Jadro veci: Neuveriteľné obrázky v ľudskom srdci

Správy

Váš Horoskop Na Zajtra

Vyzerá to ako veľkolepý ohňostroj hodný olympijských hier, so živými červenými, zelenými a modrými svetlami, ktoré rozžiaria tmu.



Ale tento ocenený obrázok v skutočnosti ukazuje srdcové bunky bijúce v Petriho miske, ako by to bolo v ľudskom tele.



Britská nadácia pre srdce vyzvala vedcov, ktorých financuje, aby predložili obrázky a videá nasnímané bijúcimi srdcami počas ich špičkovej práce.



Výsledky boli ohromujúce, rôzne obrázky ukazovali úchvatnú krásu vnútorného fungovania našich sŕdc.

Liverpool zápas dnes v televízii

Jedna z porotcov, anatómka, spisovateľka a hlásateľka, profesorka Alice Robertsová, povedala: Úroveň príspevkov bola vynikajúca a je fascinujúce vidieť, ako vizuálne médiá, ako sú tieto, pomáhajú vedcom pochopiť štruktúru a funkciu tela a oznámiť to pacientov.

Profesor Peter Weissberg, riaditeľ medicíny na BHF, dodal: Tieto obrázky a videá nám umožňujú obdivovať zložitosť a zložitosť buniek a molekúl, ktoré sa spájajú, aby naše srdce a krvný obeh fungovali, ako aj oceniť mimoriadne rôznorodú a vzrušujúcu prácu. vykonávané v laboratóriách financovaných BHF.



„Naši vedci neúnavne pracujú na tom, aby pochopili viac o srdci, aby pomohli pacientom so srdcovým ochorením, a ako ukazujú tieto obrázky, vytvorili počas toho niekoľko krásnych obrázkov.

Ktorý obrázok je tvoj obľúbený?



Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: