Tu je, koľko by stálo napájanie skutočného svetelného meča Star Wars – a niektorých ďalších sci-fi gadgetov

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Ak by ste chceli osláviť Deň hviezdnych vojen s reálny svetelný meč, museli by ste čeliť poriadnemu účtu, len aby ste udržali futuristickú zbraň v chode.



Tím British Gas oslávil 4. máj zaujímavými štatistikami o tom, koľko energie by slávna Jediská zbraň potrebovala.



Odhadujú, že prevádzka svetelného meča v skutočnom svete by stála neuveriteľných 372 libier za deň.



Aj keď poriadne svetelné meče ešte neexistujú mozgy British Gas si myslia, že na jeho napájanie by bolo potrebných 100 000 W elektriny – ekvivalent desiatich elektrických spŕch.

osobná syntetika na predaj
Bitka so svetelným mečom

'Nerozbíjaj to, tieto sú drahé!'

PRIDAJ SA K NÁM PRE:



ČÍTAJ VIAC:

Fanúšikovia Doctora Who by na tom mohli byť o niečo lepšie, keďže v porovnaní s tým by skutočný sonický skrutkovač potreboval len 2p denne, aby mohol fungovať.



Ale je to zlá správa, ak ste Trekkie - Kirkove pomôcky nie sú lacné.

Desať najlepších sci-fi fantasy pomôcok a suma, ktorú by stála ich prevádzka počas 24 hodín (Obrázok: British Gas)

Údaje pochádzajú zo správy s názvom 'Smart Fiction: The Truth Behind Sci-Fi Tech', ktorá bola vytvorená s pomocou známeho futurológa Dr. Iana Pearsona.

'S určitými starostlivými úpravami by sme mohli vytvoriť mnoho z našich obľúbených prvkov sci-fi technológie a prekvapivo by ich prevádzka nestála viac ako niektoré z našich najbežnejších domácich spotrebičov,' povedal Dr. Pearson.

abacus denná škôlka billericay

Jeho dizajn svetelného meča zahŕňa samoorganizujúce sa vločky grafénu potiahnuté elektrónovými trubicami z uhlíkových nanorúrok, aby vytvorili „rúru“ a získali jemnú žiaru.

Tieto sa organizujú do trubice a niektoré z vločiek fungujú ako reflektor pre vysokovýkonný laserový lúč, ktorý vykonáva rezanie.

'V priebehu niekoľkých nasledujúcich desaťročí by bolo možné postaviť svetelnú šabľu,' povedal.

Pre Star Wars: Sila sa prebúdza debutoval nový teaser, v ktorom sa predstaví Finn, postava Johna Boyegu, ktorá má modrý svetelný meč.

Svetelné meče: Všetci si prajeme, aby sme jeden mali

„Súčasné priemyselné laserové rezačky pracujú pri výkone 500 W až približne 6 000 W, ale svetelný meč prereže čokoľvek rýchlo, takže na udržanie štýlu Jediho by potreboval výkon aspoň 100 000 W,“ vysvetľuje správa.

Výskum uskutočnila spoločnosť British Gas s cieľom zvýšiť povedomie o tom, ako inteligentné merače môže pomôcť monitorovať spotrebu energie. Niečo, čo by Obi-Wan a rada mohli chcieť preskúmať, ak majú chuť ušetriť pár drobných .

Zdá sa, že staré zbrane sa naozaj nevyrovnajú dobrému blasteru po vašom boku.

načítavanie ankety

Najlepší sci-fi gadget?

DOTERAZ 0+ HLASOV

Svetelný mečStar Trek PhaserHoverboard z Návratu do budúcnostiDr. Who je sonický skrutkovačJet packNeviditeľný plášťTen zvláštny zlatý meč od Flasha GordonaNajčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: