Recenzia Pokemon Sword and Shield pre Nintendo Switch - Najlepšia generácia Pokémonov za posledné roky

Technológie

Váš Horoskop Na Zajtra

Keď bol Switch začiatkom roka 2017 uvedený na trh a predstavil divoko prepracované dobrodružstvo Zelda v Breath of the Wild, aj tí najstoickejší fanúšikovia by mali problém, aby ich perspektíva novej generácie Pokémonov na HD hardvéri aspoň trochu nezaujala. Pokemon Sword and Shield neobjavuje koleso, možno nie je prekvapujúce, že sa rozhodol pre evolúciu, ale ponúka jednu z najlepších generácií Pokémonov za posledné roky.



Hlavné nastavenie Pokémona je teraz dobre zabehnutý vzorec – váš hrdina cestuje naprieč regiónom (tentokrát regiónom Galar), zachytáva malé stvorenia a bojuje s protivníkmi v ťahovom boji, aby dokázal, že sú najlepší v návnadách zvierat. .



Pozrite si našu recenziu Pokémon Sword and Shield

Pre Pokémonov je to štvorhviezdičkový výlet (Obrázok: The Pokemon Company/Game Freak/Nintendo)



pavel chodec a lúka

Je to rozprávka stará ako čas, alebo prinajmenšom taká stará ako deväťdesiate roky a Meč a štít sa od nej príliš neodchyľujú – a to bude pre mnohých pravdepodobne v poriadku. Je to čisté RPG pohodlné jedlo, uspokojivý proces vyrovnávania, obchodovania a boja, ktorý ponúka zábavnú hernú slučku. 'Poďme! Pikachu“ a „Poďme! Eevee' možno neboli 'hlavné doplnky', ale ich vplyv je tu cítiť - predovšetkým v tom, ako Pokémoni už nie sú skrytí vo vysokej tráve. Našťastie väčšinu tvorov možno vyhľadať alebo sa im vyhnúť, ako chcete, čo znamená, že už žiadne náhodné bitky (hurá).

Tie tvory žijúce v tráve sa tiež oplatí vyhľadať. Nové monštrá Pokémon Sword and Shield bez problémov zapadajú medzi najlepšie zo série, pričom vidíte vracajúce sa tváre, ktoré neboli v 'Let's Go!' hry sa vrátia (a v HD o nič menej), budete sa cítiť príjemne a rozmazane.

Jednou z hlavných funkcií je návrat bitiek v telocvični po ich sklamanej absencii v hre Pokemon Sun and Moon a tentoraz ponúkajú nový nádych – Dynamaxing. Dynamaxing, ktorý sa vyhýba predchádzajúcej mechanike Mega-Evolution, umožňuje, aby sa vaše vreckové monštrum stalo o niečo väčším ako vreckové – narastie do veľkosti štadióna pri obmedzenom počte otáčok a zarába na inom pohybe. Mechanika Mega-Evolution sa stala trochu nemotornou, ale s potešením môžeme oznámiť, že Dynamaxing pôsobí osviežujúco jednoducho a zároveň je dostatočne výkonný na to, aby otočil priebeh boja, keď to potrebujete.



Cestovanie po regióne Galar inšpirovanom Veľkou Britániou je jedným z najzdravších herných zážitkov tohto roka. V Pokemon Center je malá krčma, zatiaľ čo si môžete pripraviť kari na jedenie, ak máte správne ingrediencie. Je tu dokonca aj čajový pokémon, pretože očividne napriek našim brexitom inšpirovaným bojom všetci radi pijeme čaj - ok, Game Freak, máš nás tam. Celé to pôsobí úžasne romantizujúco a rozmarne, a hoci sú niektoré oblasti lineárnejšie, než by dlhoví hráči nedúfali, v novom prírastku do hry – Divokej oblasti – je určitá miera slobody.

Divoká oblasť je pokémon s najotvorenejším svetom za viac ako dvadsať rokov a ponúka viacero biómov s rôznymi poveternostnými vplyvmi. Je trochu nervózne prejsť zo slnečného svitu do sneženia, ale bráni to nepredvídateľnosti britského počasia – rovnako ako ponúkať rôznych Pokémonov na chytenie. Nie sú ani všetci s úrovňami – takže sa často stretnete s Pokémonom, ktorý je na príliš vysokej úrovni na to, aby sa dal chytiť, no po porážke vám ponúkne bohaté skúsenostné body.



(Obrázok: The Pokemon Company/Game Freak/Nintendo)

Skutočnou výhodou je, že v divokej oblasti sa teraz nachádzajú Raidy, ako niečo, čo by ste našli v MMO tituloch. Títo divocí Pokémoni sú permanentne v stave Dynamax a vyžadujú, aby ich zlikvidovali štyria hráči (nebojte sa, ak hráte sólo, môžete naverbovať AI spoločníkov). Porazte Pokémona a dostanete šancu chytiť ho - nie na rozdiel od nájazdov Pokémon Go, ale s oveľa menším ťukaním a predstieraním, že ste príliš cool na to, aby ste hrali (viete, kto ste).

Pokemon Sword and Shield ponúkajú rovnaký druh mágie, ktorú ste prvýkrát pocítili pri hraní na Game Boy, no trhliny sa začínajú prejavovať – napriek novému hardvéru. Okrem divokej oblasti zostáva kamera v pevnej oblasti, a hoci slúži dostatočne dobre na zarámovanie vášho prieskumu, hra sa vďaka nej zdá byť obmedzená. Pridajte k tomu nejaké zvláštne vyskakovanie postáv (či už ide o výber dizajnu alebo technické obmedzenie) a skoro to vyzerá, akoby boli všetci obyvatelia regiónu Galar tajne Nightcrawler z X-Men a mohli sa teleportovať, kam sa im zachce.

prísne prísť tanečný víťaz

(Obrázok: The Pokemon Company/Game Freak/Nintendo)

Najnovšie herné recenzie

Ak sú Pokemon Sword and Shield vašimi prvými hrami vo franšíze, budete si ich obľúbiť neskutočne veľa a dokonca aj prepadnutí hráči sa budú usmievať, keď narazia na známe chlpaté tváre a podobne. Tí, ktorí držali krok so sériou, budú pravdepodobne trochu sklamaní vzhľadom na nedostatok obálok - je to najlepšia generácia Pokémonov za posledné roky, ale už to stačí?

Dátum vydania: 15/11/19

Platforma: Nintendo Switch

Cena: 49,99 GBP

Najčítanejšie
Nenechajte si ujsť

Pozri Tiež: