Tri získajú podporu 5G vďaka novému pravidlu, ktoré by mohlo zvýšiť mobilné rýchlosti

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Tri bude môcť využívať viac spektra pre 5G , čo mu môže poskytnúť veľkú výhodu v ďalšej generácii mobilných technológií.



Spoločnosť v súčasnosti vlastní dva bloky frekvencií, ale s malým rozdielom medzi nimi. Rozhodnutie regulátora Ofcom znamená, že trom bude umožnené ich efektívne zlúčiť.



Ako Informuje 5G.co.uk , je tu malý kúsok spektra, ktorý Three v dôsledku toho stratí. Odmenou je však oveľa väčší blok spektra, ktorý môže použiť na poskytovanie služieb.



To by umožnilo spoločnosti Three poskytovať vyššiu rýchlosť zákazníkom v rušných časoch. Môže to dokonca poskytnúť spoločnosti výhodu oproti EE, Vodafone a O2, čo bude pravdepodobne kontroverzné.

Mobilný stožiar

5G si vyžaduje rozsiahle upgrady infraštruktúry mobilnej siete

Ofcom vydraží väčšiu časť spektra operátorom 5G, čo im dáva šancu posilniť svoje služby v nasledujúcich rokoch.



Three hovorí, že pred spustením 5G vynaloží 2 miliardy libier na infraštruktúru. Spoločnosť tvrdí, že jej infraštruktúra a výdavky budú znamenať, že 5G môže ponúknuť alternatívu k širokopásmovej pevnej linke.

To sa líši od EE vlastneného spoločnosťou BT, ktorá tvrdí, že tradičné optické a medené linky budú ešte nejaký čas poskytovať domáce širokopásmové pripojenie. Je však pravdepodobné, že uvidíme zariadenia, ktoré sa môžu pripojiť k obom typom sietí a vidiecke oblasti môžu tiež ťažiť z 5G.



Inovácie 5G, ako je delenie siete, znamenajú, že operátori môžu venovať šírku pásma konkrétnym úlohám. To by znamenalo, že niektorí zákazníci by si mohli kúpiť vyhradenú šírku pásma v sieti.

Video sa načítavaVideo je nedostupnéPrehrajte kliknutím Klepnutím spustíte prehrávanie Video sa čoskoro automaticky prehrá8ZrušiťHrať teraz

Okrem toho 5G ponúka podporu pre oveľa viac zariadení ako 4G. To môže pomôcť zabrániť tomu, aby zákazníci mali problémy s prístupom k službám v rušných oblastiach.

Three hovorí, že bude schopný spustiť 5G v roku 2019.

5G
Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: