Dead or School recenzia: Sublime hack and slash horor konečne prichádza do Veľkej Británie

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Dead or School je nezávislá akčná plošinovka vytvorená štúdiom Nanafushi, pôvodne vytvorená pre PC v Japonsku.



Úspech na Steame viedol k tomu, že porty boli vydané iba na PS4 a Nintendo Switch v Japonsku, ale teraz Marvelous Europe prináša dobrodružstvo do Veľkej Británie a USA.



Dead or School sa odohráva v dystopickej budúcnosti, kde bola časť ľudí infikovaná neznámym vírusom, ktorý z nich urobil násilných mutantov.



Zostávajúci ľudia bojujú o prežitie s týmito monštrami vo vojne, ktorá trvala tri roky.

Po tom, čo sa mu nepodarilo poraziť mutantov, sa posledných pár ľudí vzdá života na povrchu a uchýli sa do tokijského metra.

Dead or School má klasický nádych



O 78 rokov neskôr sa hlavná hrdinka Hisako od svojej babičky dopočuje o škole a povrchovom svete, čím sa začína jej dobrodružstvo vidieť povrchový svet a nájsť školu.

Dead or School je akčná plošinovka s RPG prvkami veľmi pripomínajúcimi klasiku hry ako Mega Man, Castlevania a Metroid.



Hráči prevezmú kontrolu nad Hisako a preskúmajú 2D plošinovku na 3D vykreslenom rozložení, prechádzajúcu tokijským metrom, kde každá hlavná stanica predstavuje úroveň v hre.

Hra sa odohráva v 2D s 3D grafikou

Dead or School nevyzerá úžasne a mohlo to urobiť s faceliftom pre porty PS4 a Switch.

Ale vzhľadom na hĺbku prvkov RPG a to, čo dosiahol malý tím v štúdiu Nanafushi, je bezpečné povedať, že grafika s dátumom vzhľadu sa stane dodatočným nápadom.

Tieto úrovne sa môžu zdať ako návrat k hrám Metroid, najmä keď sa pozriete na mapu, sú však veľmi lineárne a priamočiare, pričom na dokončenie úrovní nie je potrebné veľké množstvo prieskumu.

Ak však hráči zídu z hlavnej cesty, budú odmenení nájdením dôležitých predmetov a záchranou utečencov, ktorí prichádzajú s obrovskými výhodami.

Hráči si nebudú môcť obnoviť zdravie ani zbrane, kým nedosiahnu bod uloženia, takže je dôležité zapamätať si, kde sa nachádzajú.

sexuálna scéna meghan markle

Riadenie zdravia je dôležité pre prežitie

Zbrane na boj zblízka majú hodnotenie odolnosti a budú menej výkonné, ak nebudú obnovené.

Všetky tieto funkcie pomáhajú vytvárať napätú atmosféru v rámci úrovní a nútia hráčov plánovať dopredu a byť kreatívni pri vykonávaní každej úrovne.

Boj je miesto, kde žiari Dead or School, ovládacie prvky sú plynulé pre rýchlu hru, pretože hráči prejdú z boja zblízka na streľbu na veľké vzdialenosti. Zvládnutie úskoku bude rozhodujúce pri stretnutí s nepriateľmi, najmä ako dokonalý úskok, ktorý spomalí čas a umožní vám vytvárať obrovské kombá.

Hisako sa môže naučiť nové pohyby zo stromu schopností rozširovaním bodov schopností, ktoré získava z zvyšovania úrovne, čiastkových úloh a bitiek na simulátore šéfov.

Každý nový pohyb, ktorý Hisako pridá do svojho arzenálu, robí boj menej opakovaným, pretože hráči sa budú baviť miešaním pohybov a hľadaním nových komb na hackovanie nepriateľov.

Hisako dostane na výber tri zbrane – zbraň na blízko, guľomet a výbušnú odpaľovaciu zbraň, z ktorých každá umožňuje rôzne herné štýly.

Hráči budú nútení ovládať všetky typy zbraní, pretože každá má obmedzovač a nedá sa používať navždy.

Zbrane na boj zblízka majú hodnotenie odolnosti a stratia silu, zbrani sa minie munícia a každá zbraň spotrebuje iné množstvo Hisakovej výdrže.

Je tu niekoľko hlbokých prvkov RPG

Aspoň takto budú hráči nútení skúšať rôzne kombinácie zbraní, čo je dobré, keďže Dead or School má obrovské množstvo, vaša obľúbená zbraň sa bude stále meniť.

V priebehu hry budú hráči získavať nové zbrane zo súbojov s bossmi a iných postáv.

Prispôsobenie a vylepšovanie zbraní je veľmi zložité; existuje toľko druhov efektov a zmien stavu, ktoré na ne možno použiť pomocou materiálov, ktoré nájdete po ceste.

Najnovšie herné recenzie

Dead or School trpí opakovanosťou a nevýraznými nepriateľmi, ktorí uberajú z vysokooktánového zážitku.

Aj keď existuje viacero druhov nepriateľov, ktorí môžu útočiť v hordách, nie je dostatočná hĺbka obtiažnosti na to, aby vyzvala hardcore hráčov.

Našťastie bitky s bossmi ponúkajú hráčom viac kúskov a variácií, aby mohli využiť všetky zručnosti, ktoré sa naučili počas hry.

Verdikt

Dead or School prevyšuje v poskytovaní rýchleho hack and slash dobrodružstva, ktoré hráčov pohltí.

Mimo hlavného príbehu je dostatok dodatočného obsahu na to, aby hralo perfekcionistov, kým nedokončia hru na 100 %.

selena gomez niall horan

Prispôsobenie zbraní a strom zručností sú dostatočné na to, aby hráči chceli znova navštíviť úrovne a vyskúšať rôzne kombinácie.

Avšak Dead or School trpí opakujúcimi sa a nudnými nepriateľmi, aj keď útočia v hordách, nepredstavujú veľkú hrozbu.

Dead or School je teraz k dispozícii na PS4 a Switch za 27,99 £

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: