Recenzia Logitech Streamcam: Vynikajúci nástroj pre tvorcov obsahu alebo kohokoľvek, kto komunikuje online

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Vzhľadom na prebiehajúcu krízu COVID-19 je dôležitejšie ako kedykoľvek predtým zostať v kontakte s blízkymi a priateľmi. Videorozhovor nahradil všetky moje ľudské interakcie, a preto sa slušná webová kamera stala absolútnou nevyhnutnosťou.



Prípadne, ak máte chuť na streamovanie obsahu a možno aj na získanie celosvetového publika, Logitech Streamcam je pre vás. Či už ste maskér, hudobník alebo hráč, Logitech Streamcam je solídna voľba. Kto vie, že by ste sa mohli stať ďalším Pewdiepie alebo Ninja?



Webkamery boli niečo, o čom som roky nepremýšľal, pretože funkčné fotoaparáty sa stali všadeprítomnými v moderných telefónoch, tabletoch a notebookoch. Ak však chcete vytvárať videoobsah, sú základným nástrojom a kamera Logitech Streamcam je jedným z najlepších, ak nemáte prístup k špičkovému digitálnemu fotoaparátu SLR a bola navrhnutá špeciálne s ohľadom na tvorcov obsahu. .



Videokamera Streamcam je malá diskrétna a pekne sedí na vašom počítači alebo kdekoľvek, kde sa ju rozhodnete namontovať, poskytuje vám veľa možností a montážne konzoly sú prekvapivo stabilné.

Zariadenie sa dodáva v dvoch farbách, bielej a grafitovej čiernej. Meria 66 mm x 58 mm x 48 mm a váži iba 150 g, vďaka čomu je vhodný do profesionálneho prostredia a zároveň je dostatočne malý a subtílny, aby nebol zrejmý ani rušivý.

Webová kamera má jednoduchý dizajn

Webová kamera má jednoduchý dizajn (Obrázok: James Ide)



reštaurácie, ktoré sa zúčastňujú na 50 zľavách

Streamcam má jednoduchý, elegantný a minimalistický dizajn bez okázalých svetiel, číselníkov alebo ovládacích prvkov na zariadení. Obsahuje jedno stlmené LED svetlo, ktoré vás upozorní, že je zapnuté. Aj keď nemôžem povedať, že to priťahuje pozornosť, som však veľmi vďačný, že to nevyzerá ako obrovská očná guľa, ktorá sa na mňa pozerá cez môj monitor, ako niektoré z predchádzajúcich webových kamier, ktoré som vlastnil.

Streamcam vám dáva možnosť nahrávania v plnom rozlíšení 1920 x 1080 HD, ako aj 720 x 1280 a 360p x 640. Tieto možnosti naozaj oceníte, ak máte pomalý internet alebo len máte stretnutia, ktoré nemusia mať dokonalú kvalitu. .



Záznam je ostrý a vyzerá skôr ako to, čo by som očakával od základnej zrkadlovky, a nie od webovej kamery.

Snímková frekvencia sa pohybuje od plynulých 60 snímok za sekundu až po 24 snímok za sekundu.

K dispozícii je voliteľná stabilizácia obrazu, ktorú je pekné mať, ale nie je v skutočnosti potrebná, pretože môj počítač sa počas nahrávania nepohybuje, ale ak filmujete na menej stabilnom notebooku alebo keď ste vonku, je to skvelá funkcia. .

Zvuk je celkom základný s mikrofónom, ktorý poskytuje mono a stereo možnosti a bude fungovať v núdzi. Vážni streameri by však chceli investovať do samostatného mikrofónu.

Fotoaparát je tiež možné otáčať a nahrávať tak na výšku, ako aj na šírku

Fotoaparát je tiež možné otáčať a nahrávať tak na výšku, ako aj na šírku (Obrázok: James Ide)

Nastavenie bolo po stiahnutí softvéru Logitech Capture celkom jednoduché. Fotoaparát fungoval bez softvéru, ale softvér na snímanie skutočne pridáva možnosti.

Softvér Logitech Capture od Streamcam sa dodáva s množstvom užitočných nástrojov, z ktorých niektoré sú pre streamerov neoceniteľné, ale skutočne pomohli s produktivitou doma.

Bol som naozaj ohromený množstvom možností a rozložení pre moje zábery. Softvér dokáže snímať z viacerých zdrojov súčasne, ak máte viacero kamier alebo chcete, aby sa na pozadí prehrávali zábery z hry, alebo ak chcete len zdieľať svoju obrazovku pri práci. Vďaka tomu bolo skvelé na pracovné stretnutia, ale ešte lepšie na predvádzanie mojich herných schopností priateľom.

Ovládacie prvky softvérového štúdia vám umožňujú skutočne prispôsobiť rozloženie. Existujú možnosti na vyladenie farieb, ostrosti a kontrastu, ale softvér ponúka aj možnosť aplikovať filtre, pridávať rámčeky, pridávať vodoznaky alebo prekrývať textom všetko, čo by ctižiadostivý streamer potreboval.

Jedným z najlepších zahrnutých nastavení bola možnosť chromatického kľúča na nahradenie môjho pozadia, čo bolo veľmi zábavné.

Môžete uložiť až 6 rôznych vlastných predvolieb pre rôzne platformy alebo pre rôzne typy streamov.

Streamcam bola rýchla a pohotová, aj keď som hral

Streamcam bola rýchla a pohotová, aj keď som hral (Obrázok: James Ide)

Inteligentné automatické zaostrovanie a expozícia boli veľmi presné. Využitie sledovania AI, ktoré síce nie je okamžité, ale je spoľahlivé. Automatické snímanie je celkom presné a znamená, že sa nemusíte neustále starať o umiestnenie kamery a či sa počas nahrávania veľa hýbete, aj keď mi chvíľu trvalo, kým som si zvykol na to, že kamera sleduje moje pohyby v reálnom čase. čas.

Clona objektívu fotoaparátu je f2,0, čo je veľmi užitočné pri slabom osvetlení, ako je spálňa alebo keď ste osvetlení iba žiarou obrazovky.

Fotoaparát môžete otáčať a nahrávať vo vertikálnom režime. Video sa tak dostane do formátu 9:16, ktorý funguje lepšie na mobilných zariadeniach a na Instagrame, ak si chcete zachovať tento mobilný vzhľad.

Softvér je kompatibilný s Twitch a Youtube, čo umožňuje streamerovi veľmi jednoducho vysielať živé zábery priamo na tieto platformy.



Kamera je kompatibilná aj so softvérom Streamlab od Twitch, len je škoda, že softvér Logitech Capture nedokáže streamovať priamo do týchto formátov.

V zariadení sa používa USB-C, čo môže spôsobiť problém, ak nemáte nový počítač alebo nemáte adaptér, pretože ten nie je súčasťou fotoaparátu. Kábel je tiež pripojený ku kamere a v prípade poškodenia ho nemožno vymeniť. Dĺžka kábla môže tiež spôsobiť problém, pretože je dlhý 5 stôp, čo bolo väčšinou v poriadku, ale keď som pripojil fotoaparát k statívu, bol trochu príliš krátky.

Prekvapilo ma, že v tomto svete dbajúcom na súkromie nebola súčasťou ani zabudovaná žiadna krytka objektívu alebo posúvač, takže som paranoidný, ak som nechal fotoaparát zapojený.

Aj keď to nie je také drahé ako digitálna zrkadlovka, určite to nie je lacné, ale vďaka vynikajúcej kvalite a vysokej snímkovej frekvencii to stojí za to.

Najnovšia veda a technika

Verdikt

Logitech Streamcam funguje prekvapivo dobre. Aj keď nemôže celkom konkurovať profesionálnym digitálnym zrkadlovkám, vysokokvalitný obraz a veľké množstvo možností prispôsobenia a nástrojov v kombinácii so solídnym výkonom pri slabom osvetlení a veľmi pôsobivým sledovaním tváre robia z tohto fotoaparátu webovú kameru, ktorú nemožno prehliadnuť.

Kamera Logitech Stream je zlatým štandardom pre webové kamery a vďaka svojej všestrannosti, množstvu nástrojov, vysokej snímkovej frekvencii a ostrej kvalite obrazu je ideálna pre tých, ktorí s producentom obsahu fušujú alebo s ním začínajú.

Logitech Streamcam je teraz k dispozícii za 139 £

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: