Skutočný rozsah nelegálneho živého vysielania okolo Joshua verzus Parker ODHADENÝ, keď AJovo víťazstvo v boxe tiahne v tisícoch

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Taktické víťazstvo Anthonyho Joshuu nad Josephom Parkerom prilákalo minulú sobotu večer masívne celosvetové publikum.



Zápas bol oficiálne vysielaný cez Sky Sports Box Office tu vo Veľkej Británii za jednorazovú cenu 19,95 £ a cez Showtime v USA.



Ale napriek varovaniam polície a autorského úradu sa mnohí ľudia stále rozhodli sledovať zápas ťažkej váhy prostredníctvom nelegálneho streamu.



Niektoré boli uverejnené na známych stránkach sociálnych médií, ako je Facebook, zatiaľ čo iné boli odoslané prostredníctvom poskytovateľov streamovania, ako je Kodi.

Teraz sa začali objavovať čísla, ktoré ukazujú rozsah nelegálneho streamovania.

(Obrázok: REUTERS)



Firma Irdeto pre kybernetickú bezpečnosť uviedla, že odhalila 339 nelegálnych streamov boja.

Z tohto počtu bolo 207 distribuovaných prostredníctvom platforiem sociálnych médií ako Facebook, Twitch, YouTube a Periscope. Spoločnosť uvádza, že len tieto streamy dosiahli 225 804 divákov.



Vysokoprofilové živé športové udalosti, ako je táto, sú hlavnými cieľmi zločincov, ktorí chcú profitovať z nelegálnych streamov, povedal Rory O’Connor, senior viceprezident služieb kybernetickej bezpečnosti, Irdeto.

„Sledovaním nelegálnych streamov, vedome alebo nevedome, môžu prísť o dôležité športové momenty a vystavujú svoje zariadenia, údaje a rodiny rizikám počítačovej kriminality, nevhodnému obsahu a iným hrozbám.“

Doplnky Kodi

(Obrázok: Getty)

Okrem nelegálnych streamov distribuovaných na sociálnych médiách Irdeto tvrdí, že našiel ďalších 71 pirátskych streamov pomocou doplnkov pre službu streamovania obsahu Kodi.

Hoci Kodi nie je nezákonné, stalo sa obľúbenou destináciou pre každého, kto hľadá materiál chránený autorskými právami, pretože sa jednoducho používa.

Irdeto tiež uviedol, že za jediný deň v týždni, ktorý predchádzal bitke, bolo 180 reklám na streamovacie zariadenia zobrazujúce súboj Joshua proti Parkerovi.

„Ľudia, ktorí uvažujú o nelegálnom zdieľaní takýchto udalostí, by si mali byť vedomí toho, že v dôsledku toho môžu čeliť obvineniam alebo právnemu konaniu,“ dodal Rory O'Connor.

Ako je to v porovnaní s LEGÁLNYM sledovaním?

Joshua prekonal tých pár chvíľ obáv (Obrázok: Getty Images Europe)

Zápas z minulého víkendu na Principality Stadium prevyšuje 7 000 streamov, ktoré údajne ukazovali súboj Floyda Mayweathera a Conora McGregora v auguste. Podľa odhadov mohlo tie prúdy vidieť až 130 miliónov ľudí.

Napriek tomu sú čísla pre Joshuu proti Parkerovi stále značné a porovnateľné s legálnymi spôsobmi sledovania zápasu.

Spoločnosť NEWSAM Tech požiadala Sky Sports o oficiálne čísla a tento článok aktualizuje, keď sa o tom dozvieme, ale v USA podľa boxingscene.com 379 000 sledovalo zápas naživo na Showtime.

Ďalších 430 000 sledovalo záznam neskôr v priebehu dňa, podľa hodnotenia zverejneného v utorok spoločnosťou Nielsen Media Research.

Koľko ľudí sleduje nelegálny obsah?

Podľa výskumu, ktorý si objednal Úrad pre duševné vlastníctvo, je v súčasnosti asi 7 miliónov Britov vinných z online pirátstva, pričom 13 % z nich používa upravený set-top box na streamovanie materiálu chráneného autorskými právami.

Súboj Anthonyho Joshuu je len jednou z mnohých významných športových udalostí každý rok, ale nenechajte sa svojou horlivosťou naladiť, aby ste spáchali trestný čin,“ povedal detektív inšpektor Nick Court z londýnskej polície City Crime Crime Crime Unit.

Používaním nelegálnych streamovacích stránok sa môžete vystaviť niekoľkým rizikám; niektoré set-top boxy neprechádzajú prísnym elektrickým testovaním, a preto sú vystavené riziku požiaru alebo úrazu elektrickým prúdom. Použitím legitímnych poskytovateľov sa týmto rizikám dá ľahko vyhnúť. Sledujte to naživo, sledujte to legálne.

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: