Twitter hovorí, že ak nebudete dodržiavať jeho pravidlá, vezme vám modrý kliešť

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Twitter aktualizoval svoje pravidlá týkajúce sa overených účtov, pričom si vyhradzuje právo kedykoľvek bez upozornenia odstrániť modré začiarknutie používateľov.



Twitter pozastavil proces overovania minulý týždeň, uprostred rozsiahlej kritiky jej rozhodnutia overiť účet aktivistu alt-right Jasona Kesslera.



Kessler bol hlavný organizátor bieleho nacionalistu Zjednoťte zhromaždenie pravice augusta v Charlottesville vo Virgínii, pri ktorej zahynula jedna žena po tom, čo do davu vbehlo auto.



Jeho konto na Twitteri zdobilo a modrý kliešť 8. novembra, ale tento symbol bol už odstránený spolu so symbolmi niekoľkých ďalších krajne pravicových osobností.

Jasona Kesslera musela odviesť poriadková polícia

Polícia eskortuje Jasona Kesslera, organizátora zhromaždenia „Zjednoťte pravicu“, keď ho 13. augusta 2017 hnali preč po tlačovej konferencii na radnici v Charlottesville vo Virgínii. (Obrázok: Funkcie Rex)

Hoci začiarknutie bolo pôvodne zavedené s cieľom ukázať, že účet verejného záujmu je autentický, Twitter priznal, že používatelia si tento symbol často nesprávne vysvetľujú.



„Overovanie bolo dlho vnímané ako potvrdenie. Overeným účtom sme dali vizuálnu dôležitosť služby, čo prehĺbilo toto vnímanie,“ spoločnosť tweetoval v stredu.

„Toto vnímanie sa zhoršilo, keď sme otvorili overovanie pre verejné príspevky a overovali ľudí, ktorých v žiadnom prípade nepodporujeme.



„Pracujeme na novom autentifikačnom a overovacom programe. Medzitým neprijímame žiadne verejné príspevky na overenie a zaviedli sme nové pokyny pre program.

Twitter má teraz aktualizovala svoje nové usmernenia , pričom uvádza, že odstráni overenie zo všetkých účtov, ktoré nespĺňajú jej pokyny.

Patria sem účty, ktoré propagujú nenávisť alebo sa vyhrážajú ľuďom na základe „rasy, etnickej príslušnosti, národného pôvodu, sexuálnej orientácie, pohlavia, rodovej identity, náboženskej príslušnosti, veku, postihnutia alebo choroby“.

Podporujúcim organizáciám alebo jednotlivcom, ktorí propagujú tento typ nenávisti – či už na Twitteri alebo mimo nej – tiež hrozí strata overeného statusu.

Tommy Robinson

Zakladateľ EDL Tommy Robinson stratil modrý kliešť (Obrázok: GETTY)

Zakladateľ English Defence League Tommy Robinson a americký biely nacionalista Richard Spencer sú medzi tými, ktorým boli odobraté modré kliešte.

V reakcii na jeho zrušenie overenia, pán Robinson napísal : 'Odstránili môj modrý kliešť, zatiaľ čo islamské teroristické organizácie stále majú svoje. Choď na to.“

pán Spencer napísal : „Už nie overené! Nie je v poriadku byť hrdo biely?“

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: