Vydania videohier 2019: Veľké tituly, na ktoré sa tento rok treba pozerať

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Rok 2019 má byť ďalším prelomovým rokom video hry , s niektorými netrpezlivo očakávanými titulmi pripravenými na vydanie v priebehu nasledujúcich 12 mesiacov.



Samozrejme, dôjde k zvyčajnému množstvu ročných franšízových pokračovaní, ale tiež sa chystáme dostať do rúk niektoré úplne nové intelektuálne vlastnosti, ako aj niekoľko pokračovaní, na ktoré sa čaká už dlho. Pripravili sme aj niekoľko remastrov a remakov, ktoré by mali naštartovať veľa nostalgie u hráčov určitého veku.



Vybrali sme niektoré z najväčších hier, ktoré sa dostanú na pulty v roku 2019, aby ste si podľa toho mohli naplánovať svoj herný plán.



Ako to už zvyčajne býva, dátum vydania hry sa vždy môže zmeniť, takže zoznam budeme aktualizovať, keď sa veci pohnú.

Niektorým titulom sa ešte neuviedol mesiac alebo dátum vydania, takže ich nájdete v zozname hier, ktoré vyjdú „v určitom okamihu tohto roka“.

Kingdom Hearts 3

Navštívte svet Disney's Frozen in Kingdom Hearts 3 (Obrázok: Square Enix)



Resident Evil 2 (25. januára – XB1, PS4, PC)

Zatiaľ čo Capcom sa zdalo, že je odhodlaný len donekonečna znovu vydať remake originálu Resident Evil na nových konzolách spoločnosť konečne vzala do úvahy obrovský dopyt fanúšikov po novej verzii RE2. Teraz, po rokoch čakania, je tu konečne remake Resident Evil 2. Vymenením pôvodného ovládania tanku a perspektívy kamery za RE4 cez uhol ramena bola obľúbená survival hororová hra od základov prerobená do modernej doby.

Kingdom Hearts 3 (29. januára – XB1, PS4)

Séria mash-up RPG od Square Enix od Disney dostáva svoju tretiu hru s hlavným číslom, ktorá je technicky 12. hrou v sérii vďaka množstvu vedľajších hier, prequelov a interquelov.



Očakávajte ďalšiu dávku hack and slash role v ďalšej rozľahlej zápletke zahŕňajúcej hrdinu Sora bojujúceho proti silám temnoty s postavičkami od Disneyho po boku. Táto časť obsahuje úrovne založené na Monsters Inc, Zmrazené , Big Hero 6 a Tangled sa pripájajú k mixu.

Super výkonný boj proti zločinu v Crackdown 3

Crackdown 3 (15. február – XB1, PC)

Po sľubnom začiatku prvej hry a priemernom druhom diele sa Crackdown 3 snaží oživiť franšízu s určitým skutočným potenciálom. Futuristický akčný titul s otvoreným svetom prináša na stôl výbušnejšiu hrateľnosť z pohľadu tretej osoby, pretože váš super výkonný agent na boj so zločinom má za úlohu zničiť skupinu teroristov.

Far Cry New Dawn (15. februára – XB1, PS4, PC)

Zdá sa, že toto pokračovanie Far Cry 5 je skôr spin-off v štýle Far Cry Primal než plnohodnotné pokračovanie. New Dawn sa odohráva v postapokalyptickej verzii Hope County, v prostredí predchádzajúcej hry. Keď je civilizácia rozbitá, celá vec má atmosféru Mad Maxa, pričom preživší sa snažia odraziť banditov a tyranov a hľadajú úlomky.

Far Cry New Dawn posúva sériu do apokalypsy

Jump Force (15. februára – XB1, PS4, PC)

Fanúšikovia mangy a anime – a najmä magazínu Shonen Jump – sa pravdepodobne potešia vyhliadke na túto crossover bojovú hru s postavami ako Dragon Ball, One Piece, Yu-Gi-Oh! a päsť severnej hviezdy.

Metro Exodus (15. februára – XB1, PS4, PC)

Tretia hra série Metro FPS – založená na sérii románov – zažije postapokalyptickú hororovú akciu v pustej ruskej pustatine. Exodus prináša dynamické prostredia, počasie a cyklus deň/noc, čo všetko bude mať vplyv na hrateľnosť.

Hymna (22. februára – (15. februára – XB1, PS4, PC))

Táto nová franšíza od vývojára Mass Effect Bioware je hybridná strieľačka z pohľadu tretej osoby. Predstavte si sci-fi verziu The Division alebo Destiny zmiešanú s Mass Effectom. Hráči sa môžu spojiť, hľadať korisť a bojovať s nepriateľmi pomocou supervýkonných exoskeletov nazývaných Javelins, aby získali náskok v boji.

Anthem je veľká nová franšíza EA a Bioware (Obrázok: Bioware / EA)

Videohra Lego Movie 2 (26. februára – XB1, PS4, Switch)

V tejto chvíli by bolo ťažké nájsť niekoho, kto nehral jednu z Traveller's Tales Lego titulov a pokračovanie Lege Movie si očividne vyžaduje nové prepojenie s videohrou. Aj keď sa základný vzorec v priebehu rokov príliš nezmenil, je spravodlivé povedať, že hry ponúkajú skvelú - aj keď predvídateľnú a opakujúcu sa - zábavu pre fanúšikov franšíz, na ktoré sa riffuje.

Dead or Alive 6 (1. marec – XB1, PS4, PC)

Beat 'em up franšíza sa vracia a pridáva režim prispôsobenia kostýmov a bitiek počas zápasov. Prezradil kreatívny tím hry IGN že majú v úmysle, aby bol tento diel menej sexualizovaný ako predchádzajúce záznamy, čo môže byť len pozitívne.

Opite sa punčom v Dead or Alive 6 (Obrázok: Koei Tecmo)

ToeJam & Earl: Back in the Groove (1. marec – XB1, PS4, PC, Mac)

Retro oživenia pokračujú a franšíza ToeJam & Earl získava štvrtú hru od svojho debutu v roku 1991 a 16-ročnej prestávky. Pre tých, ktorí sa chcú vrátiť k izometrickej platformovej sérii, to snáď prinesie tovar.

Left Alive (5. marca – PS4, PC)

Left Alive, odohrávajúca sa vo vesmíre Front Mission, je strieľačka z pohľadu tretej osoby od Square Enix, ktorá umožňuje hráčom vybrať si medzi nenápadným a hlasným prístupom, ako aj rozvetveným príbehom ovplyvneným výberom hráča. V tomto ohľade je to veľmi podobné ako pri rebootovaných hrách Deus Ex (vydáva ich aj Square) s metodickejším bojom a používaním miniaplikácií. Left Alive to pozdvihne o stupeň vyššie tým, že umožní postavám prevziať kontrolu nad obrovskými robotmi pre zvláštny kúsok robotov na drvenie kovov.

Devil May Cry 5 (8. marca – XB1, PS4, PC)

Tento diel obľúbenej akčnej série hack and slash má v úmysle osviežiť franšízu s novými prírastkami, ako je napríklad cvičný režim s názvom Void, ktorý bol oznámený počas Udalosť Xbox X018 .

Dante sa vracia v Devil May Cry 5

The Division 2 (15. marec – XB1, PS4, PC)

Divízia 2, ktorá presúva akciu do dystopického Washingtonu DC, je ďalšou porciou MMO-lite online hry. Pokračovanie sľubuje lepšiu nepriateľskú AI a nové schopnosti na použitie v boji. Minulý rok sme hru ochutnali na EGX a zdá sa, že nové nastavenie ponúkne viac než len inú farebnú paletu.

Axe: Shadows Die Twice (22. marca – XB1, PS4, PC)

Toto akčné dobrodružstvo z pohľadu tretej osoby, ktoré vyvolalo po pôsobivom traileri na konferencii Microsoft E3 2018 značný rozruch, sa zameriava na intenzívne súboje s mečom s realistickým nádychom, pričom celá vec sa odohráva v Japonsku v 16. storočí. Namiesto toho, aby nepriatelia mali latku zdravia, ktorú treba zmenšiť, je boj o vyvedení protivníkov z rovnováhy, aby sa vytvoril otvor, v ktorom zasadíte jediný vražedný úder.

Hru vyvíja FromSoftware, ktorí boli zodpovední za sériu Dark Souls a niektoré stealth tituly Tenchu. Ale zatiaľ čo v hre môže byť inšpirácia z týchto franšíz, Sekiro sa zbavuje prvkov RPG, ako je vylepšovanie vybavenia a tried postáv, čo znamená, že je ešte viac úsilia vylepšiť mechaniku na blízko. Toto je určite jedna z vecí, na ktorú by ste si mali dať pozor v roku 2019.

jim davidson brian dowling

Yoshi's Crafted World (29. marec – Switch)

Zdá sa, že Nintendo má záujem o plošinovku s tematikou pletenia. Po Kirby's Epic Yarn a Yoshi's Wooly World na Wii a Wii U teraz dostávame túto prekliatu plošinovku pre Switch. V hre sa Yoshi a druhý, ehm, Yoshis, púšťajú do pátrania po získaní magických drahokamov roztrúsených po celom svete.

Pomocou 2,5D pohľadu môžu hráči otočiť kameru, aby videli za objekty, aby mohli prechádzať cez prekážky alebo nájsť zberateľské predmety.

Mortal Kombat 11 (23. apríla – XB1, PS4, Switch, PC)

Ultra-násilný beat em-up Mortal Kombat dostáva nový diel, a aj keď je momentálne málo známe o tom, ako sa bude líšiť od predchádzajúcich položiek, očakávajte viac zvyčajných brutálnych pästí a krvavých dokončovacích ťahov. Ako je v súčasnosti trendom, predobjednávka hry vám umožní zahrať si beta verziu, ktorá sa uskutoční v marci.

Yoshi sa opäť dostáva do centra pozornosti (Obrázok: Nintendo)

Days Gone (26. apríla – PS4)

Ak by vám Resident Evil 2 nestačil na opravu zombie v roku 2019, Exkluzívne pre PS4 Days Gone obsahuje tony chodiacich mŕtvol, s ktorými sa dá bojovať. Táto hra s otvoreným svetom je akčným akčným survival titulom pre tretiu osobu, ktorý sa odohráva po tom, čo zombie pandémia premenila zástupy ľudí (a niektorých zvierat) na hordy nemŕtvych.

Hráči sa môžu postaviť nepriateľom zoči-voči alebo použiť stealth, aby sa vyhli alebo dostali útok na živých aj mŕtvych ľudí. Vzhľadom na to, že zombíci z Days Gone patria skôr k rýchlo sa pohybujúcim než tradičným pomalým miešačom, plíženie môže zabrániť tomu, aby vás rýchlo prevalcovali húfy darebákov.

Rage 2 (14. mája – XB1, PS4, PC)

Aj keď to možno nebol ohromujúci úspech, v aký id Software dúfal, 2010 FPS Rage bola – aspoň podľa názoru tohto skromného autora – masívne podceňovaná hra, ktorá mala veľký potenciál. Chcem povedať, ako nemôžete milovať hru, ktorá vám umožňuje používať zabijácke bumerangy? Napriek tomu, že vďaka pôsobivej grafike a zábavným bojom tlačí hardvér predchádzajúcej generácie na limity, preletel pod mnohými radarmi.

Našťastie sa id spojilo s Avalanche Studios (slávne Just Cause) pri pokračovaní, ktoré má priniesť intenzívnejšie prestrelky, automobilový boj a pestrý pohľad na post-apokalypsu.

Team Sonic Racing (21. mája – XB1, PS4, Switch, PC)

Aj keď nedosiahla závratnú výšku dlhotrvajúcej franšízy Mario Kart, pretekanie na motokárach v Sonic-fronted prinieslo v priebehu rokov solídnu zábavu. Pripravovaný vstup Team Sonic Racing od vývojárskeho tímu Sumo Digital prináša viac zamerania na kooperáciu, pričom váš pretekár je súčasťou tímu, ktorý môže zdieľať vylepšenia a spolupracovať, ak chce ochutnať sladké, sladké víťazstvo.

Total War: Three Kingdoms (23. mája – PC)

Zničte svoje ťahové RTS svrbenie s 12 hlavnými položkami v dlhotrvajúcej sérii taktických vojen. Fanúšikovia budú nadšení vidieť, ako sa séria vráti ku svojim koreňom po tom, čo sa zbavila free-to-play Total War: Arena zmiešané veci.

Crash Team Racing Nitro-Fueled (21. júna – XB1, PS4, Switch)

Ak máte radi maskotov motokárových pretekárov, zdá sa, že rok 2019 je pokrytý. Tento remake fanúšikmi obľúbeného pôvodného titulu PlayStation Crash Team Racing prináša nové vozidlo milovaného bandicoota z roku 1999 do modernej doby, podobne ako to urobil minulý rok kolega zo stajne Sony Spryo.

Trate a modely postáv dostali v roku 2019 šmrnc s novými funkciami, ako sú prispôsobiteľné motokáry a online režimy.

Znova sa pozrite na klasiku PS1

Super Mario Maker 2 (Jun TBA – Switch)

Uznávaný tvorca úrovne Super Mario dostáva pokračovanie pre Switch, ktoré pridáva celý rad nových nástrojov a funkcií, ktoré vám pomôžu vybudovať si vlastné pódiá s inštalatérom Nintendo. Toto pokračovanie pridáva prvky zo sveta Super Mario 3D k vracajúcim sa štýlom Super Mario Bros, Mario 3, Super Mario World a New Super Mario Bros U.

Shenmue 3 (27. augusta – PS4, PC)

Fanúšikovia kultovej RPG série Shenmue čakali na tretiu hru viac ako 17 rokov a Sega sa konečne dočkala. Toto pokračovanie pokračuje v príbehu hlavného hrdinu Ryo Hazukiho a v tomto pokračovaní sa vráti zmes objavovania otvoreného sveta, sociálnej simulácie a hrania rolí. Zatiaľ čo hry nikdy neboli každému po chuti, toto pokračovanie sa nepochybne stretne s radosťou pre tých, ktorí túžia po návrate do sveta Shenmue.

Phoenix Point (september TBA – XB1, PC)

Firaxis znovuobjavil ťahovú bojovú franšízu XCOM pre modernú éru s Enemy Unknown z roku 2012, ale pôvodný tvorca série Julian Gollop (a jeho štúdio Snapshot Games) sa potrápili s vlastným prebudovaním / duchovným nástupcom Phoenix Point.

Zatiaľ čo veľa z hry bude fanúšikom hier Firaxis pripadať známych, Gollop inovoval žáner, ktorý pomohol formovať pridaním nových mechaník. Hráči sa napríklad môžu zamerať na určité časti tela nepriateľa (ako napríklad VATS vo Falloute) a mimozemské bytosti, s ktorými bojujete, môžu v priebehu hry zmutovať, čo vás prinúti prispôsobiť svoju taktiku.

Borderlands 3 vám umožní cestovať za planétu Pandora (Obrázok: Prevodovka/2K hry)

Borderlands 3 (13. september – XB1, PS4, PC)

Tretia hlavná hra v sérii FPS zameranej na korisť je na ceste, pričom vývojár Gearbox sľubuje doteraz najväčšiu hru Borderlands. Bolo predstavených viac súbojov s bossmi, rôzne planéty na preskúmanie a vylepšený systém vyvažovania koristi a hráčov, vďaka čomu môžu fanúšikovia smiešne poháňaných procedurálne generovaných zbraní vidieť a robiť ešte viac.

Niekedy v tomto roku...

Bloodstained: Rituál noci (XB1, PS4, Switch, PC)

Final Fantasy VII (XB1, Switch)

Gears of War 5 (XB1, PC)

Luigi's Mansion 3 (Switch)

Man of Medan (XB1, PS4, PC)

Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order (Switch)

MediEvil (PS4)

Ori and the Will of the Wisps (XB1, PC)

Psychonauts 2 (XB1, PS4, PC, Mac)

Streets of Rage 4

The Surge 2

Wasteland 3 (XB1, PS4, PC, Mac)

The Legend of Zelda: Link's Awakening (Switch)

Wolfenstein: Youngblood

ponuky Johna lewisa na čierny piatok 2018
Najnovšie herné recenzie
Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: