WhatsApp začne zobrazovať ADS v aktualizáciách stavu budúci rok – takto budú vyzerať

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Facebook urobil kontroverzné rozhodnutie začať zobrazovať reklamy v WhatsApp a odhalil ukážku toho, ako budú vyzerať.



Reklamy sa budú spočiatku zobrazovať iba v sekcii „Stav“ aplikácie, ktorá bola pridaná minulý rok a je veľmi podobná Instagram Príbehy.



Reklamy sa budú zobrazovať medzi aktualizáciami stavu a zaberú celú obrazovku, rovnako ako na Instagrame.



Používatelia, ktorí kliknú na reklamy, budú podľa Facebooku presmerovaní na webovú stránku inzerenta, ktorá ukážku ukázala na svojom Marketing Summite v Rotterdame v Holandsku.

V súčasnosti sa neplánuje zahrnúť reklamy do hlavnej časti aplikácie „Rozhovory“.

Facebook oznámil, že v novembri 2018 zavedie reklamy do WhatsApp v snahe speňažiť populárnu aplikáciu na odosielanie správ.



Okrem zobrazovania reklám v sekcii „Stav“ v aplikácii bude spoločnosť účtovať firmám poplatok za spojenie so zákazníkmi.

Obsadenie ostrova lásky 2018

Používatelia budú môcť prostredníctvom aplikácie nájsť zákaznícke služby a poslať im otázku alebo sťažnosť.



Firmám bude za odpoveď v niektorých situáciách účtovaný poplatok, pričom náklady na správy sa pohybujú medzi 0,003 £ a 0,07 £ v závislosti od krajiny, v ktorej sa používateľ nachádza.

(Obrázok: E+)

Tento krok je kontroverzný, pretože ide priamo proti želaniam Briana Actona a Jana Kouma, ktorí založili WhatsApp v roku 2009.

Keď bol WhatsApp uvedený na trh, bol ponúkaný ako platená aplikácia. Používatelia by za jej stiahnutie zaplatili vopred poplatok a posielanie správ bolo potom bezplatné.

V roku 2013 spoločnosť sprístupnila aplikáciu bezplatne, ale za používanie služby pridala poplatok 1 $ ročne (približne 0,70 GBP).

WhatsApp kúpil Facebook v roku 2014 a v blogu napísanom pred akvizíciou Facebooku Acton a Koum sľúbili, že sa aplikácia nestane „len ďalším strediskom na zúčtovanie reklám“.

WhatsApp podvody

V roku 2016 však WhatsApp oznámil, že už nebude účtovať poplatky za službu, takže spoločnosť nemá žiadny jasný spôsob, ako zarobiť peniaze.

Acton a Koum odišli z firmy minulý rok po tom, čo sa objavili správy, že Facebook plánuje speňažiť aplikáciu predajom služieb firmám a reklame.

Acton povedal, že musel odísť, pretože Marka Zuckerberga, ktorý sa ponáhľal zarobiť si na aplikácii peniaze, ho robí „nešťastným“.

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: