Webová stránka Debenhams Flowers bola pozastavená po tom, čo boli pri kybernetickom útoku ukradnuté osobné údaje tisícok zákazníkov

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Tisícom zákazníkov spoločnosti Debenhams boli ohrozené ich osobné údaje po tom, čo sa kybernetický útok dostal na kvetinovú stránku firmy.



Maloobchodník uviedol, že 26 000 zákazníkom spoločnosti Debenhams Flowers, ktorú prevádzkuje dodávateľ tretej strany, spoločnosť Econova, „sprístupnili alebo ukradli“ svoje údaje v dôsledku porušenia.



„Hneď ako sa Debenhams dozvedel o incidente, podnikol okamžité kroky na ochranu zákazníkov,“ uviedla firma vo vyhlásení.



'Všetkých dotknutých zákazníkov kontaktovala spoločnosť Debenhams, aby ich informovala o incidente a poradila im, aké kroky treba podniknúť na zníženie rizika.'

Zväzky ruží sú vystavené na kvetinovom stánku

(Obrázok: Getty)

Webová stránka Debenhams Flowers bola pozastavená.



Debenhams uviedla, že informovala Úrad komisára pre informácie a spolupracuje s úradmi a expertmi na kybernetickú bezpečnosť na podpore spoločnosti Ecomnova pri vyšetrovaní incidentu.

Generálny riaditeľ Sergio Bucher sa ospravedlnil za porušenie a povedal: „Bezpečnosť údajov berieme veľmi vážne a ochrana našich zákazníkov je pre Debenhams najvyššou prioritou.



Hovädzie mäso z Mayweather 50 centov

(Obrázok: Getty)

„Akonáhle sme boli informovaní, že došlo k kybernetickému útoku, pozastavili sme webovú stránku Debenhams Flowers a začali sme s úplným vyšetrovaním. Pri vyšetrovaní podporujeme aj Econovu.

'Je nám veľmi ľúto, že tento incident postihol zákazníkov a robíme všetko, čo je v našich silách, aby sme dotknutým zákazníkom poskytli rady a znížili ich riziko.'

Predajca zdôraznil, že zákazníkov Debenhams.com sa útok netýka.

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: