Toyota vyvíja samoriadiaci MOON ROVER pre prvú japonskú lunárnu misiu s ľudskou posádkou

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Japonská automobilka Toyota predstavila svoje prvé vesmírne vozidlo – šesťkolesový elektrický mesačný rover poháňaný batériami s palivovými článkami.



Lunárny rover, vyvinutý v spolupráci s japonskou vesmírnou agentúrou JAXA, je veľký asi ako dva malé autobusy a má priestor v kabíne 13 metrov štvorcových.



Je schopný pohodlne ubytovať dvoch ľudí, v prípade núdze až štyroch.



Kabína je pretlaková, takže astronauti v nej budú môcť cestovať bez skafandra.

prečo sú deti michaela jacksona biele

(Obrázok: Toyota)

„Pretlakové vozidlá s ľudskou posádkou budú dôležitým prvkom na podporu ľudského prieskumu Mesiaca, ktorý sa podľa našich predstáv uskutoční v 30. rokoch 20. storočia,“ povedal viceprezident JAXA Koichi Wakata.



Toyota tvrdí, že mesačný rover je schopný naraz prejsť viac ako 10 000 km mesačného povrchu, a to „aj s obmedzeným množstvom energie, ktorú je možné dopraviť na Mesiac“.

Keďže batérie palivových článkov sú poháňané vodíkom, existuje možnosť, že by sa mohli dobíjať na mesačnom povrchu ak sa nájde voda .



(Obrázok: Toyota)

(Obrázok: Toyota)

cameron king carol vorderman

Podľa Toyoty ho môže buď riadiť palubný astronaut, ovládať ho na diaľku, alebo riadiť sám autonómne.

'Lunárna gravitácia je jedna šestina gravitácie na Zemi,' povedal pán Wakata na sympóziu v Tokiu.

povodňová mapa zmeny klímy uk

„Mesiac má zložitý terén s krátermi, útesmi a kopcami. Okrem toho je vystavený žiareniu a teplotným podmienkam, ktoré sú oveľa drsnejšie ako na Zemi, ako aj prostrediu s ultra vysokým vákuom.

(Obrázok: Toyota)

(Obrázok: Toyota)

„Pre široký ľudský prieskum Mesiaca je nutnosťou pretlakový rover, ktorý dokáže v takomto prostredí prejsť viac ako 10 000 km.

„Koncept „vesmírnej mobility“ Toyota spĺňa takéto požiadavky misie.“

aký kanál je liverpool vs barcelona

Zatiaľ čo lunárny rover ešte nie je pripravený na spustenie, spoločnosť JAXA uviedla, že pomohla identifikovať technologické problémy, ktoré je potrebné vyriešiť.

Vesmírna agentúra plánuje vypustiť bezpilotnú mesačnú sondu v roku 2021, po ktorej bude nasledovať lunárna expedícia s ľudskou posádkou v roku 2029.

Vesmírne novinky

Japonsko sa nemôže pochváliť dlhou históriou vesmírnych inovácií, ale vláda je odhodlaná dohnať stratený čas.

Minulý mesiac japonská kozmická loď Hayabusa-2 úspešne pristál na asteroide známy ako Ryugu, asi 170 miliónov míľ od Zeme.

To neskôr vystrelil „guľku“ do skalnatého povrchu Ryugu , v rámci misie na zber materiálu, ktorý by mohol poskytnúť stopy o pôvode Slnečnej sústavy.

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: