Používatelia Tinder vyzvali, aby si dávali pozor na nový podvod – tu je návod, ako ho odhaliť

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Je to najobľúbenejšia zoznamovacia aplikácia pre mnoho ľudí na celom svete, ale ak používate Tinder , môže pre vás zazvoniť nová správa.



Experti z Úradu pre finančné služby a trhy (FSMA) varovali, že podvodníci sa na Tinder vydávajú „ako očarujúce ženy“ v nádeji, že obete prilákajú k investíciám. podvody .



FSMA vysvetlil: Zoznamovacie stránky a aplikácie, ako je Tinder, sú miestami, ktoré vedú k pokusom o emocionálne podvody.



Tieto stránky a aplikácie sa v poslednej dobe používajú aj na vyhľadávanie potenciálnych koristi investičných podvodov. Obeťami sú väčšinou muži. Pri hľadaní rande sa dostanú do kontaktu so ženami údajne ázijského pôvodu.

Podvod sa podľa FSMA rozvíja v štyroch krokoch.

Po prvé, podvodník vytvorí falošný profil „pôvabnej ženy“ a potom dá na profil svojej obete „Super Like“.



Tinder (Obrázok: Getty Images)

Po nadviazaní kontaktu začne podvodník s obeťou rozhovor a vysvetlí jej, ako je finančne nezávislá a „ľahko“ zarába peniaze.



Potom vám povie, že svoje peniaze zarobila investovaním a že vám môže pomôcť urobiť to isté a poslať vám odkaz na falošnú webovú stránku, kde sa zdá, že môžete nakupovať kryptomeny.

Je znepokojujúce, že ak zadáte údaje o svojej kreditnej karte, v skutočnosti vložíte peniaze priamo do vrecka podvodníka.

Hacker

Hacker (Obrázok: Getty)

FSMA povedal: Keď zaplatíte, nebudete mať žiadnu nádej na vrátenie peňazí. Akonáhle sa začnete zaujímať o pravdivosť tejto ponuky, váš chatovací partner zmizne a už nebude odpovedať na vaše správy.

Bohužiaľ, ako sa hovorí, ak to znie príliš dobre, aby to bola pravda, pravdepodobne to tak je.

Jake Moore, špecialista na kybernetickú bezpečnosť spoločnosti ESET, v rozhovore pre The NEWSAM poradil: „Mnohí z nás si veľmi dobre uvedomujú, ako funguje podvod, keď niekto pošle phishingový e-mail, a preto môže byť miera odpovedí extrémne nízka.

brooks brothers x faktor 2016
Video sa načítavaVideo nie je k dispozíciiPrehrajte kliknutím Klepnutím spustíte prehrávanie Video sa čoskoro automaticky prehrá8ZrušiťHrať teraz
Zoznamovacie aplikácie

„Keď však podvodník používa aplikáciu, ktorú poznáme, spolu s možnou návnadou, akou je napríklad super like, veľa zo štandardných rád na zvyšovanie povedomia upadá na okraj.

„Je životne dôležité urobiť prieskum o komkoľvek, s kým prídete do kontaktu na internete, skôr ako začnete konverzáciu, aby ste pridali potvrdenie. Mnoho podvodníkov v súčasnosti používa dobre známe aplikácie, ktoré sa skrývajú na obyčajnom webe.

'Nikdy sa nesmiete rozlúčiť so žiadnou hotovosťou s niekým, koho ste nestretli, a snažiť sa zostať nestranný, keď používa terminológiu a komplimenty, ktoré by ste očakávali.'

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: