Upozornenie prehliadača Google Chrome: Falošná aktualizácia môže hackerom umožniť uniesť a vyprázdniť vaše bankové účty

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Je to jeden z najpopulárnejších webových prehliadačov na svete, ale ak používate Google Chrome, uistite sa, že si dávajte pozor na akékoľvek aktualizácie.



Výskumníci z Proofpoint varovali pred novým podvodom, ktorý by mohol hackerom umožniť uniesť a vyprázdniť vaše bankové účty.



The podvod funguje pomocou falošnej aktualizačnej stránky prehliadača Google Chrome, ktorá dokáže stiahnuť napadnutý súbor a nainštalovať malvér do vášho počítača.



Je znepokojujúce, že po stiahnutí môže malvér buď ukradnúť peniaze z vašich účtov, alebo nechať hackerov uniesť a ovládať váš počítač odkiaľkoľvek na svete.

Sherrod Degrippo, výskumník zo spoločnosti Proofpoint, vysvetlil: Hoci táto technika nie je nová, stále je účinná, pretože využíva túžbu zamýšľaného príjemcu praktizovať dobrú bezpečnostnú hygienu.

„Udržiavanie aktualizácie softvéru je bežnou bezpečnostnou radou a tento aktér to využíva vo svoj prospech.



Podvod funguje pomocou falošnej aktualizačnej stránky prehliadača Google Chrome, ktorá dokáže stiahnuť napadnutý súbor a nainštalovať malvér do vášho počítača

'Tieto kampane ilustrujú, že taktiky škodlivého softvéru a hrozieb nemusia byť nové, aby dosiahli úspech, dokonca ani v dnešnom rýchlo sa meniacom prostredí hrozieb.'



Podľa Proofpointu boli doteraz v Spojenom kráľovstve, USA, Kanade a Európe terčom útokov tisíce ľudí.

Ak sa obávate falošných aktualizácií prehliadača Google Chrome, našťastie existuje jednoduchý spôsob, ako zabezpečiť, aby boli navrhované aktualizácie legitímne.

Video sa načítavaVideo nie je k dispozíciiPrehrajte kliknutím Klepnutím spustíte prehrávanie Video sa čoskoro automaticky prehrá8ZrušiťHrať teraz
Kyber ochrana

Ako skontrolovať, či je aktualizácia prehliadača Google Chrome legitímna

  1. Otvorte v počítači prehliadač Google Chrome
  2. Vpravo hore kliknite na položku Viac
  3. Ak sa čaká na aktualizáciu, ikona bude sfarbená: Zelená znamená, že aktualizácia bola vydaná pred menej ako 2 dňami, oranžová znamená, že aktualizácia bola vydaná približne pred 4 dňami a červená znamená, že aktualizácia bola vydaná najmenej pred týždňom

Ako aktualizovať Chrome

  1. Otvorte v počítači prehliadač Google Chrome
  2. Vpravo hore kliknite na položku Viac
  3. Kliknite na Aktualizovať Google Chrome. Ak toto tlačidlo nemôžete nájsť, používate najnovšiu verziu
  4. Kliknite na položku Znova spustiť
Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: