Širokopásmové pripojenie Sky a TalkTalk v južnom Londýne po tom, čo RATS prežúvajú káble

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Zákazníci širokopásmového pripojenia Sky a TalkTalk v častiach Londýna sa cez noc ocitli bez prístupu na internet, keď potkany prehrýzli optické káble používané na poskytovanie služieb.



Sky dnes ráno kontaktovala zákazníkov v južnom Londýne a uviedla, že „rozsiahle škody“ spôsobili „hlodavce prehrýzajúce káble“.



Dodal, že „oprava trvá dlhšie, ako by sme chceli“, pričom sa odhaduje, že služba bude obnovená do „obeda“.



TalkTalk tiež hlásil stratu služieb v Balhame, Battersea, Streatham, Tooting a Vauxhall, pričom obvinil „poškodenú kabeláž Virgin Media v okolí“.

Sky aj TalkTalk využívajú optickú sieť Virgin Media na poskytovanie širokopásmových služieb zákazníkom v južnom Londýne. Virgin Media sa zatiaľ k incidentu nevyjadrila.

Podľa webovej stránky DownDetector , ktorá sleduje veľké výpadky siete, sa problémy začali včera večer medzi 21:00 a 22:00.



Mnoho zákazníkov Sky využilo sociálne siete, aby vyjadrili svoju frustráciu z výpadku:

Napriek potvrdeniu problému na Twitteri Sky's stránka stavu služby v súčasnosti uvádza, že v žiadnej zo služieb Sky nie sú „žiadne známe problémy“.



dobre platená práca bez kvalifikácie uk

Hovorca Sky pre povedal, že výpadok bol dôsledkom poškodenia hlodavcami, ktoré spôsobilo fyzické prerušenie vlákien, čo spôsobilo výpadok širokopásmových a volacích služieb 10. augusta o 21:25.

Inžinieri boli na mieste o 23:00, aby problém vyriešili, a kompletný servis bol opäť spustený a plne funkčný do 10:00 11. augusta.

'Ďakujeme všetkým za trpezlivosť, kým sa problém vyriešil,' uviedol hovorca.

TalkTalk sa tiež ospravedlnil za nepríjemnosti a uviedol, že spolupracuje s miestnymi inžiniermi na čo najskoršom obnovení služby.

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: