Recenzia: Najnovší grafický tablet Wacom sa vracia k rysovacej doske

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Chcete kresliť ako profesionál alebo vytvárať nádherné digitálne obrázky, prípadne posilniť svoje retušovacie schopnosti?



Skúšam nový grafický tablet Wacom Intuos. Najprv však grafický tablet, zariadenie na kreslenie alebo pero, ktoré vám umožní kresliť priamo do počítača, nahradí vstup myši doskou a perom, ktoré dokáže zachytiť vaše pohyby, ťahy a tlak.



Tento typ vstupu je nielen prirodzenejší pre digitálnych umelcov, ale môže skutočne pridať extra rýchlosť a presnosť vašej práce. Dá sa použiť na kreslenie, maľovanie, navrhovanie, 3D sochárstvo, úpravu fotografií, poznámky a anotácie.



(Obrázok: Wacom)

Dizajn

V minulosti som používal niekoľko tabletov Wacom, ale zdá sa, že tablet prepracovali, aby zefektívnili jeho vzhľad a dojem. Prvá vec, ktorá ma upútala, je celková kvalita zostavenia; hladký matný povrch tabletu pôsobí hodvábne a priam prosí o dotyk.

Rám alebo oblasť okrajov bola výrazne zoštíhlená, čo dodáva zariadeniu kompaktnejší a prenosnejší pocit.



36 význam anjelského čísla

Neexistuje žiadna batéria alebo zásobník na kľúč ako predchádzajúce iterácie.

Horná časť tabletu má mierne odsadenie pre štyri prispôsobiteľné tlačidlá alebo expresné klávesy a tlačidlo zapnutia/vypnutia v strede, vďaka čomu je tablet symetrický a tiež sa ľahko používa, ak ste pravák alebo ľavák.



Zariadenie sa dodáva v dvoch farbách: čierna alebo čierna s pistáciovou, ak chcete pridať šmrnc alebo farbu. Tablet je dostupný v dvoch veľkostiach: malý s rozmermi 20 x 16 cm a stredný 26,4 x 20 cm.

V minulosti som používal veľké a malé modely a na túto recenziu som použil médium, ktoré sa mi zdalo ako dobré vyváženie alebo prenosnosť a praktickosť.

K dispozícii je tiež dodatočná možnosť verzií kompatibilných s Bluetooth, za príplatok. A aj keď som možno zvyčajne neprešiel na verziu Bluetooth, pretože káble ma normálne neobťažujú, možnosť ľahko nastaviť, presunúť a zdvihnúť tablet z cesty bola skutočne užitočná. Pero ani tablet nevyžadujú batérie.

Dizajn je elegantný a efektívny. (Obrázok: Wacom)

Pracovná oblasť je jasne označená bodkami, čo vám umožňuje byť presní. Výnimočná citlivosť tabliet umožňuje nástrojom kefky reagovať na vašu rýchlosť a tlak, čím získate lepšie výsledky ako kedykoľvek predtým.

Pero

Pero tiež dostalo niekoľko jemných aktualizácií. Je o niečo menší, tenší, ľahší a ľahšie sa drží ako predchádzajúce modely, a tiež pôsobí pevnejšie s menším počtom tlačidiel alebo častí, ktoré vo vnútri drnčia. Náhradné hroty sú súčasťou pera, ale v závislosti od vášho používania by ste ich nemali musieť vymieňať príliš často.

Pero má dve prispôsobiteľné funkcie, ale na rozdiel od predchádzajúcich modelov nemá žiadne tlačidlo na gumu, čo nie je veľký problém, ale ak ste ho používali v minulosti, môže si naň zvyknúť.

Krásne sprievodné pero. (Obrázok: Wacom)

polly james radio x

Pero a tablet sa teraz môžu pochváliť až 4K úrovňami tlaku pera, čo je obrovský skok v porovnaní s predchádzajúcimi modelmi.

Funkčnosť

Dotyková funkcia, ktorá bola súčasťou predchádzajúcich modelov, bola v tomto modeli odstránená, a hoci niektorí môžu byť z toho mierne sklamaní, väčšina digitálnych umelcov, s ktorými som hovoril, toto rozhodnutie chváli, pretože väčšinu času bola vypnutá, aby sa umožnilo lepšie ovládanie.

Ak ste nováčikom v oblasti grafických tabletov a nemáte balíky peňazí, ktoré by ste mohli minúť za profesionálny štandardný softvér, ako je Adobe Creative Suite, Wacom bol taký láskavý, že pribalil zariadenie k bezplatnému softvéru: Corel painter Essentials 6, Clip Studio paint Pro a Corel Aftershot 3. Je to skvelý nápad pre začiatočníkov, a zatiaľ čo pokročilejší používatelia už uprednostňujú softvér na úpravu, programy sú voliteľné a nie sú potrebné na používanie tabletu.

Testoval som Intuos na Windows 7, 10 a Mac OS 10.11.6, ale funguje od El Capitan a vyššie. Tiež som použil Adobe Photoshop CS 5 a 6, spolu s Lightroom 4 a Indesign CS6.

Umelecké dielo? (Obrázok: Wacom)

Verdikt

Skvele vyzerajúci praktický tablet vhodný pre profesionálnych aj amatérskych digitálnych umelcov.

Wacom skutočne vyvinul dizajn tabletu, vďaka čomu je výkonnejší a presnejší ako kedykoľvek predtým. Kompaktný a neuveriteľne prenosný, ale citlivý a presný. Aj keď sú na trhu lacnejšie tablety, New Intuos pomáha upevniť reputáciu Wacomu, vďaka čomu sa tablety zdokonalili na úroveň brilantnosti a jednoduchosti používania.

Stredný model Bluetooth 176 £

Malý model bez Bluetooth 69,99 GBP

Položku na nákup si môžete pozrieť tu .

Wacom Intuos alebo CTL-6100WL je teraz vonku.

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: