Zákazníci Tesco s donáškou domov sa hnevajú po zrušení objednávok z dôvodu poruchy počítača

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Tisícky Tesco Zákazníkom s doručovaním domov boli dnes zrušené objednávky po tom, čo chyba v IT spôsobila, že sa služba zrútila.



Porucha údajne bráni personálu v niektorých distribučných centrách prijímať objednávky prostredníctvom online systému nakupovania potravín spoločnosti Tesco.



Hovorca supermarketu potvrdil, že objednávky boli zrušené z dôvodu chyby IT a uviedol, že to ovplyvnilo až 10 % objednávok zákazníkov.



Zdá sa, že porucha nie je obmedzená na konkrétnu oblasť, ale ovplyvňuje zákazníkov v celom okrese.

„Momentálne máme problém s IT, ktorý ovplyvňuje niektoré objednávky na nákupy potravín domov,“ povedal hovorca S Online.

'Usilovne pracujeme na odstránení tohto problému a ospravedlňujeme sa zákazníkom za všetky nepríjemnosti, ktoré to môže spôsobiť.'



Niekoľko nespokojných zákazníkov sa dnes ráno obrátilo na sociálne siete a sťažovalo sa, že ich objednávky nedorazili.

Dotknutých zákazníkov vyzývame, aby sa obrátili na zákaznícke centrum spoločnosti Tesco, ktoré so zákazníkmi o probléme hovorí a pomáha im prerezervovať dodávky.



Môžu zavolať na číslo 0800 505 555 alebo poslať e-mail na customer.service@tesco.co.uk.

Pokiaľ ide o otázku kompenzácie, Tesco uviedlo, že so zákazníkmi hovorí individuálne – hoci niektorým údajne ponúkli poukážku v hodnote 10 libier, ktorú môžu použiť v ďalšom obchode.

Vyplýva to z nedávneho prieskumu odborníkov na dodávateľský reťazec JDA a špecialista na riadenie dodávok Ceniro , viac ako polovica online nakupujúcich v Spojenom kráľovstve mala za posledných 12 mesiacov problém s objednávkou.

Okrem toho 76 % opýtaných dospelých v Spojenom kráľovstve uviedlo, že by pravdepodobne prešli k alternatívnemu predajcovi po tom, čo mali zlé skúsenosti s doručovaním domov.

„Zákazníci sú zjavne naštvaní, že Tesco dnes nedokázalo splniť niektoré dodávky,“ povedal Niklas Hedin, generálny riaditeľ spoločnosti Centiro.

„Maloobchodníci si musia byť viac istí svojimi schopnosťami na poslednú míľu, inak sa tieto problémy budú aj naďalej zle odrážať na celkovej skúsenosti zákazníkov so značkou.

'Dnes je väčší tlak na doručovacie schopnosti maloobchodníkov ako kedykoľvek predtým a ak očakávania zákazníkov nebudú splnené, v budúcnosti budú jednoducho nakupovať inde.'

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: