojich kontaktov bez použitia rúk pomocou svojho existujúceho mobilného plánu.



Či už ste zaneprázdnení domácimi prácami alebo varením jedla, nebudete musieť prestať s tým, čo robíte, a zdvihnúť telefón.



Zákazníci sa môžu rozhodnúť, ktoré z ich zariadení Echo bude zvoniť, a môžu kedykoľvek zapnúť alebo vypnúť zvonenie zvonenia.

Funguje dokonca aj vtedy, ak ste stratili svoj smartfón alebo sa mu vybila batéria, a ak máte problémy, môžete zavolať na čísla tiesňových služieb priamo cez reproduktor Alexa.

„Sme samozrejme hrdí na to, že sme prví, kto ponúka túto službu na celom svete, ale čo je dôležitejšie, poskytujeme našim zákazníkom ďalší jednoduchý spôsob, ako zostať v spojení,“ povedal Max Taylor, Consumer Director vo Vodafone UK.



„Zákazníci Vodafone zo Spojeného kráľovstva môžu teraz využiť svoje povolené mobilné hovory, zbaviť sa pevných liniek a prostredníctvom integrovaného adresára uskutočňovať alebo prijímať hovory cez zariadenia Alexa v domácnosti.“

Služba funguje pomocou Vodafone OneNumber, ktorá je bezplatná pre všetkých zákazníkov s platbou Red mesačne.



OneNumber umožňuje zákazníkom zdieľať objem dát, minút a textov ich mobilného plánu s viacerými zariadeniami, ako sú ich Alexa alebo inteligentné hodinky.

Ak chcete uskutočňovať alebo prijímať hovory s Vodafone OneNumber na zariadení s podporou Alexa, stačí sa opýtať. Napríklad: „Alexa, zavolaj mame“.

(Obrázok: AFP/Getty Images)

Používatelia Alexa, ktorí nepoužívajú Vodafone alebo nemajú mobilný plán OneNumber, môžu tiež uskutočňovať odchádzajúce telefónne hovory na väčšinu mobilných a pevných čísel vo Veľkej Británii, USA, Kanade a Mexiku prostredníctvom svojich zariadení Echo alebo aplikácie Alexa.

„Toto je len ďalší spôsob, ako Amazon pokračuje v rozširovaní našej služby Alexa Communication, čím ešte viac uľahčuje našim zákazníkom zostať v kontakte s rodinou a priateľmi po celom svete,“ povedal Brian Oliver, riaditeľ Alexa Communication.

Táto správa prichádza pred spustením 5G siete Vodafone, o ktorej spoločnosť tvrdí, že bude 4 až 5-krát rýchlejšia ako jej 4G sieť a ponúka rýchlosť sťahovania až 400 Mbps.

Sieť bude zapnutá v Birminghame, Bristole, Cardiffe, Glasgowe, Manchestri, Liverpoole a Londýne 3. júla a neskôr v lete bude spustená aj v ďalších mestách Spojeného kráľovstva.

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: