Používatelia Uberu teraz môžu pridať viacero zastávok na cestu, pretože služba zdieľania jázd sa stále odvoláva proti TfL

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Používatelia Uberu v Spojenom kráľovstve budú teraz môcť pridať viac zastávok k výletu v rámci aplikácie, uviedla služba privolávania áut.



Nová funkcia bude zavedená vo viac ako 40 mestách po celej krajine a po prvýkrát umožní zadávanie viacerých destinácií naraz.



Aplikácia na zdieľanie jázd sa momentálne odvoláva proti rozhodnutiu Transport for London (TfL) neobnoviť spoločnosti prevádzkovú licenciu v meste.



(Obrázok: PA)

Uber, ktorý môže počas svojho odvolania pokračovať v prevádzke, uviedol, že nová funkcia „zabezpečí väčšiu transparentnosť“ cestovného pre cestujúcich aj vodičov.

Predtým museli cestujúci počas ciest meniť miesto určenia, aby mohli zastaviť na viacerých miestach.



Spoločnosť potvrdila, že funkcia viacnásobného zastavenia, ktorú zavádza aj globálne, sa v jej aplikácii začne objavovať v priebehu budúceho týždňa.

Začiatkom tohto mesiaca Uber podal dokumenty na Westminsterský magistrátny súd, v ktorých sa odvolal proti rozhodnutiu TfL, v ktorom sa uvádzalo, že nevydá firme novú prevádzkovú licenciu z dôvodu „dôsledkov pre verejnú bezpečnosť a ochranu“.



(Obrázok: REX/Shutterstock)

TfL uviedla obavy z prístupu Uberu k oznamovaniu závažných trestných činov, ako sa získavajú lekárske potvrdenia vodičov, ako sa vykonávajú kontroly v registri trestov a ako používa technológiu, ktorá jej údajne pomáha vyhýbať sa orgánom činným v trestnom konaní.

Výkonná riaditeľka autoservisu Dara Khosrowshahi, ktorá prevzala vedenie v auguste, sa ospravedlnila za „chyby, ktoré sme urobili“ a uviedla, že spoločnosť sa odvolala „s vedomím, že sa musíme zmeniť aj my“.

Viac ako 850 000 ľudí podpísalo online petíciu spustenú spoločnosťou Uber, ktorá vyzýva TfL, aby svoje rozhodnutie zvrátila.

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: