Štúdia odhaľuje, že psy cítia RAKOVINU v krvi s presnosťou 97 %.

Veda

Váš Horoskop Na Zajtra

Sú známi svojim čuchom a teraz sa to zdá psov sú také dobré pri zachytávaní pachov, že dokážu aj vyčuchať rakovina v krvi.



Nová štúdia odhalila, že psy cítia rakovinu vo vzorkách krvi s presnosťou 97 %.



duchovný význam 20

Výskumníci z BioScentDx vykonali štúdiu a dúfajú, že zistenia by mohli viesť k novým prístupom k skríningu rakoviny.



Heather Junqueira, ktorá viedla štúdiu, povedala: Hoci v súčasnosti neexistuje žiadny liek na rakovinu, včasná detekcia ponúka najlepšiu nádej na prežitie.

Objav by mohol mať dôsledky na liečbu ľudí s rakovinou (Obrázok: RF Culture)

Vysoko citlivý test na detekciu rakoviny by mohol potenciálne zachrániť tisíce životov a zmeniť spôsob liečby choroby.“



V štúdii tím použil špeciálnu formu klikrového trénera, aby naučil štyroch bíglov rozlišovať medzi normálnymi vzorkami krvi a vzorkami krvi od ľudí s rakovinou pľúc.

Jeden bígl nebol motivovaný k výkonu (nie sme niekedy všetci), ale ostatní traja psi správne identifikovali vzorky rakoviny s presnosťou 97%.



Video sa načítavaVideo je nedostupnéPrehrajte kliknutím Klepnutím spustíte prehrávanie Video sa čoskoro automaticky prehrá8ZrušiťHrať teraz

Pani Junqueira dodala: Táto práca je veľmi vzrušujúca, pretože pripravuje pôdu pre ďalší výskum na dvoch cestách, z ktorých obe by mohli viesť k novým nástrojom na detekciu rakoviny.

Jedným z nich je použitie detekcie psieho pachu ako skríningovej metódy rakoviny a druhým by bolo určiť biologické zlúčeniny, ktoré psy detegujú, a potom navrhnúť testy na skríning rakoviny založené na týchto zlúčeninách.

melanie c tehotná 2013

Vedci teraz plánujú vykonať následnú štúdiu, aby presne pochopili, ktoré chemické zložky psy cítia, aby odhalili rakovinu.

Najnovšie správy o zdraví
Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: