Príčina smrti Trance DJ Roberta Milesa: Tajný boj s rakovinou detského producenta

3:00

Váš Horoskop Na Zajtra

Trance DJ a producent Robert Miles zomrel vo veku 47 rokov po boji s rakovinou, potvrdili v stredu popoludní.



Hviezda švajčiarskeho pôvodu, ktorá sa najviac preslávila hitom Children z 90. rokov, zomrela po niekoľkomesačnom „odvážnom boji“ s touto chorobou, uviedla jeho online rozhlasová stanica.



'Robert zomrel pokojne minulú noc po odvážnom boji s metastázujúcou rakovinou štádia 4 za posledných 9 mesiacov,' uviedla baleárska rozhlasová stanica Open Lab vo vyhlásení.



„Počas toho bol silný, odhodlaný, neuveriteľne statočný a robil všetko, čo mohol, aby bojoval s touto hroznou chorobou. Robert bol viac než len umelec, bol priekopníkom, tvorcom, inšpiráciou, synom, otcom, naším priateľom. '

Robertov priateľ Joe T Vanelli vzdal hold svojmu kamarátovi slovami: „Tragická správa o smrti veľmi talentovaného umelca našej doby vo mne vyvoláva nedôveru a rozrušenie.

'Budú mi chýbať bitky, bitky, kritika, súdy, ale najmä tvoj talent nájsť zvuky a melódie, ktoré nemajú obdobu.'



Miles, skutočným menom Robert Concina, dosiahol prvé miesto v šiestich krajinách so svojou ikonickou podlahovou výplňou a potom prešiel k experimentálnejším zvukom; prípadne nastavenie Open Lab.

Trance DJ a producent Robert Miles zomrel vo veku 47 rokov (Obrázok: djrobertmiles/Twitter)



O jeho smrti ako prvý informoval DJ Mag Italia, ktorý vysvetlil, že Robert zomrel na zatiaľ neznámu chorobu.

najlepšie lacné smartfóny 2017 vo Veľkej Británii

'Tragická správa o smrti veľmi talentovaného umelca našej doby vo mne vyvoláva nedôveru a rozrušenie,' povedal jeho dlhoročný priateľ Joe T Vannelli.

Budú mi chýbať bitky, bitky, kritika, súdy, ale najmä tvoj talent nájsť zvuky a melódie, ktoré nemajú obdobu.“

Miles, skutočným menom Robert Concina, sa stal hitom číslo jeden v šiestich krajinách so svojou ikonickou podlahovou výplňou a potom prešiel k experimentálnejším zvukom. (Obrázok: Bez názvu)

Množstvo jeho kolegov dídžejov využilo sociálne médiá, keď sa táto správa objavila, aby vyjadrili svoj šok a smútok z tejto správy.

959 znamená anjelské číslo

Legendárny housový DJ Pete Tong na svojom Twitteri napísal: 'Je smutné počuť, ako Robert Miles prechádza r.i.p., ďakujem za hudbu #deconstruction#classichouse.'

Ďalšia ikona elektronickej scény 90. rokov, Darude, napísala: „#RIP Robert Miles. Ďakujem za inšpiráciu, smer a odvahu!“

Armin Can Buuren na Twitteri napísal: 'Skutočne šokovaný, keď som počul správu o úmrtí Roberta Milesa... R.I.P.'

Miles sa narodil v roku 1969 vo švajčiarskom meste Fleurier, hoci jeho rodina sa presťahovala do Talianska, keď bol mladý.

DJ, ktorý vyrastal v malom mestečku Fagagna neďaleko Benátok, údajne objavil svoju lásku k hudbe prostredníctvom rodinného klavíra a páru gramofónov.

V roku 1995 si získal medzinárodnú slávu vďaka úspešnému singlu Children, prvý DJov album Dreamland (1996) bol tiež hitom.

Dreamland z roku 1996 sa dostal do Top 10 v siedmich krajinách – vo Švajčiarsku a Nemecku sa umiestnil na druhom mieste

Jeho posledná ponuka štúdia bola T1rt3en z roku 2011


Pôvodne sa venoval kariére v elektronickom inžinierstve, ale toto opustil a v 17 rokoch opustil školu, pričom sa venoval DJingu; založenie pirátskej rozhlasovej stanice a zároveň obracia ruku na živé vystúpenia.

megan celebrity chodia na rande

O niekoľko rokov neskôr sa dostal do povedomia verejnosti s vydaním Children, jeho vydaním z roku 1995, ktoré bolo hitom po celom svete a stalo sa číslom 1 v šiestich krajinách.

Počas svojej kariéry vydal šesť štúdiových albumov a Robertov najväčší komerčný hit bol Dreamland z roku 1996, ktorý sa dostal do Top 10 v siedmich krajinách – umiestnil sa na druhom mieste vo Švajčiarsku a Nemecku a na treťom mieste na Novom Zélande.

Deti videli, ako Robert preberá cenu pre najlepšieho medzinárodného mužského nováčika na BRIT Awards 1997, zatiaľ čo jeho skladba Trance Shapes sa objavila na soundtracku k filmu The Bourne Identity z roku 2002. (Obrázok: PA)

DJ sa otočil chrbtom k žiare reflektorov a sústredil sa na založenie OpenLab Radio na Ibize, ktoré spustil v roku 2013. (Obrázok: Všetky akcie)

Deti videli Roberta preberať cenu pre najlepšieho medzinárodného mužského nováčika na BRITs v roku 1997, pričom vo filmovom svete mal úspech aj so svojou skladbou Trance Shapes, ktorá sa objavila na soundtracku k filmu The Bourne Identity z roku 2002.

Podľa Mix Mag DJ sa otočil chrbtom k žiare reflektorov a sústredil sa na zriadenie OpenLab Radio na Ibize, ktoré spustil v roku 2013.

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: